Kjenne liv

En tråd i 'Juni 2020' startet av Catlady1, 23 Mar 2020.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Catlady1 Flørter med forumet Junilykke 2020 ♡

  Hei alle :)

  Eg går rett på sak.
  Er det fleire enn meg som berre blir meir og meir bekymra jo lengre inn ein kjem i svangerskapet?
  No har det seg sånn at eg, som mange andre, har morkaka framme og vil dermed kjenne mindre aktivitet enn dei som ikkje har det. MEN; eg klare ikkje å slå meg heilt til ro med å ein dag kjenne betraktelig mindre liv enn dagen før f.eks. Jada, fosteret har mest sannsynlig snudd seg og ligg å "sparkar meg i ryggen" der me er mindre følsomme. Eg er i dag kome til veke 27+0 og har høyrt at eg fortsatt kan vente nokre veker før eg skal begynne å kjenne rutinemessig bevegelse. Så, kor mykje bør eg kjenne om dagen i min situasjon for å ikkje bekymre meg i hel? Kor går grensa...ca.?
  Eg veit at det er veldig individuelt for alle altså, men som fyrstegongs kjenner eg no at eg må ha litt beroligande kommentarar/svar og gjerne erfaringar. Blir gæ'ærn snart xD
  Sånn ellers har eg eit nokså problemfritt svangerskap. Føler magen står i spenn 24/7 og litt småubehag i korsrygg/bekken om eg er i for høg aktivitet om dagen, men absolutt ingenting å klage på med tanke på korleis mange andre har det :)
  På forhånd: tusen takk, og lag deg ein nydeleg dag :):)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 2
 2. Lilje92 Elsker forumet Junilykke 2020 ♡

  Som du selv sier, så er nok dette veldig individuelt! Og jeg har morkaka bak, så kan nok ikke sammenligne med hvordan det er å ha den foran. Jeg kjenner noe liv flere ganger om dagen, er uke 28+6 nå og siste uken/to ukene har hun begynt å få et visst mønster - iallefall at jeg vet at jeg kjenner henne når jeg ligger på siden i 6-tiden om morgenen og at jeg kjenner henne når jeg legger meg i 21-21.30 tiden, da ligger hun og romsterer mye og hvis jeg er "storeskje" kjenner mannen mye liv inntil ryggen (dette kan godt hende ikke er tilfelle om amn har morkaka foran!). Iløpet av dagen ellers kan det være helt stille, og det kan være litt småromstering her og der og mye jeg helt sikkert ikke kjenner. Føler at hun har endret veldig fra mye konkrete spark til mer "svisj svosj" der hun snur seg rundt, sikkert dårligere plass der inne nå!

  Det jeg tror også er at når man er komt så langt som vi er nå så er man blitt mer vant til et spark her og et spark der at man ikke nødvendigvis merker alt like godt som i starten da det liksom var helt nytt og rart å kjenne liv der inne :)

  Ta en dag av gangen og kjenn godt etter på et par tidspunkt ila dagen. Dette er jo et tips du sikkert har fått mange ganger, men drikk noe iskaldt med sukker (saft f. eks) og legg deg helt flat på rygg eller på siden og hold hendene på magen, så får du nok svar :)

  Er du stadig bekymret ringer du til jordmor, eller til føden! Man skal ikke gå rundt og være bekymret, og det er bare du som kjenner din baby, så det må du kjenne på selv :)
   
  • Liker Liker x 1
 3. Catlady1 Flørter med forumet Junilykke 2020 ♡


  Tusen takk for fint og utfyllande svar! <3 Skal ikkje mykje til for å gjer meg litt roligare kjenner eg. Er ofte livligast på morgonen og kvelden sjå meg og, med liiitt romstering ila. dagen.
  Har snakka med jordmor og fått litt tips ja, og skjønar at terskelen ikkje skal vera kjempe høg for å ringe føden, men ja.. har fortsatt ikkje gjort det fordi eg føler egentlig eg får "nok" livstegn på morningsen og i kveldinga. Er nok mest bekymra på dagtid, og fordi dette er ein heilt ny situasjon for meg der eg ikkje har kontroll i det heile(har ingen aning på kor mykje/lite som er normalt og ikkje liksom). Helsing kontroll-freak :bag:
  Igjen, tusen takk for fint svar :)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 2
 4. Eline2020 Guest

