Korleis sikrar du babyen i bilen?

En tråd i 'Juli 2018' startet av Moderator Linda, 2 Nov 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Nanakorobi Yaoki Forumet er livet Junilykke2018 ❤ Juliskattene 2018 ❤

  Tipper at absolutt alle babyer i Norge sikres bakovervendt i bil :) (siden spørsmålet var hvordan man sikrer babyen).
  Storesøstera som straks fyller 4 sitter fortsatt i bakovervendt Concord Reverso-sete som hun er i ferd med å vokse ut av, og skal få nytt bilsete til jul (framovervendt, Cybex X2-Fix som er den sikreste fremovervendte beltestolen).

  Forøvrig brukes det mye energi på å snakke om å tenke på hvor viktig det er at barn sitter bakovervendt kjempelenge (og helst til de er 7-8 år i følge mange på forumet her), i forhold til hvor forsvinnende liten mengde barn som dør i trafikken (heldigvis!!) de fleste dødsfall med barn i trafikken skyldes forøvrig påkjørsler.

  Den lille økte sjansen for at et barn dør fordi man snur det forovervendt når det er 3 1/2 i stedet for å vente til det er 4, er mikroskopisk.

  Det betyr ikke at man ikke skal ta bilsikring alvorlig eller at man ikke skal sikre barnet sitt så godt som det lar seg gjøre. Men om barnet bare spyr når det er vendt bakover og man derfor snur det, eller man må sitte på men noen med fremovervendt sete, går det helst helt fint. ;) :)
   
 2. Nanakorobi Yaoki Forumet er livet Junilykke2018 ❤ Juliskattene 2018 ❤

  A1FAE10E-FDE9-412C-9066-1ACD5D3A9AEE.jpeg

  Bare for å følge opp min forrige kommentar, så var det 2 (to) barn som døde i trafikken i hele 2016. Se bildet.

  Med tanke på hvor mange barn som finnes, og hvor mange barn som er i bil hver dag, og hvor mange barn som sitter forovervendt når de er 3 år, og også 2 år, og i allefall 4 år og eldre, så blir det litt absurd å fokusere så mye på framovervendt vs. bakovervendt for de litt eldre barna når det (heldigvis!) er så forsvinnende få barn som dør i trafikken ❤️
   

Del denne siden