Konsekvenser - Arbeidstilsynet?

En tråd i 'Generelt' startet av Bccamor, 24 Sep 2020.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Beeeccamor Forelsket i forumet Novemberlykke 2020

  Skal ringe og klage på min sjef/sjefen til min sjef for dårlig oppførsel mot sine ansatte...
  Noen som vet hva de eventuelt kan få av konsekvens dersom jeg ringer Arbeidstilsynet?

  Det gjelder:
  - Ikke sendt inn inntektsmelding på 3 sykemeldinger så jeg har gått fler måneder uten å vite når og hvor mye penger jeg har og leve for. Det har vært BEINTØFT og som gravid i siste trimester nå, tar det virkelig på.
  - Skal også klage på at en annen ansatt ikke fikk advarsel engang for å ikke ha kommet på jobb på en hel dag(!) - ikke fikk sjefen tak i han heller på hele arbeidsdagen hans, MEN så har du meg da, som så feil på klokka og kom 1 time for sent og fikk muntlig advarsel...... diskriminerende!


  Noen som vet hva konsekvenser sjefer kan få? :) del gjerne dine erfaringer... :)
   
 2. Me&mini Forumet er livet Tilgangsansvarlig VIP Himmelbarn Novemberlykke 2016 Desemberskatter 2016 *Aprilbaby 2018* * Fra frø til Juliblomst 2015 *

  Hei.
  Har ingen erfaring selv, men er i en situasjon nå hvor jeg vurderer å varsle arbeidstilsynet. Skal ringe fagforbundet igjen til mandag for å høre om råd pga diverse ting som rett og slett går utover helsa til de ansatte.

  Har du gjort noe med dette, og funnet ut av det du lurte på?
   
 3. Stolt mamma Forumet er livet Septemberbarna 2019

  har du snakket med tillitsvalgt eller fagforening. Ville ha gjort det først. De vet både svar på spørsmålet ditt + kan være en god støttespiller i en varslingssak
   
 4. Beeeccamor Forelsket i forumet Novemberlykke 2020

  Jeg har funnet mail til sjefen til mine sjefer og skal sende klage der.. Ikke ringt Arbeidstilsynet enda men skal det :)
   
 5. Beeeccamor Forelsket i forumet Novemberlykke 2020

  Vi har ingen tillitsvalgt, heller ikke medlem av fagforening:rolleyes:
   
 6. Stolt mamma Forumet er livet Septemberbarna 2019

  da ville jeg nok vurdert å melde meg inn i en fagforening før jeg hadde startet en varslingssak. Kjempefint at du ønsker å varsle, men for din egen del kan det være fint med en støttespiller for man vet aldri hvordan arbeidsgiver vil reagere.
   
  • Enig Enig x 6
  • Liker Liker x 1
 7. Me&mini Forumet er livet Tilgangsansvarlig VIP Himmelbarn Novemberlykke 2016 Desemberskatter 2016 *Aprilbaby 2018* * Fra frø til Juliblomst 2015 *

  Absolutt enig.
  Jeg snakket med fagforbundet mitt, og dessverre så får jeg ikke gjort så mye med at sjefen er en drittsekk som gjør ting på kanten av loven, men fikk veldig mye god støtte/forståelse da ihvertfall.
  Alternativt kan du snakke med en advokat. Mange som har gratis veiledningstime, så om man møter forberedt kan man få svar på mye. Jeg gjorde dette i et tidligere arbeidsforhold, og ble da også anbefalt å ta opp samtaler med sjefen som evnt bevis. Da var det snakk om trussel om oppsigelse (usaklig), og hadde jeg mottatt den så skulle jeg ta kontakt igjen da saken min da var såpass klar at jeg garantert ikke hadde fått noen kostnader ved det.

  Utifra hva du skriver, så er det ikke sikkert arbeidsgiver vil få så mye konsekvenser, men det er alltid lurt å rådføre seg med noen som kan det :)

  Ang inntektsopplysninger, så kan du vel også sende inn lønnslipper til NAV selv mener jeg, så kan de beregne utifra det. Ikke noe gøy å gå å ikke vite hva man får. Har gjort det selv de siste mnd :/

  Håper du finner ut av det og at det ordner seg for deg ❤️
  "drittlei arbeidsgivere som tror de kan gjøre akkurat hva de vil"
   
  • Liker Liker x 1
 8. Soskenlykke Forelsket i forumet Julibarna 2019

  Du er anonym, så det har ingen følger for deg. Hun sier til deg hva de evt gjør. Når jeg varsla dukka de opp på arbeidsplassrn uanmeldt og ville ha fokumentasjon på sykemeldinger, drøftismøter osv. De får ofte ikke gjort så mye om det ikke er håndfaste beviset, men ihvertfall satt en «stuck» i sjefen.
  Lykke til :)
   
  • Liker Liker x 2
 9. Beeeccamor Forelsket i forumet Novemberlykke 2020

  Takker for utfyllende og godt svar! Ja, er så møkk lei sånne sjefer... man kan da være et godt medmenneske selv om man er sjef!
   
  • Liker Liker x 1
 10. Beeeccamor Forelsket i forumet Novemberlykke 2020

  Takk :)
   
 11. Me&mini Forumet er livet Tilgangsansvarlig VIP Himmelbarn Novemberlykke 2016 Desemberskatter 2016 *Aprilbaby 2018* * Fra frø til Juliblomst 2015 *

  Er noe med det. Man eier ikke verden selv om man er sjef :p
  Vet de finnes de og heldigvis, vi må bare finne dem :D
   
  • Enig Enig x 1

Del denne siden