Fahrenheit ble brukt for å måle frysepunktet til saltlake (saltholdig vann - normalt Sodium klorid).
På Fahrenheit fryser altså saltlake ved 0 grader Fahrenheit. Det var også den laveste temperaturen Gabriel Fahrenheit klarte å reprodusere stabilt som frysepunkt nettopp ved å fryse saltlake som holder seg flytende i litt kaldere temperaturer enn vann.
Saltlake ble brukt på den tiden til å preservere kjøtt, matvarer, oster, og ble brukt som væske for å transportere varme/kulde i store kjøleannlegg på den tiden.
Systemet baserer seg på temperaturskalaen til Ole Rømer, som hadde samme frysepunkt og kokepunkt, bare i 1/4-dels grad. Mens vann kokte ved 60 grader på Rømer sin skala, kan man bare gange med 4 for å få Fahrenheit. Gabriel Fahrenheit gjorde dette for å få en mer fingranulert / nøyaktig skala. Gradeantall mellom vannets fryse- og kokepunkt var nøyaktig 180 grader.
Fahrenheit har senere blitt erstattet av Celsius skalaen som benytter seg av fryse/kokepunktene til vann i stedet, med 100 grader i mellom seg. Alle land bruker nå Celcius (inkl. USA) vitenskapelig, og det er kun i medier / vanlige allmenn bruk at Fahrenheit fortsatt brukes i USA og et par andre land.
Når det gjelder inch og foot, istedet for cm/meter, så ble bredden på en tommel brukt, og foot var lengden på foten til Kongen av England. Man har forskjellige versjoner av inch/foot, man har europeisk, internasjonal og amerikansk. Dette også har blitt erstattet av det metriske systemet i all vitenskapelig bruk i alle land, inkl. Storbrittania og USA. Igjen - dette brukes kun i de respektive landene til vanlig medie/allmenn bruk.