*Håpefull*
Glad i forumet
Heisann
Jeg er nå på min 14 uke i graviditeten og har hyperemesis.
Jeg sliter med å få i meg mat, mye grunnet at det er vanskelig å finne noe godt og glutenfritt. Ofte hører man at det er bedre å få i seg mat, uansett hva det er, enn ingenting. Jeg veier nå 54 kg og er 170 høy, veier vanligvis 60 kg ca. Så jeg tenker det er veldig aktuelt at jeg får i meg mer næring og mat enn jeg har klart til nå.
Det lille jeg har lyst på er gjerne da Mr. Lee (nudler) eller annen type mat som er glutenholdig.
Legen fant ut ved en "tilfeldighet" at jeg har cøliaki i februar, og fikk det konstantert etter gastroskopiundersøkelse. Med andre ord så merker jeg ikke noe direkte selv, utenom at jeg blir slapp grunnet at kroppen ikke tar opp næringen fra maten. Men blir aldri dårlig og trodde aldri jeg hadde cøliaki fordi jeg opplever ingen direkte symptomer.
Jeg har holdt meg til glutenfritt kosthold siden februar, men i det siste har jeg spist glutenholdig mat bare for å få i meg noe mat da det bare er spesifikk mat jeg klarer for tiden. Og selv tenker jeg da at det er bedre å spise glutenholdig mat enn å ikke få i seg noe særlig da det kun er det jeg klarer for tiden. Spiser en del frukt og yoghurt, men det blir litt syrlig i lengden.
Så hva tenker du om dette? Vil ungen ta skade av at jeg spiser glutenmat på noen måte eller det kun meg det da går utover? Tarmene har det selvfølgelig ikke noe godt men når glutenmat i perioder som dette er det eneste jeg klarer å spise så er det kanskje verdt å gjøre det? Da får jeg i det minste kjenne meg mett i ny og ne og spise mat jeg virkelig har lyst på i stedet for å presse i meg glutenfrie varianter som ikke direkte frister og som ikke blir "riktig" mat ift. at jeg er konstant kvalm og jeg blir kvalm bare ved tanken på å skulle spise den maten. Og forhåpentligvis vil da vekten gå opp litt også og energinivået kommer forhåpentligvis da tilbake. Jeg tar multivitaminer for å berike kroppen enda mer av dette siden jeg har cøliaki.
Men jeg vil med dette forsikre meg om at det ikke går utover barnet i magen på noen måte. Håper du kan gi noen innspill på dette.
Jeg er nå på min 14 uke i graviditeten og har hyperemesis.
Jeg sliter med å få i meg mat, mye grunnet at det er vanskelig å finne noe godt og glutenfritt. Ofte hører man at det er bedre å få i seg mat, uansett hva det er, enn ingenting. Jeg veier nå 54 kg og er 170 høy, veier vanligvis 60 kg ca. Så jeg tenker det er veldig aktuelt at jeg får i meg mer næring og mat enn jeg har klart til nå.
Det lille jeg har lyst på er gjerne da Mr. Lee (nudler) eller annen type mat som er glutenholdig.
Legen fant ut ved en "tilfeldighet" at jeg har cøliaki i februar, og fikk det konstantert etter gastroskopiundersøkelse. Med andre ord så merker jeg ikke noe direkte selv, utenom at jeg blir slapp grunnet at kroppen ikke tar opp næringen fra maten. Men blir aldri dårlig og trodde aldri jeg hadde cøliaki fordi jeg opplever ingen direkte symptomer.
Jeg har holdt meg til glutenfritt kosthold siden februar, men i det siste har jeg spist glutenholdig mat bare for å få i meg noe mat da det bare er spesifikk mat jeg klarer for tiden. Og selv tenker jeg da at det er bedre å spise glutenholdig mat enn å ikke få i seg noe særlig da det kun er det jeg klarer for tiden. Spiser en del frukt og yoghurt, men det blir litt syrlig i lengden.
Så hva tenker du om dette? Vil ungen ta skade av at jeg spiser glutenmat på noen måte eller det kun meg det da går utover? Tarmene har det selvfølgelig ikke noe godt men når glutenmat i perioder som dette er det eneste jeg klarer å spise så er det kanskje verdt å gjøre det? Da får jeg i det minste kjenne meg mett i ny og ne og spise mat jeg virkelig har lyst på i stedet for å presse i meg glutenfrie varianter som ikke direkte frister og som ikke blir "riktig" mat ift. at jeg er konstant kvalm og jeg blir kvalm bare ved tanken på å skulle spise den maten. Og forhåpentligvis vil da vekten gå opp litt også og energinivået kommer forhåpentligvis da tilbake. Jeg tar multivitaminer for å berike kroppen enda mer av dette siden jeg har cøliaki.
Men jeg vil med dette forsikre meg om at det ikke går utover barnet i magen på noen måte. Håper du kan gi noen innspill på dette.
Last edited: