Hvordan stopper melka?:(

En tråd i 'Vi som har mistet etter uke 12' startet av Iva82, 9 Feb 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Iva82 Glad i forumet Himmelbarn

  Jeg hadde senabort onsdag kveld,21+6 :(
  Nå det er torsdag til fredag natt og brystene er varme, smertefulle og fulle av melk :( hvordan stopper jeg melka? Ingenting går ut når jeg presser :(
   
  • Liker Liker x 1
 2. Travelkidz Andre møte med forumet

  Uff, så trist! Det må være hjerteskjærende å oppleve slikt. Jeg er nesten like langt på vei og er livredd for sen spontanabort etter å ha født prematurt i uke 30 første gang, og fått påvist gbs nå. Har pcos også, og da er risikoen for senabort ekstra stor. Føler virkelig med deg. Har du noen rundt deg du kan snakke med om det? Ikke hold følelsene inni deg, for der er viktig å få sørge når slikt skjer. Ta godt vare på deg selv. Sender deg en god og lang klem.

  Er ikke ekspert på slikt, så vet dessverre ikke den beste løsningen på det med melka, men kan i alle fall informere om at det ofte tar litt tid før man får ut melk etter å ha født, og spesielt når det skjer så tidlig. Når jeg fødte prematurt hadde jeg kun noen få dråper blank råmelk det første døgnet, selv om jeg presset og presset. Ville lest litt på ammehjelpen for å se om der står noe, og tatt kontakt med jordmor i morgen for å få tips. Vil tro det er bedre med varme enn kulde slik at du unngår brystbetennelse, så jeg ville prøvd med varmepute på, men er veldig usikker på om du skal fortsette å prøve å presse ut råmelk, eller om det er best å bare la det være til produksjonen stopper av seg selv. Om jordmoren din ikke kan svare på det ville jeg ringt til barsel på sykehuset og spurt.
   
 3. Vbt Elsker forumet Marsboerne 20 18 Himmelbarn Februarbarna 2020

  Stor klem
  Stramme topper, og kun ta ut verste sprengen for å unngå betennelse.
  Jeg gikk med sportsbh, og forbant i tillegg med et skjerf da jeg skulle kvitte meg med melka etter vi mistet.

  Den melka er et helvete
   
 4. Iva82 Glad i forumet Himmelbarn

  Takk :( brystene er så vonde og melk kommer ut litt av seg selv men jeg kan ikke ta på dem,så vonde! Melka er forferdelig å ha nå!! Som påminnelse om hva du har ikke!
   
 5. Iva82 Glad i forumet Himmelbarn

  Takk for støtte! Jeg skal skrive min historie litt senere,nå må jeg bare bli stille og tenke gjennom hva som skjedde :(
   
  • Liker Liker x 1
 6. Lotty Glad i forumet

  Trist å høre! <3

  Du kan isåfall prøve naproxen for hevelsen .
   
 7. Vbt Elsker forumet Marsboerne 20 18 Himmelbarn Februarbarna 2020

  Håndmelk litt forsiktig i dusjen under varmt rennende vann. Viktig at du ikke brystbetennelse også. Man ta kun ut det verste for å ikke stimulere produksjonen
   
 8. snippsnappsnuppa Gift med forumet Mailykke 2018 Himmelbarn *Aprilbaby 2018*

  Trist å lese. Jeg brukte stram bh og bandt et skjerf over brystet. Melkesprengen forsvant etterhvert, husker ikke hvor lang tid det tok. Føler med deg nå, jeg var der du er nå for snart et år siden-også uke 21 [emoji173]️
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 9. Junigull18 Elsker forumet Junilykke2018

  Så trist for deg i denne perioden. Husker og at melkesprengen var helt jævlig etter dødfødsel. Jeg fikk beskjed om å snurre puppene stram med bandasje og overhode ikke røre de. For alt stimulerte til produksjon.

