Jernbehov

En tråd i 'Spør ernæringsrådgiveren' startet av Frkmy, 13 Aug 2017.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Frkmy Betatt av forumet

  Hvor mye jern behøver en baby på 7 måneder pr dag?
   
 2. Thea fra Melk.no Flørter med forumet

  Hei Frkmy,

  Spedbarn har som regel gode jernlagre som gjerne varer frem til barnet er 4-6 måneder gammelt. Morsmelk inneholder jern, og dette jernet tas godt opp hos barnet. Men når barnet når rundt 6 måneders alder er det blitt så stort at det krever litt mer jern, derfor introduserer vi gjerne fast føde på dette tidspunktet, ved siden av ammingen.

  Anbefalingene for jern til spedbarn gjelder derfor fra 6-11 måneders alder, og er på 8 miligram (mg) per dag. Velg fast føde som er rikt på jern, slik som for eksempel jernberiket grøt. Hvis barnet ditt har begynt å smake på små brødbiter, er grovt brød med kjøttpålegg en fin kilde til jern. Både grove kornprodukter og kjøttmat (eks leverpostei) inneholder jern. I tillegg kan vi finne noe i mørkegrønne grønnsaker, slik som brokkoli.

  Ettersom melk og meieriprodukter ikke er noen god kilde til jern, anbefales ikke dette før barnet er 12 mnd gammelt. Litt melk i matlaging og små smaksprøver på yoghurt kan gis fra 10 mnd alder. Melk er en god kilde til mange andre næringsstoffer, slik som for eksempel jod og kalsium.

  Les gjerne mer om kumelk til små barn her.
   
  • Liker Liker x 1

Del denne siden