Innafor?

En tråd i 'Generelt' startet av Miss_30, 23 Okt 2020.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Miss_30 Forumet er livet Septembergull'17

  Bruker min egen bil i jobb( hj.tj), noe som forsåvidt står i kontrakta at jeg må, men nå øker smitten og jeg har lyst til å si at nok er nok. Kommunen jeg jobber i er en av de verste nå og det blir bare verre og verre. Jeg frakter tross alt barna mine i bilen og den er absolutt ikke laget for disse kjøreturene. Jeg føler bilen min blir ødelagt etter 2 år med denne kjøringen, og jeg kjenner veldig på det med smitte nå. Nå kommer det i tillegg til å bli mye forespørsler framover om å jobbe mer, men jeg vil ikke bruke bilen min når jeg faktisk har fri. Er det innafor å nekte å bruke min egen bil nå? Det er flere som gjør det, men jeg er så konfliktsky.
   
 2. :)Solsikke:) Forumet er livet JuniJubel2021 Desemberskattene 2014 Januarlykke 2019

  Står det i kontrakt? Ville gått via fagforeningen
   
 3. Politifrue Juni12s sporty VIP

  Hadde vært uaktuelt å bruke privatbil i hj.tjenesten. Hvem betaler for slitasje og service da? Hadde tatt det med fagforening.
   
  • Liker Liker x 1
 4. Miss_30 Forumet er livet Septembergull'17

  Det er det jeg som må. Jeg spurte fagforeningen om det var riktig at jeg skulle bruke bilen min under pandemien og de sa jeg måtte gjøre som jobben sa. Og det var at bilen måtte brukes til det oppsto smitte. Men det jeg lurer på er om jeg kan be om å få bil på jobb hvis jeg skal takke ja til å jobbe ekstra? Det er kun de samme som får bil hver eneste dag. Det har blitt tatt opp mange ganger, men det blir ingen endring. Jeg kan gå, men lista mi er ikke laget for å gå.
   
 5. VictoriaH Ventende August 2018 Assistert-jentene

  Dette høres veldig spesielt ut. Hadde ALDRI godtatt bruk av egen bil når jeg jobbet i hjemmetjenesten og som du sier hadde jeg også syns det vært ubehagelig med å frakte datteren min i bilen etterpå. Akkurat nå i pandemien burde fokus på ren og uren sone (her i form av at du bytter egne klær og setter deg i arbeidsplassens bil før du skifter igjen til rent tøy og setter deg i egen) være prioritert. Nå drar du jo praktisk talt med deg skitt og potensiell smitte fra arbeidsplassen og hjem.
   
  • Enig Enig x 2
 6. Miss_30 Forumet er livet Septembergull'17

  Ikke sant! Jeg må lære meg til å bli tøffere og si ifra.
   
 7. Politifrue Juni12s sporty VIP

  Det det taper du enormt på. Hva begrunner de det med? Jeg hadde krevd å få bil hvis jeg skulle jobbe ekstra. Du går inn og ut hos folk, utsetter deg for mulig smitte og så hjem til egen familie. Mange arbeidsgivere misbruker coronapandemien til å få det som de vil. Du kan evt ta det opp med fagforening sentralt eller på fylkesnivå.
  Kan ta ett eksempel hos oss. Tillitsvalgt er personlig rammet av permisjon i familien, og klarer ikke å se ting som gjelder corona objektivt.
   
 8. Miss_30 Forumet er livet Septembergull'17

  Jeg valgte å svare at jeg ikke har bil. Har lang nok uke på jobb neste uke, så godt med fri på mandag. Vi mangler mange biler, så jeg er ikke den eneste som må bruke privatbil. Noen vil bruke sin egen bil, andre gjør det fordi det ikke funker å gå og andre nekter å bruke den. Da går de heller. Jeg skal ta det opp på tirsdag. Skal uansett gi beskjed om at bilen min ikke skal brukes mer.
   
 9. Veslejenta88 Forumet er livet Sensommerbarna 2019 Januarlykke 2016

  Syntes det var spesielt at du måtte bruke din egen bil. Her har de kommunale biler som blir brukt. Ser de kjører flere ganger om dagen. Her ligger også hovedkontoret i ett farlig så er veldig obs på de bilene.
   
 10. AnneS Forumet er livet VIP Desemberlykke2017

  Merkelige greier :eek: det hadde ikke jeg godtatt!