  Sender deg mange varme tanker og vit at vi er mange som tenker på deg♡
   
 10. Igloo Elsker forumet Himmelbarn ❤ Aprilbarna19 ❤

  Huff, for en trist belastning å ha i tillegg til alt som har skjedd. Jeg fikk tabletter for å stoppe melken, og brukte i tillegg en veldig stram BH og bandt puppene inn med et skjerf.

  Jeg ba om tablettene fordi jeg fikk enorme mengder melk veldig tidlig med første. Jeg fikk ikke til ammingen med henne, til dels på grunn av overproduksjon. Da jeg skulle slutte med ammingen måtte jeg pumpe i noen minutter noen få ganger til dagen, og redusere det for hver dag for å unngå betennelse. Så bind inn puppene så godt du kan, og håndmelk (pump hvis det ikke går med håndmelking) bittelitt hvis trykket er voldsomt.

  Håper det går fort over for deg
   
 11. Iva82 Glad i forumet Himmelbarn

  Takk! Det ser ut litt bedre nå. Fortsatt vonde men melkespreng går ned. Må pumpe hver 4 eller 5 timer og bare litt med hånd.Jeg var overasket at jeg fikk så mye melk og så fort etter abort. :( Men,ingenting er lett i denne prosessen.
   
 12. Heipadei Glad i forumet Himmelbarn Februarlykke 2015

  Jeg anbefaler deg ikke å pumpe. Melk de første dagene er styrt av hormoner, og vil avta, mens melk etter noen dager styres av etterspørsel. Så hvis du pumper kan det ta lenger tid. Jeg var selv igjennom den forferdelige prosessen men melkespreng utn baby rett før jul. Men jeg pumpet ikke noen ting, hadde stram sportsbh og bet det i meg. Husker ikke hvilket døgn det skjedde, men plutselig over natta ble det tilbake til flate pupper. Fremdeles inneholdt de melk, men ingen spreng ! :happy:

  Sender deg styrkeklemmer, det blir bedre! :):Heartred
   
 13. 87'modell Forumet er livet

  Huff, så leit å høre. :/
  Det eneste du kan gjøre, er å la puppene være helt i fred. Jo mer du stimulerer, jo mer melk kommer det.
   
 14. Iva82 Glad i forumet Himmelbarn

  Var puppene vonde? Mine er og fra torsdag ettermiddag :( Klarer ikke å bruke armene,sove...
   
 15. Heipadei Glad i forumet Himmelbarn Februarlykke 2015

  Vonde, å stooooor og knallharde.. Første natta hjemme (2 netter etter fødsel)måtte jeg ligge på rygg å se i taket bare. Greide ikke sove på siden, for når hånda lå over så presset det og var vondt. Natta etter greide jeg litt mer. Sånn gikk det. Og hver gang jeg gråt på dagtid begynte det å presse å renne melk :( Men som sagt, plutselig slapp det :) Men selvfølgelig foreligger det muligheter for brystbetennelse, så ville kontaktet lege eller noe hvis det er veldig vondt :)
   
 16. Iva82 Glad i forumet Himmelbarn

  Ok,håper det blir bedre for meg snart. Jeg skal prøve en dag til og skal kontakte lege imorgen hvis det er ikke bedre. Jeg vet ikke hva er normalt her :(
   
 17. Iva82 Glad i forumet Himmelbarn

  Takk for alle svarene jeg fikk her. Det var mye bedre fra dag 6,brystene var myke men fortsatt med mye melk. Det tok 2 uker til for brystene til å bli som før graviditet.
   
  • Liker Liker x 2
 18. Pulverheksa82 Betatt av forumet Himmelbarn

  jeg mistet for 1 mnd siden, og har fortsatt melk. Håper det forsvinner snart, da det er en konstant påminner på det som ikke ble noe av. Ante ikke at man fikk melk når man bare var 13 uker på vei. Lurer på om det er vanskeligere å bli gravid om man har melk i brystene. Vi tenker å prøve på nytt igjen om 1 mnd ca.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 2

Del denne siden