Kvalme og trøtthet

En tråd i 'November 2020' startet av Smilerynke, 20 Aug 2020.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Smilerynke Flørter med forumet Novemberlykke 2020

  Noen av som har begynt å få morgenkvalmen/oppkast om morgenen igjen? Var veldig plaget med det i 1. trimester, men følte meg fantastisk i 2. trimester. Hele denne uken har jeg kastet opp om morgenen igjen. Håper ikke det blir sånn hele 3. trimester...

  Har også blitt sykt sliten og trøtt i det siste. Drar på jobb, kommer hjem, sover 2 timer, spiser middag, kanskje orker jeg å se noe Netflix eller jobbe litt før jeg legger meg til å sove til dagen etterpå. Orker jo ingenting mer. Noen andre som også er blitt så trøtt?
   
  • Hjertelig Hjertelig x 2
  • Enig Enig x 1
 2. MaTe Glad i forumet Novemberlykke 2020

  ingen kvalme men resten av det du nevner er sånn jeg har hatt det siden uke 8. Full jobb hele tiden, så kjenner jeg begynner å kjenne på når jeg skal hive inn håndkle :)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 3. Smilerynke Flørter med forumet Novemberlykke 2020

  Uff det hørtes veldig slitsomt ut! Hvor langt er du på vei? All ære til deg som har holdt full jobb så lenge! Selv vurderer jeg gradert sykemelding, og denne trøttheten har bare vart i 3-4 uker.
   
 4. Lillegull18 Blir kjent med forumet

  Føler med deg! Kanskje du skal vurdere snakke med legen om trappe litt ned på jobb?

  Jeg har begynt bli kvalm i perioder på dagen men verst på kvelden her. Er også veldig sliten, utmattet er vel mer riktig ord. I dag har jeg sovet 3 timer på dagen.. men sover jo dårlig på natt også så har sikkert en sammenheng. Var slik på slutten av svangerskapet med første også, så er nok ganske normalt selv om jeg endte opp med svangerskapsforgiftning på slutten. Er 100% sykemeldt og blir det ut svangerskapet.
   
 5. MaTe Glad i forumet Novemberlykke 2020

  29+4 nå! Frem til uke 23 gikk det ganske greit, ettersom jeg hadde energi på jobb og fikk gjort god nytte der. Nå derimot, er jeg sliten hjemme og får ikke gjort nytte av meg på jobb heller lengre. Er passiv med barna og får ikke vært med i noe aktiv lek, står litt til «utstilling» og hver gang jeg prøver meg på noe lek kjenner jeg på kroppen det ikke skulle blitt gjort. Da føles det mye mer forgjeves å slite meg ut på den måten!
   
 6. Matja Flørter med forumet

  Kjenner på mye av det samme som deg. Var veldig kvalm frem til ca uke 14 (ikke oppkast, så tipp topp form frem til nå ca uke 28. Kaster ikke opp, men mye kvalm og sinnsykt trøtt og sliten..
  Hør evt med jordmor om å søke svangerskapspenger fremfor sykemelding. Kjekt å kunne spare på sykemeldingen om du ikke må :)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 7. MaTe Glad i forumet Novemberlykke 2020

  spare på sykemelding til hva? :)
   
 8. Matja Flørter med forumet

  Hvis man feks skulle trenge det etter fødsel. Ved feks en fødselsdepresjon er ofte løsningen at mor sykmeldes og partner overtar permisjon
   
 9. Mittnovemberbarn Forelsket i forumet Novemberlykke 2020

  Spydde faktisk skikkelig for første gang i hele svangerskapet for et par uker siden:stop:, vært kvalm fler ganger i det siste også, tror det kommer av at jeg er sliten.. og noen ganger når jeg er sulten.:depressed:
   
 10. MaTe Glad i forumet Novemberlykke 2020

  men hvis man bruker sykemelding før permisjon har man ikke tjent seg opp retten til sykemelding etter permisjon? Helt grønn her jeg :)
   
 11. SloppyJane Gift med forumet Himmelbarn Novemberlykke 2020

  Joda, man har sykepengerettigheter både før og etter permisjon. Det som kan skje er at du bruker opp den totale perioden - den er på 52 uker. Du starter ikke på null igjen etter permisjonen..

  Svangerskapspenger skal brukes der det kan være til skade for fosteret at mor er i jobb. Ikke ved feks slitenhet, bekkenplager, kvalme o.l. Men fysiske faktorer ved arbeidsplassen der det ikke kan tilrettelegges. Feks høy stressfaktor, nattarbeid, kjemikaliebruk.. det står nok om det på nav så jeg trenger ikke sitere alt..
   
  • Liker Liker x 1
 12. MaTe Glad i forumet Novemberlykke 2020

  ah okei, da skjønner jeg litt mer. Har enda ikke brukt sykemelding så skal nok holde meg innafor de 52 ukene da :)
   
 13. MammaTilTre123 Andre møte med forumet

  Jeg har vært kvalm hele tiden, men verst i starten, da kastet jeg en del opp og. Nå i uke 27 er oppkast begynt igjen, uæ! Virker som om oppkast henger sammen med slitenhet, hvis jeg gjør for mye blir jeg ekstra kvalm på kvelden eller neste morgen, og så må jeg kaste opp.
   
 14. Smilerynke Flørter med forumet Novemberlykke 2020

  Godt poeng, det har jeg ikke tenkt på, men tror det kan være sånn for meg også. Når jeg har stressa mye på jobb har jeg måtte kaste opp mer morgenen etter. Jeg også er i uke 27 nå.
   
  • Liker Liker x 1
  • Informativ Informativ x 1
 15. Smilerynke Flørter med forumet Novemberlykke 2020


  Jobber du i barnehage/skole? Jeg jobber i småskolen og er enda mer passiv med barna for tiden. Spesielt vanskelig å være med i lek i friminutt. I undervisningen må jeg sitte hele tiden. Lite gøy å føle man ikke kan være «på» på jobb.
   
 16. MaTe Glad i forumet Novemberlykke 2020

  barnehage. Så sliter veldig med det samme! Har 1 til 1 med 3 forskjellige barn og sliter veldig med å bli kjent da jeg er utrolig passiv.. med en gang jeg prøver å delta i lek og på gulv kjenner jeg at det gjør vondt og blir tyngre for meg.. føler også at jeg «presser» meg for å være der og holde ut, samtidig som at det egentlig er helt unødvendig fordi jeg er heelt ubrukelig ressurs allikevel!
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 17. Smilerynke Flørter med forumet Novemberlykke 2020

  Ja, du sier noe der.. :(
   

Del denne siden