Hjemmelagd lasagne?

Mariemor1

Elsker forumet
Noen som har en god oppskrift på hjemmelagd lasagne`? har lyst til å prøve det hjemme i helga... eller link til en på nettet dere synes er god...
 
Jeg bruker ofte denne fra Grete Roede, er kjempegooood!!!

Dette trenger du til:
 4 porsjoner

Lasagne
8 Lasagneplater av fullkorn
400 g karbonadedeig
1/2 løk
1 1/2 gulrøtter
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1 1/2 ss tomatpuré
2 dl kjøttkraft
1/2 boks hermetiske tomater, hakkede

Ostesaus
2 ss hvetemel 
4 dl lettmelk
1/2 ts salt
1/2 ts hvit pepper
1/2 ts revet muskat
1 1/2 dl lettere hvitost, revet


Slik gjør du:


Rens og finhakk grønnsakene. Stek karbonadedeigen i en varm stekepanne, i to omganger.
Tilsett de finhakkede grønnsakene og tomatpuré. Hell på kraft og hermetiske tomater, og la kjøttsausen koke i ca. 20 minutter. Smak til med salt og pepper.
Ha melk og kok opp under omrøring. La sausen småkoke i ca. 10 minutter under omrøring. Sausen skal være forholdsvis tykk. Ha i halvparten av osten, og smak til med salt, pepper og muskat.
Legg lasagneplater, kjøttsaus og ostesaus lagvis i en ildfast form. Dryss over med revet ost.
Stek på 225 grader i 30-40 minutter. Kjenn etter med en pinne eller en spiss kniv om pastaen er ferdig. La lasagnen hvile i ca. 10 minutter før den serveres slik at den får "satt" seg.

Server med en tomatsalat eller en grønn salat ved siden av.

TIPS:
Du sparer mange kalorier på å lage hvit saus uten smør, bruke karbonadedeig i stedet for kjøttdeig og bruke lettere hvitost i ostesausen.
 


Tre-må-det-være! skrev:
Jeg bruker ofte denne fra Grete Roede, er kjempegooood!!!

Dette trenger du til:
 4 porsjoner

Lasagne
8 Lasagneplater av fullkorn
400 g karbonadedeig
1/2 løk
1 1/2 gulrøtter
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1 1/2 ss tomatpuré
2 dl kjøttkraft
1/2 boks hermetiske tomater, hakkede

Ostesaus
2 ss hvetemel 
4 dl lettmelk
1/2 ts salt
1/2 ts hvit pepper
1/2 ts revet muskat
1 1/2 dl lettere hvitost, revet


Slik gjør du:


Rens og finhakk grønnsakene. Stek karbonadedeigen i en varm stekepanne, i to omganger.
Tilsett de finhakkede grønnsakene og tomatpuré. Hell på kraft og hermetiske tomater, og la kjøttsausen koke i ca. 20 minutter. Smak til med salt og pepper.
Ha melk og kok opp under omrøring. La sausen småkoke i ca. 10 minutter under omrøring. Sausen skal være forholdsvis tykk. Ha i halvparten av osten, og smak til med salt, pepper og muskat.
Legg lasagneplater, kjøttsaus og ostesaus lagvis i en ildfast form. Dryss over med revet ost.
Stek på 225 grader i 30-40 minutter. Kjenn etter med en pinne eller en spiss kniv om pastaen er ferdig. La lasagnen hvile i ca. 10 minutter før den serveres slik at den får "satt" seg.

Server med en tomatsalat eller en grønn salat ved siden av.

TIPS:
Du sparer mange kalorier på å lage hvit saus uten smør, bruke karbonadedeig i stedet for kjøttdeig og bruke lettere hvitost i ostesausen.

*sikle*
 
Jeg pleier å steke en pakke karbonadedeig, med en passe mengde av hakket hvitløk og gul løk. Surrer dette, og har oppi en boks med hermetiserte tomater, noen spiseskjeer ketchup. Litt salt, pepper, sukker og oregano for de som ønsker det. Lar det bli en kjøttsaus.

Smelter 3ss smør, tilsetter 3ss mel. Deretter 5 dl melk. Lar det bli en tykk saus under omrøring. Tilsetter raspet ost. Legger lagvis med kjøttsaus, plater og ostesaus. Så kjøttsaus, plater og ostesaus og strør litt av revet osten på toppen.

200 grader midt i ovnen en halvtimes tid, NAM!!
Serveres med god salat og evt hvitløksbrød.
 
Og som motvekt til desse fantastiske og "innvikla" lasagnene:

* 1 pk kjøttdeig, steik - gjerne i høg panne som tåler varmen, salt og pepper
* tøm oppi eit glas Dolmiosaus (eller First price sin er faktisk enno bedre, ingen klumpar - for dei som har barn som reagerer på det, og mildare på smak)
* ha oppi ein dæsj og ein dæsj til med melk
* oppkutta grønsaker el. grønsaksblanding (eller ingen av delene)
* knekk pastaplater oppi, rør rundt
* kok opp og la småputre på svak varme under lokk
* ha litt ost på toppen når den nærmar seg ferdig.

Superenkelt og veldig godt. Men ikkje "ordentleg" lasagne, sidan det berre er ein type saus då.
 
 

Nydeli <3

Stek
1pk  Karbonade deig (has i på slutten av koketiden av fyllet)

Ha indigrensene under i en gryte
-la det koke 20 min på svak varme.

2-3 bokser hermetiske tomater
1 liten tomat pure
1 løk
2 stenger stangselleri (lager gooood smak)
2 fin raspa gulrøtter
2 hvitløks småbåter presses
Krydder

Ha i karbonadedeigen.

Ostesaus:
1-2 cotten chees røres inn når alt har kokt ferdig.

2-3 lag fordeles med pastaplater i en ildfast form.

stekes 30 min (følg steketiden til pastaplatene)

Toppes med ost,påslutten av gratineringen!!  KOS DERE :)


 
Back
Topp