Kosttilskudd i andre trimester?

En tråd i 'Nettmøter med Komplett Apotek' startet av Erilea, 10 Sep 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Erilea Betatt av forumet Marsipanene 2019

  Hei, hva anbefales å ta av kosttilskudd i andre trimester? Må man fortsette med folsyre? Og er det nødvendig med jodtilskudd?:cat:
   
 2. Komplett Apotek Betatt av forumet

  Hei Erilea!

  Hva du trenger å ta av kosttilskudd kommer an på hva du får i deg gjennom kosten din, gjennom sunn og nærinsrik mat får man dekket mye av det man trenger.
  Det er anbefalt at man får i deg 200mg DHA per dag enten gjennom fisk eller tran.
  I andre og tredje trimester og under amming er det anbefalt at man får i seg 500 mikrogram folat, det er mer en dobbelt så mye som de fleste får i seg gjennom kosten, så det er fint å fortsette å ta folat.
  Jod får du gjennom melk og sjømat, så hvis du er flink til å spise melkeprodukter og fisk, så trenger du ikke å ta noen jodtilskudd.
  Er du usikker på om du får dekket nok gjennom kosten har vi flere koststilskudd som er beregnet for gavide:

  https://www.komplettapotek.no/produ.../vitaminer-og-mineraler/lifeline-care-gravid#

  https://www.komplettapotek.no/produ...g-mineraler/nycoplus-gravid-tabletterkapsler#

  Kos deg videre i gravideten:)

  Vennlig hilsen Renate/Komplett apotek
   
  • Liker Liker x 1
 3. Preggos 123 Flørter med forumet Novemberlykke 2018

  Ser at komplett apotek ikke er helt oppdatert på de nye retningslinjene som helsedirektoratet kom med tidligere i sommer. Legger derfor med linken som omhandler jod: https://helsedirektoratet.no/nyheter/jod-og-folat-ved-graviditetsstart

  Jeg ble opplyst om dette på en av svangerskapskontrollene hos jordmor Monica jeg hadde like etter at de nye retningslinjene kom og har siden tatt en tablett med jod annen hver dag :)
   
  • Liker Liker x 1
 4. Erilea Betatt av forumet Marsipanene 2019

  Tusen takk for svar!:happy:
   
 5. Søring Forelsket i forumet Desemberlykke 2018

  Ser dere anbefaler folat i 2., 3. og under amming. Hvor står dette? Jeg har blitt fortalt av jordmor at folat kan man slutte med i 2. trimester. Men JOD skal man ta under hele svangerskapet pluss ved amming.
  Dette stemmer også med statens anbefalinger.
   
 6. Komplett Apotek Betatt av forumet

  Hei!

  Det stemmer at det har blitt en oppdatering fra helsedirektoratet ang Jod. Det er anbefalt å ta et tilskudd på 150 mikrogram av Jod, Nycoplus har Jod tilskudd som er på 225 mikrogram, denne styrken er over anbefalt mengde, men vi får snart inn et nytt produkt med Jod på 130 mikrogram, som heter Jodix som er et reseptfritt legemiddel.

  Jeg ser nå at det kan bli en grunn til misforståelse ang folat, beklager dette. Anbefalt daglig inntak av folat er 500 mcg for gravide. etter de tre første månedene av svangerskapet trenger du ikke like mye tilskudd av folat og kan redusere dosen. Du kan da ta ut pakken din men da anenhverdag eller ta multivitamin som innholder 0,2 mg. per dag.

  https://www.komplettapotek.no/search?q=861106 or 861775

  Ha en fin dag!

  Mvh Renate/Komplett apotek
   

Del denne siden