hva er greit å erstatte saus med?

*Kolibri*

Forumet er livet
jeg kjenner at jeg må ha noe tilbehør til kjøtt som eks kylling eller kalkun..og bruker å lage en ferdig saus fra pose.
Er det noen her inne som har et lettere tilbehør? oppskrift på en saus som ikke er så fet?
 
jeg bruker mye peppersaus.den har lite kalorier og gir god smak både til kylling og annet kjøtt.[:)]

man kan jo lage selv , sjysaus er vel ikke så usunt. jeg klarer heller ikke så mye tørr middag...
 
Du kan erstatte med sjysaus eller annen lettere saus. Du kan koke ut panna etter å ha stekt kjøtt og bruke stekekrafta -den kan og jevnes med mel/vann-blanding for å få den tykkere. Da blir det igrunn som en hjemmelag sjysaus. Eller du kan bruke kesam/mager kesam som en kald saus, fungerer til kjøtt såvell som fisk[:)]
 
Det er jo pulversauser som har lite kalorier (regner med at det er det du er ute etter) som feks brunsaus ol? Ellers lager mannen min som er kokk hjemmelagd kraft (han koker grønnsaker og kjøttbein i en gryte å fryser inn kraften etterpå i små terninger) De er kjempegreie til saus, en sånn kraftterning og blandning av vann/skummet melk, litt potetmel og mye krydder så blir det en fin "slanke-saus" som han sier [:)]
 
Kesam? eller brunsaus eller sjysaus ja,er ikke så kcalrikt d...20 kcal pr 0,5 dl eller noe...og magerkesam har jo 18 kcal pr ss[;)]
 
Back
Topp