Hva spise du i julen ? (Middager)

Sara

Forumet er livet
VIP
Desemberglede 2015
Januarlykke 2016
Listemodus her, og tenker mat. Mye er tradisjon, men åpen for inspirasjon til romjula.

Vi spiser pinnekjøtt julaften og nyttårsaften. Svineribbe første juledag. Kalkun i løpet av jula en gang, mannen har ordnet biff når vi har hatt familieselskap de siste årene, men fra nå av har vi det 1. juledag pga lillesøsters bursdag.
 
Vi spiser minst én "antijulemiddag" i romjulen, for å ikke gå lei av julemat.

F.eks pastasalt med kylling, taco, lasagne, fiskegrateng, hjemmelaget pizza.. :)
 
For meg et fisk tvang ikke kos.

I min oppvekst hadde vi alltid stekt laks i romjula. Jeg fikk stekt juleskinke. Det var den ene dagen i året jeg slapp smake litt.
Jeg utstår ikke laks. Og i jula slapp jeg.
Elegant nå løst ved at mine foreldre har laks en dag vi ikke er der :-)
 
Lillejul: risgrøt
Jul: ribbe og evt lutefisk på de andre

Ellers pinnekjøtt 2 ganger ila romjulen :p

Nyttårsaften: kalkun.
 
Lillejulaften ofte pizza
Julaften risgrøt på dagen og pinnekjøtt på kvelden
1 juledag kokt torsk
2 juledag kalkun

Mellom jul og nyttår er det mye forskjellig.

Nyttårsaften lammelår med fløtegratinerte poteter.
 
Kalkun julaften og nyttårsaften
Brunsj hos tanta til sambo,Laks hos farmor 1 juledag
2 juledag er lunsj hos gammeltante
Ellers er det ikke tradisjoner bare det vi har lyst på :)
 
Lillejulaften spiser vi brød med masse godt pålegg + kakao å krem.

Julaften spiser vi ribbe, engletisser (sossiser), ++ mye mer.
 
På julaften:
Ribbe, medisterpølse, kjøttkaker,
tilbehøret er surkål, baconbiter grønnsake,r brun skjy og poteter
Med mindre vi er på Island.
Der spiser de ikke ribbe :p

Resten av julen er det litt av hvert.
 
En god fiskemiddag med f.eks. kveite med persillesmør eller hollandaise er veldig godt oppi all julematen ☺
 
Varierer ut ifra hvem vi feirer til, men på julaften er det enten pinnekjøtt eller ribbe. Og det vi ikke spiser på julaften tar vi da istedet på familiemiddag i mellomjula, så i år blir det pinnekjøtt på julaften og ribbe i mellomjula. På nyttårsaften blir det alltid kalkun :)
 
Grøt lille julaften.
Ribbe, pinnekjøtt, julepølse med tilbehør på julaften.
Koldtbord 1 juledag.
Lutefisk 2 juledag.
Gjerne Taco eller noe 3 juledag.
Kveite med tilbehør 4 juledag.
Bruker å spise borte et par dager også.
Nyttårsaften er det Kalkun a la Jamie Oliver :)
 
Back
Topp