Karpaltunnelsyndrom

En tråd i 'November 2020' startet av Viica, 12 Nov 2020.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Viica Betatt av forumet

  Noen andre som sliter med dette?

  Her dukket det opp for 3-4 uker siden, men har blitt helt ekstremt vondt den siste uka. Våkner hver natt etter 1-2 timers søvn med sterke kramper fra fingertuppene og opp over albuen, kjennes ut som om fingre og armen brenner. Krampene varer konstant i 2-3 timer før de avtar, men kommer tilbake hver gang jeg legger meg ned...Er liksom ikke snakk om kun litt prikking i fingrene, eneste som lindrer er å vandre rundt i huset fra rom til rom og bevege hånden.

  Vet ikke hvordan jeg skal holde ut dette i 10 dager til + potensielt overtid i tillegg :( Har forsøkt skinne uten mye hell.
   
 2. Novembersprout Flørter med forumet Novemberlykke 2020

  Jeg sliter med omtrent akkurat det samme. Kom for omtrent 2-3 uker siden. Kjenner det godt i løpet av dagen også, men det er verst om natten. Om dagen klarer jeg liksom å gjøre tiltak før følelsen forsvinner så mye at det blir skikkelig vondt, mer bare plagsomt og ubehagelig. Når man sover klarer man jo dessverre ikke å påvirke dette like mye. Den brennende følelsen du beskriver opplever jeg at kommer når man klarer å få blodsirkulasjonen i gang i fingrene og hendene igjen (nesten som når du har hatt skikkelig frostbitt om vinteren og begynner å få følesen/varmen tilbake - skikkelig vondt). Det gjør det jo selvfølgelig helt umulig å sove, og er fryktelig frustrerende!! Det jeg har opplevd at hjelper litt er å prøve å sove med armene mest mulig liggende flatt nedover langs kroppen og med strake håndledd når jeg sover. Jeg får det dessverre uansett, men hadde mye mer intense smerter når jeg sov med feks armen bøyd under puta eller over hodet. Jeg får også raskest tilbake følelsen når hånden begynner å dovne bort ved å ha armen flatt ned langs kroppen og åpne og lukke hånden maaange ganger. Det ble også litt bedre når jeg sluttet å bruke hele dagen på å male vegger i det nye huset vårt. Å holde en malerpensel hele dagen gjorde det tydeligvis verre enn verst. Har innsett at jeg får ta en liten pause til etter fødsel :p
   
 3. Viica Betatt av forumet

  Hvor lenge opplever du at smertene sitter i hånden, sånn etter at du våkner f.eks og begynner å bevege den? Her våknet jeg med kramper kl 2 i natt, og de ga seg ca. 3.45, så fikk jeg en times søvn før det startet igjen, krampen da gikk relativt raskt over og jeg sov til kl 6, da var krampene tilbake og nå 7.20 holder de fortsatt på for fullt.
  Så vondt at jeg sitter her og tårene renner. Vurderer å snakke med jordmor, men de setter kanskje ikke igang fødsel pga dette :sorry: En ting er å våkne med kramper eller prikking, men det går jo ikke over. Må snart velge bort søvn tror jeg for å orke dette.
   
 4. Novembersprout Flørter med forumet Novemberlykke 2020

  Uff, det høres grusomt ut! Ville absolutt tatt det opp med jordmor!! Det kan jo hende hun om ikke annet har noen gode råd ❤️ Jeg vil kanskje ikke si at det er akkurat kramper jeg får, så det kan hende dine smerter er litt annerledes. Men det kan vare alt fra kanskje 5-30 minutter med vondt alt etter hvor nummen hånden var når jeg våknet. Ellers gjør det vondt å bruke fingrene hele tiden, men det kan hjelpe litt med litt massasje feks. Håper du finner ut noe som kan hjelpe ❤️
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 5. Viica Betatt av forumet

  Ja ganske slitsomt både psykisk og fysisk :( Man vil jo bare sove og lade opp til fødsel. Godt å høre at du ikke er like hardt rammet i alle fall :Heartred
   
 6. Sissy1 Glad i forumet Oktoberlykke2020❤ Novemberlykke 2020

  Jeg hadde karpaltunnellsyndrom de siste ukene av graviditeten (og det sitter fremdeles litt i, nesten 2 uker etter, da jeg ikke har mistet alt vannet i kroppen enda etter fødsel). Ser du har prøvd skinner på natten. Det er lurt å unngå statisk arbeid, som maling, strikking, hekling, i den grad man i det hele tatt får det til, når man har så vondt.

  Jeg vil også tipse om disse øvelsene (scroll ned til bildet nederst på nettsiden), som hjalp meg. Fikk de av legen min. Få gjerne partner eller noen andre til å hjelpe deg med å massere på noen av øvelsene.

  Om det er veldig ille er det visst også mulig å få henvisning til spesialist allerede nå. Ellers får man det normalt sett etter 6 ukers kontroll om det skulle vedvare. Håper du blir bedre snart. Lykke til med innspurten før fødsel, du er snart i mål! :Heartred
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 7. Viica Betatt av forumet

  Tusen takk for tips :Heartpink Skal testes!
   

Del denne siden