Næringsinnholdet i melka påvirkes jo av mors kosthold, men hvor dårlig kosthold skal til for å påvirke næringen til babyen?
Til vanlig har jeg et variert og sunt kosthold.
Men nå etter baby kom (2 mnd siden) har jeg hverken tid, overskudd eller matlyst nok til å legge mye innsats i kostholdet.
Har en skikkelig klistremerkebaby som gjør at jeg har lite muligheter til matlaging.
Mannen jobber borte 2-3 døgn i uka, så de dagene jeg er alene blir det mye lettvintløsninger hvis jeg ikke har rester.
En vanlig dag kan se slik ut:
- frokost blir grovbrød (hjemmelaget) med noe kjapt pålegg (smøreost feks), kanskje kokt egg når mannen er hjemme.
- lunsj er oftest sukkerfri yoghurt, müsli og oppskjært frukt om jeg får mulighet (oftest ikke). Kanskje en brødskive til. Noen ganger blir lunsjen spist med en hånd på trilletur, kanskje en baguett eller noe raskt jeg kjøper med meg mens vi går
- middag (de fleste dager hjemmelaget, når jeg er alene blir det ofte Grandiosa hvis jeg ikke har rester (prøver alltid å planlegge med det). Prøver å ha fisk én gang i uka, spiser ellers endel kylling og svin. Kjøttdeigbasert middag en gang i uka.
- kvelds spiser jeg ikke hver dag, men blir en yoghurt eller frukt da.
Dette er MYE mindre enn jeg er vant til. Og mindre frukt og grønt spesielt. Og mindre variert. Har alltid vært glad i gode frokoster som eggerøre, grøt, salater til lunsj osv. Nå skal det sies at jeg jo har et lavere aktivitetsnivå nå enn før (trente 3-5 ganger i uka, som nå er lange trilleturer i rolig tempo).
Men er redd det som føles som et litt ensidig kosthold skal påvirke melka.
Baby legger godt på seg og er fornøyd
Regner jo med at det med tiden vil bli mer som før, når jeg får mer tid til det igjen.
Håper også matlysten tar seg opp. Nå spiser jeg kun fordi jeg er nødt, ikke for at jeg føler spesielt mye matlyst eller sult.
Flere som har det sånn?
Til vanlig har jeg et variert og sunt kosthold.
Men nå etter baby kom (2 mnd siden) har jeg hverken tid, overskudd eller matlyst nok til å legge mye innsats i kostholdet.
Har en skikkelig klistremerkebaby som gjør at jeg har lite muligheter til matlaging.
Mannen jobber borte 2-3 døgn i uka, så de dagene jeg er alene blir det mye lettvintløsninger hvis jeg ikke har rester.
En vanlig dag kan se slik ut:
- frokost blir grovbrød (hjemmelaget) med noe kjapt pålegg (smøreost feks), kanskje kokt egg når mannen er hjemme.
- lunsj er oftest sukkerfri yoghurt, müsli og oppskjært frukt om jeg får mulighet (oftest ikke). Kanskje en brødskive til. Noen ganger blir lunsjen spist med en hånd på trilletur, kanskje en baguett eller noe raskt jeg kjøper med meg mens vi går
- middag (de fleste dager hjemmelaget, når jeg er alene blir det ofte Grandiosa hvis jeg ikke har rester (prøver alltid å planlegge med det). Prøver å ha fisk én gang i uka, spiser ellers endel kylling og svin. Kjøttdeigbasert middag en gang i uka.
- kvelds spiser jeg ikke hver dag, men blir en yoghurt eller frukt da.
Dette er MYE mindre enn jeg er vant til. Og mindre frukt og grønt spesielt. Og mindre variert. Har alltid vært glad i gode frokoster som eggerøre, grøt, salater til lunsj osv. Nå skal det sies at jeg jo har et lavere aktivitetsnivå nå enn før (trente 3-5 ganger i uka, som nå er lange trilleturer i rolig tempo).
Men er redd det som føles som et litt ensidig kosthold skal påvirke melka.
Baby legger godt på seg og er fornøyd
Regner jo med at det med tiden vil bli mer som før, når jeg får mer tid til det igjen.
Håper også matlysten tar seg opp. Nå spiser jeg kun fordi jeg er nødt, ikke for at jeg føler spesielt mye matlyst eller sult.
Flere som har det sånn?