  Akkurat nå er jeg i en periode jeg er trygt på sparkene men er ofte i perioder hvor jeg blir usikker og det er helt grusomt!
  Føler også at jordmor syntes jeg maser om jeg tar opp problemet.

  gleder meg bare til babyen er ute å frisk og rask:love7 Bekymringene tar veldig på.
   
  • Enig Enig x 1
 5. Stallkjærringa Forumet er livet Tilgangsansvarlig Novemberlykke 2015 Maiblomstene 2020 Høsthjerter 2017 Junilykke 2020 ♡

  Jeg har vært endel bekymret for lite bevegelser på den lille i magen. Og snakket med jordmor ang dette. Hun sa at jeg skulle ihvertfall kjenne noen bevegelser etter hver gang jeg har spist, så lenge jeg da kan legge meg ned litt for å kjenne etter.
   
 6. Catlady1 Flørter med forumet Junilykke 2020 ♡

  Ja, eg kjenner eg gler meg til eg er over 30 veker på veg og er litt meir sikker på at eg har kjent nok liv til å ikkje bekymre meg. Då skal eg jo kunne kjenne rutinene hennas og :)
  Føler og eg maser om eg tar kontakt, men samtidig så burde nok mange av oss tatt meir kontakt med tanke på at bekymring gjer jo ting berre vondt verre :/

  Heldigvis ikkje altfor lenge igjen før me får møta dei søte små, håpar berre dei 3 siste månadane går like fort som dei 6 fyrste :)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 7. Catlady1 Flørter med forumet Junilykke 2020 ♡

  Takk for tilbakemelding :) Skal på kontroll sjå jordmor neste tysdag, satsar på ho og har nokre gode og beroligande svar :)
   
 8. Marian87 September 2012 September 2012 Junilykke 2020 ♡ Aprillykke 2016

  Regelen er vel at man skal kjenne liv 3 ganger per dag. Prøv å kjenne etter til faste tider hver dag. Babyen har dager hvor den er mer og mindre aktiv, men den skal alltid bevege seg daglig. Nå er min tilnærmet hyperaktiv så jeg er aldri bekymret. Men kjenner likevel etter morgen, middag og kveld så jeg kan holde oversikt dersom bevegelsesmønsteret hans endrer seg eller blir mindre av.
   
 9. Hyllrose Betatt av forumet Junilykke 2020 ♡

  Det er så individuelt, så det er nesten bare du som kan vite.

  Dette er mitt tredje svangerskap, og morkaken har vært på fremsiden alle gangene. Likevel kjenner jeg mye mer nå enn i de tidligere, for denne babyen er virkelig en aktiv krabat som danser rundt 24/7. Den er lett å vekke ved å snakke og dytte på den også. Sønnen min derimot var så rolig at jeg endte på kontroll fordi jeg ikke klarte å kjenne noe en hel dag, men alt var fint der også.

  Men om du føler deg bekymret så tar du en telefon til jordmor/lege for sikkerhets skyld :)
   
 10. Catlady1 Flørter med forumet Junilykke 2020 ♡

  Føler det er sjelden eg kjenner meir enn berre litt romstering midt på dagen, men det er vel kanskje berre sånn mi er endå. Meir aktiv på morgon og kveld
  Tusen takk for svar
   
 11. Catlady1 Flørter med forumet Junilykke 2020 ♡

  Så godt å høyre erfaringar, ikkje berre frå forskjellige damer men og frå forskjellige svangerskap med samme mødre Tusen takk for svar
   
  • Liker Liker x 1
 12. Marian87 September 2012 September 2012 Junilykke 2020 ♡ Aprillykke 2016

  Men da er jo det normalt for din baby, så lenge du kjenner litt romstering er alt Ok. :)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 13. B-gjengen Elsker forumet Høsthjerter 2017 Junilykke 2020 ♡

  Storesøster var tydeligvis veeeldig rolig i magen - og da hadde jeg også for mye fostervann, så hun hadde ekstra tumleplass der inne, og nådde sjelden helt ut til magehuden.

