Hva gjør man fra foreldre perm til BHG start?

En tråd i 'Alenegravid / Aleneforeldre' startet av Hjertemor, 13 Sep 2019.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Hjertemor Forumet er livet Tilgangsansvarlig Mailykke 2018 Himmelbarn Sommerfuglene Februarbarna 2020

  Hva slags støtte eller hva gjorde dere fra foreldrepermen er ute og til barnehage start? Jeg får barn i januar og ønsker vel egentlig ikke at barnet skal begynne i barnehage før AUG 2021, men skjønner ikke hvordan det er mulig når man er alene. Hvordan går dette opp? Vet heller ikke om 80 eller 100% foreldreperm lønner seg for meg, 100% er ganske lite penger syntes jeg til et barn og en voksen så 80 vet jeg ikke om dekker alle utgifter en gang. Hvordan gjorde dere det? Om dere var alene etter fødsel? Og noen tips?
   
 2. Zephyra Forumet er livet VIP Sommerfuglene 2017 Januarlykke 2020

  Hvor er barnets far? Det må ganske mye til for å få fars del av permisjonen, men hvis du oppfyller de kravene så har du i det minste 49 uker med full lønn. Eventuelt 59 uker med 80% hvis du klarer det. Hvis dere bare ikke er sammen så vet jeg ikke om du får overta hans del, lurer på om den bare faller bort...Men usikker på akkurat det.

  Fra måneden etter barnet fyller 1 år får du kontantstøtte på 7500,- som hjelper på. Har du andre som kan bistå.deg med barnepass så du f eks kan jobbe litt kveld eller helg? Utenom det kan du vurdere dagmamma, enten å plassere barnet hos dagmamma en periode, eller prøve å være dagmamma selv en periode, og få lønn for et par barn. Anbefaler ikke at du har mer enn 2 ekstra barn i tillegg til ditt eget hvis du er ufaglært.
   
 3. Mina Gift med forumet ♡Junigull 2016♡ Påskekyllingene 2020 Assistert-jentene Sommerfuglene

  Sist fikk jeg i mai. Tok 80 % og da var permisjonen ferdig i juni en gang. La til ferie, og så ble det noen dager ulønnet - gikk fint. Nå venter jeg i månedsskiftet mars/april. Så om jeg går til termin og alt ser bra ut, så tenker jeg å ta ut 80 % også denne gang. Så blir jeg å bruke ferie, og så blir det litt mer ulønnet enn forrige gang. Men jeg får bare prøve å spare litt penger til den perioden. Merker en inntekt ganske godt når alle utgifter dekkes av en selv. Så spent på hvordan det blir med to barn. Dobbel barnehage vil jeg merke godt.
   
  • Liker Liker x 1
 4. Madeline Flørter med forumet

  Jeg har ikke fått barn enda, venter i februar. Antar du også er alene? Jeg er og trolig blir alene.. Barnefar har fått hetta og stukket.. Jeg har undersøkt ifht permisjon, og man får alle ukene alene, så enten 49 uker med 100% eller 59 uker med 80%.. jeg kommer til å velge 59 uker med 80% for å kunne være lengst mulig hjemme, også har man muligheten til å legge til ferien fra 2020 + 2021 etter endt permisjon som vil si 10 uker til.. Som alene mor får du dobbel barnetrygd, 2 x 970kr fra måneden etter barnet er født.. er det ukjent far eller en far som skal betale barnebidrag? Så kan du belage deg på at det blir noen ekstra kroner i barnebidrag også:)
   
 5. Hjertemor Forumet er livet Tilgangsansvarlig Mailykke 2018 Himmelbarn Sommerfuglene Februarbarna 2020

  Gratulerer med en mageboer til❤️ Føler 80% blir veldig lite penger, jeg får aap nå som er kun 60% av sykemeldingene mine ikke lønna mi(ja nav har gjort feil og jeg har ikke vært i form til å kjempe mot de), så vet ikke hvordan jeg skal greie alle utgifter på 80% av lønna pluss bleier etc.har heller ikke ferie å bruke siden jeg har vært sykmeldt i sist svangerskap også på aap etter jeg mistet sønnen min. Så uten ferie går kanskje ikke den klippa der??
   
 6. Hjertemor Forumet er livet Tilgangsansvarlig Mailykke 2018 Himmelbarn Sommerfuglene Februarbarna 2020

  Svarte litt på den andre meldingen ang dette men ja du skal bruke ferie, men jeg har ingen ferie å bruke av siden jeg har vært på aap ett år. Vi får kontantstøtte også, men vet ikke hva den er på for aleneforeldre, får jo det så lenge man ikke har barnehageplass vel? Virker som din situasjon er veldig lik min og er jo februar jeg har termin også, men blir satt igang i januar. Jeg hadde valgt 80% sist fordi da hadde jeg god inntekt men vet ikke helt ærlig om alt går rundt om jeg velger det denne gangen. Men om vi regner så går jo foreldrepermisjonen ut enten i desember eller januar/ferbruar, da har man helt til august som man må finne en løsning på barnepass eller om man er hjemme finne løsning på penger. Det er der jeg ikke ser hva som går opp, får da får man kontantstøtte(vet ikke hvor mye), barnebidrag(vet ikke hvor mye), barnetrygd dobbel, og det er vel ikke mer enn det man kan få, kanskje man kan få dagpenger eller noe annet det vet jeg ikke, eller om jeg kunne jobbet litt hadde det vært bra, men da må man ha pass så da er ting like vanskelig. Vet ikke om det er nav eller kommunen man skal snakke med om dette. Men må jo finnes en løsning.
   
