Oppskrifter
SARAH BERNHARD
250 gr. malte mandler,
3 1/2 dl. melis,
3 eggehviter
Fyll:
200 gr. smør
3 dl. melis
3 eggeplommer
1 pl. revet sjokolade (kan nok bruke et par ts kaka også)
Glasur:
2 pl. sjokolade,
2 ss. smeltet delfiafett
Pisk eggehviter stive. Tilsett melis og mandler. Legg på brett med teskje.
Stek i ca 5-10 min på 180 grader.
Rør smør og melis hvitt. Tilsett egg og sjokolade. Ha dette på bunnene som er stekt og avkjølt.
Sett det kaldt en stund, til kremen er stiv.
Dypp de så i glasuren.
Verdens beste pepperkaker
ingredienser:
250 g sirup
1 egg
250 g sukker
1 1/2 dl fløte
250 g smør
1 ts kanel
1 ts pepper
1 ts nellik
1/2 ts ingefær
1 ss natron
600 g hvetemel
1. smelt smøret i en kjele, tilsett fløte, sukker, sirup og krydder og varm/kok det til sukkeret løser seg opp. ta det av platen og avkjøl det litt før du tilsetter et sammenpisket egg.
2. hell "sukkerbomben" altså da mener jeg massen du nylig kokte sammen i en kjøkkenmaskin og rør på laveste nivå til du har fått rørt inn alt melet og natronet. deigen skal være veldig klissete. dekk bake bollen med plastfolie og sett den enten i kjøleskapet eller ute på inngangspartiet til neste dag. da får du en perfekt pepperkakedeig som ikke setter seg fast hvis du bruker en voksduk. hvis du ikke har det, bør du bruke litt hvetemel når du kjevler ut. deretter stikker du ut deigen i forskjellige former og stek de på 180 grader til de er gyllen brune. legg de på rist og la de "tørke" hvis du er for ivrig med å legge de i kakeboksen vil de bli myke.
Hvite kakemenn
Ingredienser
100g meierismør, smeltet
3 dl sukker
2 dl melk
1 l hvetemel
1 ts hornsalt
Slik gjør du:
Rør sammen avkjølt smør, sukker, melk og halparten av hvetemelet blandet med hornsalt. Tilsett mer mel til deigen er passe tykk. Dekk deigen med plast og la den stå kaldt, gjerne natten over.
Kjevle deigen til en leiv, ca ½ cm tykk. Trykk ut figurer og stek figurene, de skal ikke bli gylne. La kakene avkjøles og tørke helt før de dekoreres med konditorfarge.
I stekeovnen ved 175 °C i ca 7 minutter.
Hairy bikers
3 store Japp
100 g smør
5 Shortbread fingers
140 g minimarshmallows
50 g Rice Krispies
Hakk Japp og smelt sammen med smøret. Hakk kjeksen i små biter og bland med marshmallows og Rice Krispies. Rør inn smørblandingen. Klem ut i en lett oljet form. Sett kaldt til den har stivnet og skjær i ruter
Karamellkonfekt
1 dl fløte
2 dl sirup
50 gram smør
250 gram sukker
1/3 ts salt
Alt kokes samlet. En times koking for harde karameller, en halv time for myk karamell (Dumble-ish) og 15 minutters tid for karamellkrem.
Jeg pensler konfektformer med sjokolade og har i myk karamell. Setter dette kaldt og har et sjokoladelag på toppen til slutt. Hvis du ikke har konfektformer kan du kjøpe engangsformer til dette.
Salt karamellsaus
200 g sukker smeltes i en kjele med høye kanter
Når sukkeret er smeltet og lysebrunt tar du kjelen vekk fra platen. Så har du i
90 g smør.
Visp godt og ignorer den litt rare konsistensen som får deg til å tro at det er gått skeis.
Ha i 1,2 dl kremfløte og en 1/4 teskje maldonsalt og visp videre.
Det kan hende sausen har stivnet litt, da kan du dra den tilbake på platen og vispe til den har samlet seg. La sausen avkjøles og ha i 1/4 teskje til med maldonsalt.