Koldtbord

Godt brød, eggerøre, kylling, roastbiff, potetsalat salat enten med mye tilbehør i, eller ved siden av, gode dressinger/dipper, er det jeg alltid spiser og liker best.
Kjøttkaker/karbonader, laks og reker er også veldig populært ser jeg.
 
Foccacia (eller annet godt brød), eggerøre, røkt laks/ørret, pepperlaks, kyllingklubber, pastasalat, potetsalat, dressinger m.m. Ja, og roastbeef.

Av varmmat foretrekker jeg noe kylling, for det er godt lunket/kald.
 
Noe jeg også har erfart er at det er fint om noe av det er uten smør. Jeg spiser ikke smør og takler ikke smaken overhodet, så det å skrape det av er ikke ett alternativ..
. Koldtbord skal ikke være påsmurt så det skal være valgfritt å smøre.
 
På koldtbord så plukker man vel selv, tenker jeg. Altså velger man brød, og tilbehør fritt selv.
Jeg liker at det er godt brød, karbonader, eggerøre, røkelaks, spekemat, potetsalat, roastbeef, og evt noe friske grønnsaker/salat.
En typisk koldtbordgreie jeg ikke synes er så relevant er kabareten :hilarious:
 
Godt brød, både lyst og grovt.

Varm mat, kylling og karbonader (hjemmelagde, gode) i alle fall.

Mye godt pålegg. Fisk og kjøtt. God skinke, roastbiff, steik, egg, spekemat. (fenalår, skinke og mør) Salat/grønnsaker en kan ta det en vil.

Jeg er vant til at når det er i min familie så lager mamma det, med sine gode små kjøttkaker/karbonader som passer på små skiver for vi har ofte pariserloff.
Også må det tilpasses "de som ligger på det lille fatet er uten pepper" og det må være noe godt til min veganske svigerinne, de første ungene jeg døpte var hun vegetarianer og spiste egg, men med yngste var det veganer og det er det til konfirmasjonene også. Hun spiser sånn vegansk"kyllingfilet" og soyaboller eller noe sånt, men tenker det blir en sånn vegansk post ei som hun liker og selvsagt salat som det er valgfritt å ha dressing på (ofte egg eller melk eller sånt i sånne ting) men det får jeg avtale med henne eller få hjelp av svigermor til å få på plass.

Er godt koldtbord inneholder nemlig noe alle liker og noe alle tåler, tilpasset allergier og dietter og valg gjestene forholder seg til. Sånn vil jeg et godt koldtbord skal være. Gode alternativer for alle.
 
I koldtbord jeg har lagd så har vi: Kylling, karbonader, laks, roastbeef, bayonne-skinke, spekeskinke, to slag spekepølse,salat,potetsalat,waldorfsalat, eggerøre, loff og dressinger/sauser.
 
Last edited:
Kommer litt an på gjestene, og om man går for tradisjonelt eller litt mer spicy koldtbord. Eller gjerne en miks av de.

Tradisjonelt: røkt og gravet laks, gjerne litt reker (noen lager aspik med reker), roastbeef, god skinke, kylling, ovnsbakt leverpostei, spekemat, eggerøre, potetsalat, waldorfsalat, sennepsaus, remulade, majones, loff og grovt brød, smør. Kanskje litt blandet salat og dressing som passer.
 
Her passer jeg alltid på å ha både fisk, hvit kjøtt, rødt kjøtt, vegetar og brød med og uten gluten slik at alle får noe de liker/tåler. Som oftest har det blitt:
- enten hel kokt laks eller røkelaks
- kyllinglår
- karbonader
- kjøttpålegg (eks spekeskinke, roastbeef, kalkunpålegg)
- vegetarkaker
- eggerøre

- salat
- potetsalat
- brød med og uten gluten
- majones
- sennepsaus

Hvis det kommer flere fra den litt eldre generasjonen har jeg som oftest med kabare
 
Godt brød, både lyst og grovt.

Varm mat, kylling og karbonader (hjemmelagde, gode) i alle fall.

Mye godt pålegg. Fisk og kjøtt. God skinke, roastbiff, steik, egg, spekemat. (fenalår, skinke og mør) Salat/grønnsaker en kan ta det en vil.

Jeg er vant til at når det er i min familie så lager mamma det, med sine gode små kjøttkaker/karbonader som passer på små skiver for vi har ofte pariserloff.
Også må det tilpasses "de som ligger på det lille fatet er uten pepper" og det må være noe godt til min veganske svigerinne, de første ungene jeg døpte var hun vegetarianer og spiste egg, men med yngste var det veganer og det er det til konfirmasjonene også. Hun spiser sånn vegansk"kyllingfilet" og soyaboller eller noe sånt, men tenker det blir en sånn vegansk post ei som hun liker og selvsagt salat som det er valgfritt å ha dressing på (ofte egg eller melk eller sånt i sånne ting) men det får jeg avtale med henne eller få hjelp av svigermor til å få på plass.

Er godt koldtbord inneholder nemlig noe alle liker og noe alle tåler, tilpasset allergier og dietter og valg gjestene forholder seg til. Sånn vil jeg et godt koldtbord skal være. Gode alternativer for alle.
Vi har ingen sånne å ta hensyn til, så det trenger vi ikke tenke på
 
Synes det er mange gode forslag over. Focaccia, spekemat og eggerøre setter jeg ekstra pris på :) og gjerne aioli. Liker også godt når det er litt tapas retter der også, som oster, bacon dadler, tomat salat etc. Er det nå i nærmeste fremtid du skal ha det? Hvordan er det i forhold til corona? (Skal selv ha arrangement, og lurer litt på hvordan det er lurt å gjøre ting :) )
 
Noe jeg også har erfart er at det er fint om noe av det er uten smør. Jeg spiser ikke smør og takler ikke smaken overhodet, så det å skrape det av er ikke ett alternativ..
Det vanlige er vel å ha smør ved siden av? Aldri opplevd ferdig smurte brødskiver på et koldtbord :)
 
Synes det er mange gode forslag over. Focaccia, spekemat og eggerøre setter jeg ekstra pris på :) og gjerne aioli. Liker også godt når det er litt tapas retter der også, som oster, bacon dadler, tomat salat etc. Er det nå i nærmeste fremtid du skal ha det? Hvordan er det i forhold til corona? (Skal selv ha arrangement, og lurer litt på hvordan det er lurt å gjøre ting :) )

Vi var i et selskap med koldtbord og fikk da servert en koldtbordtallerken, altså ingen buffet :)
 
Jeg vet ikke. Alle steder jeg har fått noe sånt å spise så har det vært påsmurt, så kanskje jeg tenker på noe annet? Og det er alltid smør på, noe jeg ikke skjønner...

Du tenker på snitter :) :)
 
Synes det er mange gode forslag over. Focaccia, spekemat og eggerøre setter jeg ekstra pris på :) og gjerne aioli. Liker også godt når det er litt tapas retter der også, som oster, bacon dadler, tomat salat etc. Er det nå i nærmeste fremtid du skal ha det? Hvordan er det i forhold til corona? (Skal selv ha arrangement, og lurer litt på hvordan det er lurt å gjøre ting :) )
Nei er en del mnd igjen, men om det fortsatt er restriksjoner blir det pekebuffet
 
Back
Topp