 7. Sara Trøtt hormonbombe VIP Desemberglede 2015 Januarlykke 2016

  Kontantstøtten er 7500, barnebidrag avhenger av inntekten til mor og far dersom det ikke er "ukjent far", da får du bare litt fra nav, hvor mye avhenger av inntekten din og barnetrygd. Dagpenger får du ikke når du ikke er reel arbeidssøker og det er du ikke når du ikke har barnepass.
  Dersom du ikke har råd til ulønnet permisjon, så kan du ikke ta ulønnet permisjon, da må barnet i barnehagen eller til dagmamma tidligere og du jobbe. Ulønnet permisjon tærer på sparepengene, uten tvil. Er man heldig nok til å kunne prioritere det er det flott. Er man ikke det så er det barnehageplass da. Eller dagmamma, avhengig av dekningen i kommunen, om du får plass eller ei.
   
 8. Mina Gift med forumet ♡Junigull 2016♡ Påskekyllingene 2020 Assistert-jentene Sommerfuglene

  Kontantstøtten er den samme om man er alene eller ikke. 7500 kr pr måned. Det får man fra måneden barnet er 13 måneder til og med måneden han/hun starter i barnehage. Kan jo være at du er heldig å få barnehage fra januar om det ikke er vanskelig å få plass der du bor? Du får jo en prioritering som alenemamma. Og det hender de flytter over barn fra småbarn til storbarnsavdeling over nyttår. Tenker da på de eldste barna på småbarnsavdelingen som trenger mer utfordringer. Forhåpentligvis kan det løse seg sånn. Jeg skulle jo veldig gjerne ikke brukt all ferie etter permisjonen, så håper jo litt på barnehageplass før august. Men for meg som føder i mars/april er det vel lite sannsynlig å få til.
   
  • Nyttig Nyttig x 1
 9. Sara Trøtt hormonbombe VIP Desemberglede 2015 Januarlykke 2016

  Fra januar kan det være mulig å få plass ja, det hjelper å ha prioritet da, søskenpeioritet et det som oftest starter da men alenemamma-prioritet også og dessuten er det ikke alle som har fulle bhg over alt lenger, det er bygd ut velsog mye i det siste. Ikke at man nødvendigvis får den bhg man vil, men i alle fall kan få en plass i kommunen. Ikke alltid optimalt. Men det må jo gå rundt på et vis, så valgmulighetene er ikke alltid så store
   
  • Liker Liker x 1
 10. Hjertemor Forumet er livet Tilgangsansvarlig Mailykke 2018 Himmelbarn Sommerfuglene Februarbarna 2020

  Tusen takk for veldig godt svar:) ja om det er «restplass» i en barnehage så syntes jeg det er helt greit og det beste at han starter i barnehage når han er ett år, får det blir jo ca den tiden. Er ikke så mange barnehager i kommunen men tenkte å høre med de om de tar inn unger andre ganger enn August så kan jeg søke jobber som passer til at han kan starte i barnehagen da.
   
 11. Hjertemor Forumet er livet Tilgangsansvarlig Mailykke 2018 Himmelbarn Sommerfuglene Februarbarna 2020

  Takk for svar, ja hvis de prioriterer aleneforeldre så hadde jo det vært flott. Håper virkelig på jobb og barnehageplsss fra januar da:) hadde vært det beste❤️ Så lenge jeg ikke blir like ille i bekkenet som sist for da må jeg vet på aap igjen til jeg kan bevege mer mer normalt, men dette hjalp mye.
   
 12. smiiil92 Glad i forumet Tilgangsansvarlig Marsboere 2020 Påskekyllingene 2020

  feil
   
 13. Hjertemor Forumet er livet Tilgangsansvarlig Mailykke 2018 Himmelbarn Sommerfuglene Februarbarna 2020

  Hva er feil?
   
 14. XuperB Forumet er livet Himmelbarn Julegavene 2019 Junilykke2018 Januarlykke 2020

  Sjekk om du har rett på overgangsstønad. Jeg er ikke helt stø på reglene der og hvilke vilkår som gjelder, men det er iallefall en ytelse aleneforsørgere kan få fra NAV.
   
  • Liker Liker x 1
 15. Hjertemor Forumet er livet Tilgangsansvarlig Mailykke 2018 Himmelbarn Sommerfuglene Februarbarna 2020

  Ja har rett til det mener jeg, hadde det sist, men det er jo ikke så mye. Og de vil man skal jobbe litt eller skole etter barnet har fylt ett år for å fortsatt kunne få overgangsstønad.
   
 16. smiiil92 Glad i forumet Tilgangsansvarlig Marsboere 2020 Påskekyllingene 2020

  Jeg kommenterte på feil innlegg
   
  • Liker Liker x 1
  • Vinner Vinner x 1
 17. Hjertemor Forumet er livet Tilgangsansvarlig Mailykke 2018 Himmelbarn Sommerfuglene Februarbarna 2020

  Den er grei ❤️ ;)
   

Del denne siden