Man er svært forsiktig rundt dette med mat i svangerskapet her i Norge og noen vil kalle det hysteri.
Det å spise f.eks spekemat er en risikofaktor ift fosterets helse/liv da dette kan inneholde listeriabakterien. Det er noen tilfeller av listeriabakterien i Norge hvert år. Jeg har sjekket fakta rundt listeria; symptomer man kan få ved smitte, statistikk på tilfeller per år etc. Dersom man skulle være så uheldig å få i seg bakterien er det greit å ha en viss oversikt. Hver enkelt må få utøve sin form for forsiktighet i henhold til det man føler seg komfortabel med.
Det er antakelig høyere sjanse for at man blir utsatt for trafikkrelaterte ulykker eller ulykker i hjemmet.
Undertegnede er en av de "hysteriske". Jeg er ekstrem om man sammenligner med matvaner utenom svangerskap. Jeg er svært matinteressert og har tidligere fortært (med glede) bl.a. ukokt geite -og oksekjøtt, rå skalldyr og upasteurisert ost til den store gullmedaljen - bare ikke nå