  Lillesøster i magen nå er veldig aktiv, såpass at hun vekker meg flere ganger ila natta. Hun har ved flere tilfeller sparket så hardt at jeg har mista boka jeg leste (støtter opp boka på magen). Jeg ber og håper om at hun ikke er like aktiv når hun er kommet på utsiden! :p

  Hadde jeg hatt lillesøster i magen først tror jeg nok jeg hadde vært veldig bekymret om neste baby var av den rolige typen. Er glad jeg fikk "riktig" rekkefølge, for nå føler jeg meg stort sett alltid trygg på at det er liv inni der.
   
 14. Catlady1 Flørter med forumet Junilykke 2020 ♡

  Føler det er mange som seier at den fyrste har vore meir rolig enn dei neste, så satsar på det og er ein av grunnane
  Det går jo som regel bra uansett, men som sagt, når ein ikkje har vore i denne situasjonen før så blir det heile ekstra skummelt.
  Tusen takk for svar :) :)
   
 15. Kania Flørter med forumet

  Hei! Jeg er akurat som deg, har morkaka foran. I forige uke kjente jeg liv mange ganger om dagen. nå kjenner jeg mindre liv og svakere. Han har nok snudd seg og ligger sikkert sparker mot morkaka. Men bekymret blir man.
  Jeg snakket med Jormora i dag og hun vil jeg skal komme på kontroll av symfysemål og fosterlyd. Da jeg er forkjølet må jeg gjøre dette hos fastlegen. så skal ringe nå å få time!
   
 16. Catlady1 Flørter med forumet Junilykke 2020 ♡

  Eg har kjent veldig masse liv igjen idag, så eg har ikkje ringt. Men blei litt nysgjerrig på å høyra kva dei finn ut med deg då.. alt er nok som det skal tenker eg, det er nok berre den "hersens" morkaka som "ødelegg" litt.
   
 17. Kania Flørter med forumet

  Ja. Det var litt av et styr. Fastlegen ville heller ikke ta meg inn da de ikke ville ha noen med forkjølelse der. Han ringte til Svangerskapspoliklinikken og der kunne jeg komme i og med at jeg har testa negativt på corona. Fikk tatt ultralyd og alt var i skjønneste orden. Han lå slik jeg trodde med hodet ned og sparker mot siden/morkaka. Har kjent mye liv i kveld da. Så en liten luring:) Jordmora sa at hvis man satte seg ned for å kjenne liv så skal man kjenne ila en time. Ble virkelig tatt på alvor og godt er det!
   
  • Hjertelig Hjertelig x 3
 18. Catlady1 Flørter med forumet Junilykke 2020 ♡

  Så bra at alt var i orden! Kjempe fint for deg og å få det bekrefta :)
  Eg har merka at viss eg set meg ned å slappar av skikkelig(har super dårlig tålmodighet, så er sjelden eg sit i ro så lenge om gongen) så tar det som regel ikkje veldig lang tid før eg kan kjenne litt romstering. Men mi og er ei tullehøne, ho gøymte anisktet på OUL så bildene som blei tatt fekk me gratis for dei blei så dårlige :hilarious: Skal på ekstra UL i veke 32, så satsar på bedre bilder då :)
   
 19. Kania Flørter med forumet

  Ja
  Ja. Det var veldig fint:)
  Ja. Enkelte gjemmer seg godt på u.l. Fikk et skikkelig fint profilbilde av ansiktet der han ligger å sutter på morkaka. Han har ihverfall nesa til faren:) så kjekt med ekstra u.l i uke 32. Da får du sikkert se mye bedre!
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 20. SpentPåDette Betatt av forumet Junilykke 2020 ♡

  Det viktigste er at det ikke blir mye mindre enn det pleier, eller går dager uten at du merker noe som helst ❤️
   

Del denne siden