  Hos oss har vi kommunale biler. Jeg vet at det er et par stykk som bruker sin egen bil av fri vilje, men ellers er det alltid nok biler til alle på jobb. Tror vi har 11 biler :)
   
 11. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Jeg ville krevd en egen bil - men først og fremst fordi jeg synes du skal ha en tjenestebil når kjøring er en del av jobben, ikke med covid som hovedargument. Man kan jo alltid sørge for god håndhygiene før man går inn i bilen, vaske av ratt og håndtak jevnlig, så jeg vet ikke om jeg tenker at det er veldig sannsynlig at den blir en ekstra smittekilde ved mindre du kjører brukere i den. Om du er smittet vil du jo likevel også ta med smitten inn i huset ditt, om du skjønner. Så med god hygiene etter besøk hos bruker, vet jeg ikke om det er det sterkeste argumentet overfor en leder.
  Men jeg synes definitivt de isåfall skal gi kjøregodtkjørelse for den slitasjen som påføres bilen med ekstra kjøring i arbeidstiden hver dag, det koster jo mer med forsikring jo mer man kjører, drivstoff bør du godtgjøres for (det gjør du kanskje allerede), men generell slitasje på bilen bør også dekkes da. Så for min del er det de sterkeste argumentene for å få tjenestebil overfor en leder.
  Jeg har jo ikke oversikt over hele kommunen her, men med så mange biler på veiene med folk som tilhører hjemmetjenesten bak rattet, tror jeg nok det hovedsaklig er mest tjenestebiler som brukes.
   
  • Enig Enig x 3
  • Liker Liker x 1
 12. Miss_30 Forumet er livet Septembergull'17

  Kreve bil kommer ikke til å funke. Vi mangler mange biler. Slapp dette problemet på forrige arb.plass. Der var det nok biler. Jeg har bestemt meg for å ikke bruke bilen min fra neste uke. Det kommer til å bli litt styr, men jeg får ta med lunsjen min i tilfelle jeg må spise ute:wacky:
   
  • Liker Liker x 1
 13. AnneS Forumet er livet VIP Desemberlykke2017

  Men med alle ting vi er oppi/risikerer å være oppi med dette arbeidstøyet vårt så hadde jeg kvidd meg for å sitte i min private bil med det (da tenker jeg generelt, ikke pga covid-19) :depressed:

  Men jeg er enig i at når arbeidsdagen består av mye kjøring, så burde bil være ordnet/dekket. Jeg er ikke vant til at noen MÅ bruke sin privatbil pga for få biler :shy:
   
  • Enig Enig x 1
 14. Starflower Flørter med forumet

  Du skal få kjøregodtgjørelser ved bruk av egen bil, hvis ikke kan de ikke kreve at du bruker egen bil. Forstår jeg det riktig at noen får firmabil mens andre ikke? Isåfall burde du i hvert fall få kjøregodtgjørelser. Det koster deg nok mer en jobben er verdt å bruke din egen bil om du ikke får noe som helst tilbake for det. Så hvis jeg var deg ville jeg ha bedt om et møte og krevd å få bruke firmabil eller kjøregodtgjørelser. Du kan også si at du ikke føler din egen helse blir godt nok ivaretatt. Jeg forstår at det er sinnsykt skummelt å konfrontere arbeidsgiver, men du har ingenting å tape. Det værste som kan skje er at de sier nei og da har du i det minste prøvd!
   
  • Liker Liker x 1
  Last edited: 24 Okt 2020
 15. Miss_30 Forumet er livet Septembergull'17

  Jeg får kilometergodtgjørelse, men ikke noe mer. Det er liten vits i å ta det opp( igjen), for dette er et irritasjon generelt på jobben. Vi mangler faktisk ganske mange biler for at alle skal få.
   
 16. Miss_30 Forumet er livet Septembergull'17

  Ikke sant. Er helt tragisk egentlig. Dessverre står det i kontrakta, men jeg ser hvordan( diesel) bilen min slites, så nå er det nok. Synd det ikke er så koselig vær om dagen, men jeg får ta det som trim:wacky:
   
 17. FruFrøken1991 Forumet er livet Februar 2014 - Skjult forum Januarhula 2014 Februarlykke 2016

  Kun kmgodtgjørelse?! Det er jo helt sjukt. Du må jo ha høyere km på forsikringa, sliter mye mer på bilen osv. De bør absolutt betale service, dekk, IG bidra til forsikring :eek:
   
 18. AnneS Forumet er livet VIP Desemberlykke2017

  Altfor lite med kilometergodtgjørelse, hvor mange kr er det snakk om per kilometer? :rolleyes:
   
 19. Miss_30 Forumet er livet Septembergull'17

  4,03 tror jeg:rolleyes:
   
  • Morsom Morsom x 1
 20. SloppyJane Gift med forumet Novemberlykke 2020 Himmelbarn

  De følger vel statens satser slik de skal. Enkelte plasser er det skrevet i både jobbannonser og kontrakter at man må påregne bruk av egen bil så der bør du sjekke opp i.
   

Del denne siden