lapskaus

godiva

Flørter med forumet
hvordan lager man det? har rester etter grønnsakssuppe, er det da bare å mikse det med brun saus?
 
Jeg lager det ved å kutte opp poteter, gulrøtter, kålrot etc., legge de i en gryte og nesten dekke grønnsakene med vann, og koke dem. Ha oppi kjøtt mot slutten av koketida, og så krydre med buljong og salt og pepper. Evt. tilsette litt sukkerkulør for mørk lapskaus. Har aldri brukt brun saus selv, men det går jo kanskje an. Du får google litt gjerne [;)]
 
Tror det går an[;)] Men har aldri gjort det selv, pleier alltid lage det fra skratch og da lys lapskaus..
 
 
Nå fikk jeg lyst på det også..! LAPSKAUS..

Jeg lager det på denne måten:
Steker ca 1kg lapskauskjøtt i panna med løk, kaster dette oppi en stor gryte og fyller opp vann så det dekker kjøttet. Så lar jeg det koke, sånn at kjøttet blir ordentlig mørt.
Kutter opp poteter, gulrøtter, kålrot, persillerot, purre, rotselleri osv.. Putter det oppi gryten når kjøttet har kokt en stund. Så lar jeg det godgjøre seg.. Har oppi litt mer vann og litt buljong. Har også oppi frossen lapskausblanding man får kjøpt i butikken, så jeg får litt mer grønnsaker oppi.. Lar det stå å kose seg i et par timer.. Salt og pepper må man jo selvfølgelig ha oppi da..

Dette ble rotete.. Har alt i hodet, så blir rart å skrive det ned.. Hihihi
 
jeg tar grønnsaker og pølse eller kjøtt koke osv...til suppe
så tar jeg og smelter en god del smør og rører inn mel til en passe mengde og bruner det til en passe mørket eller lyshet.så har jeg det over i kasserollen som grønsaksuppa er i så rører vi rundt vips så er det lappert,

men skal du lage "gammel"dags lapskaus så lar du tinga stå å koke/trekke i max 2timer får du kokt sund tinga men jeg liker den med melblandinga men du kan ha sukkerkulør oppi melblandinga før du tar det i suppa
 
ORIGINAL: aSk2o1o

hvordan lager man det? har rester etter grønnsakssuppe, er det da bare å mikse det med brun saus?



Hvis du har rester etter grønnsakssuppe, ville jeg brukt litt potetmos for å fa litt tykkelse. Vil du ha mørk lapskaus kan du selvfølgelig bruke brun saus. Og så kan det jo være godt å tilsette litt kjøtt da, hvis du ikke har det i lapskausen.

Lykke til!
 
Steker opp lapskauskjøtt i terninger og løk, heller på vann og lar det koke en stund for å bli mørt før jeg har oppi ternede poteter og lar alt koke seg ferdig![:)] Smaker til med salt og pepper tilslutt
 
tusen takk for hjelpa! Ble jeg laga med jevning, buljong, salt og pepper. Hadde silt grønnsakssuppa så hadde bare grønnsakene og kjøtt oppi. Så nå gjenstår det bare å se om det smaker godt [:)]
 
Back
Topp