Hvordan å samle melk uten fare for overproduksjon?

En tråd i 'Amming og ernæring' startet av Iva82, 5 Okt 2019.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Iva82 Glad i forumet Himmelbarn

  Jeg skal begynne på jobb ganske tidlig da babyen er 3 månader men skal jobbe 50% og fra hjem. Senere skal jeg av å til jobbe kortere dager fra kontor og skal i full jobb når babyen er 7 månader. Så,jeg tenkte å samle nok melk for den lille og det er tide å begynne med det,han er snart 6 uker. Når man bør pumpe uten fare for overproduksjon?
   
 2. B Elsker forumet

  Å kunne samle melk når babyen ammes innebærer jo en viss overproduksjon ,ellers ville du ikke hatt rester til å pumpe ut. Tenker at du bør pumpe etter du har ammet, de fleste kan pumpe noen ganger om dag uten at det blir en vanvittig overproduksjon. Nøkkelen ligger i å trappe ned forsiktig når du reduserer pumping,men også amming.
   
 3. Iva82 Glad i forumet Himmelbarn

  Takk! Jeg har aldri gjorde det før så tar imot alle erfaringer :)
   
 4. B Elsker forumet

  Jeg både ammet og pumpet med første, så hadde jo en overproduksjon. Det er i seg selv ikke noe problem med en liten overproduksjon, det er sånn man samler opp melk. :) Lagret litervis i fryseren før jeg begynte å jobbe, og det var ingen problem. Denne gangen er jeg morsmelkdonor, så har en liten overproduksjon her også. Snakker du om voldsom overproduksjon, så vil både du og baby slite litt,men en liten overproduksjon er ikke noe problem. Som sagt, det du må være varsom med både med amming og pumping er hvis du skal redusere, at du ikke får tette melkeganger osv. Det er lurt å redusere gradvis. Ikle pumpe to ganger daglig og brått kutte der ut.
   
 5. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Jeg lagde et eget pumpetidspunkt ca hver dag, da forbereder kroppen seg på å lage melk til det tidspunktet. :)
   
 6. Sara Trøtt hormonbombe VIP Desemberglede 2015 Januarlykke 2016

  Jeg var morsmelksdonor med yngste og pumpet jo derved på meg overproduksjon. Eller, jeg har alltid overproduksjon, men med de to første har jeg måttet jobbe for å redusere den, med yngste fikk jeg gjort det annerledes (flyttet, så derved ble det mulig)

  Gradvis nedtrapping når hun var et halvt år for da måtte jeg slutte som donor og skulle uansett på ferie
   
 7. Ennovy89 Forelsket i forumet ❤ Aprilbarna19 ❤

  Jeg fant ut at siden det gikk ca 3 timer mellom hver gang baby ville ha mat, så pumpet jeg 1 time etter mat. Da gikk det 1 time fra amming, til pumping, til amming igjen. Hvis du skjønte? Det funker greit for min del, da rekker brystene å fylle seg litt igjen mellom hver gang. Jeg merket at hvis jeg pumpet på "ferdig spiste pupper" så økte produksjonen, og jeg fikk fortere melkespreng.
  Jeg pumper mest 1 gang om dagen bare da, hvis jeg vet jeg skal bort, så må jeg begynne noen dager i forveien for å få nok. Kommer helt Ann på hvor lenge jeg skal være borte osv.
   
 8. Iva82 Glad i forumet Himmelbarn

  Ja,jeg forstår. Men,når pumper du,rett etter måltid eller mellom? Og så bra at du er donor :Heartred:Heartred:Heartred
   
 9. Iva82 Glad i forumet Himmelbarn

  Den lille her har ingen rutiner men håper det endrer seg snart :)
   
 10. Iva82 Glad i forumet Himmelbarn

  En donor til :Heartred Når er da beste å pumpe? Mellom måltider eller rett etter? Jeg vet at jeg bør ikke samle bare første melk(den med mindre fett)
   
 11. Iva82 Glad i forumet Himmelbarn

  Skjøner! Jeg har god tid(til jeg begynner på jobb) og kan alltid endre planner men vil gjerne samle nok :) Den lille her spiser alt fra hver time til hver tredje men jeg håper at snart vi får noen rutiner så at jeg kan planlegge litt :)
   
 12. Sara Trøtt hormonbombe VIP Desemberglede 2015 Januarlykke 2016

  Jeg hr stort sett så mye melk at jeg ammer bare fra en side pr måltid, så jeg tok den andre, pluss det jeg fikk utav den hun hadde spist av, når hun sov etter amming. En skal jo helst ha hendene fri også. En kan også pumpe mens en ammer, det er bra for utdrivningsrefleksen, men med det donor-kravet til steril pumpe og rene fingre syntes jeg det var vanskelig.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 13. B Elsker forumet

  Etter hun har spist, for hun er bare 6 uker og blir jo fort sulten igjen. Sånn at det ikke blir tomt der til hun skal spise.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 14. trallemamma Gift med forumet ❤️ Februarskattene 2019 ❤️

  Du kan pumpe der du ser at den lille har et lite opphold i spisingen feks. Min første sov 4 timer i strekk på natten, da begynte jeg å pumpe midt mellom der. Jeg pumpet masse med nr tre, og da gjorde jeg det rett etter morgenammingen siden jeg da hadde mye melk, og en til to timer etter kveldsammingen. Da blir kroppen vant med at det trengs mer til de tidspunktene og lager også mer...
   
 15. Kitty2019 Forumet er livet Tilgangsansvarlig Novemberbarna 19 Novemberbarna 2021 ♡Julekulene 2021♡ Julegavene 2019

  Jeg pumper hver 4. Time døgnet rundt. Men min er litt prematur og sliter med sugingen. Han får prøve brystet, men klarer ikke ta alt han trenger enn så lenge. De har anbefalt pumping døgnet rundt slik at han etterhvert kan næres bare på morsmelk. Foreløpig får han en blanding. Han er en uke idag
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1

Del denne siden