Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notat: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
| Jeg bruker ofte denne fra Grete Roede, er kjempegooood!!! Dette trenger du til: 4 porsjoner |
Lasagne 8 Lasagneplater av fullkorn 400 g karbonadedeig 1/2 løk 1 1/2 gulrøtter 1/2 ts salt 1/2 ts pepper 1 1/2 ss tomatpuré 2 dl kjøttkraft 1/2 boks hermetiske tomater, hakkede Ostesaus 2 ss hvetemel 4 dl lettmelk 1/2 ts salt 1/2 ts hvit pepper 1/2 ts revet muskat 1 1/2 dl lettere hvitost, revet |
| Slik gjør du: Rens og finhakk grønnsakene. Stek karbonadedeigen i en varm stekepanne, i to omganger. Tilsett de finhakkede grønnsakene og tomatpuré. Hell på kraft og hermetiske tomater, og la kjøttsausen koke i ca. 20 minutter. Smak til med salt og pepper. Ha melk og kok opp under omrøring. La sausen småkoke i ca. 10 minutter under omrøring. Sausen skal være forholdsvis tykk. Ha i halvparten av osten, og smak til med salt, pepper og muskat. Legg lasagneplater, kjøttsaus og ostesaus lagvis i en ildfast form. Dryss over med revet ost. Stek på 225 grader i 30-40 minutter. Kjenn etter med en pinne eller en spiss kniv om pastaen er ferdig. La lasagnen hvile i ca. 10 minutter før den serveres slik at den får "satt" seg. Server med en tomatsalat eller en grønn salat ved siden av. TIPS: Du sparer mange kalorier på å lage hvit saus uten smør, bruke karbonadedeig i stedet for kjøttdeig og bruke lettere hvitost i ostesausen. |
Tre-må-det-være! skrev:
Jeg bruker ofte denne fra Grete Roede, er kjempegooood!!!
Dette trenger du til: 4 porsjoner
Lasagne
8 Lasagneplater av fullkorn
400 g karbonadedeig
1/2 løk
1 1/2 gulrøtter
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1 1/2 ss tomatpuré
2 dl kjøttkraft
1/2 boks hermetiske tomater, hakkede
Ostesaus
2 ss hvetemel
4 dl lettmelk
1/2 ts salt
1/2 ts hvit pepper
1/2 ts revet muskat
1 1/2 dl lettere hvitost, revet
Slik gjør du:
Rens og finhakk grønnsakene. Stek karbonadedeigen i en varm stekepanne, i to omganger.
Tilsett de finhakkede grønnsakene og tomatpuré. Hell på kraft og hermetiske tomater, og la kjøttsausen koke i ca. 20 minutter. Smak til med salt og pepper.
Ha melk og kok opp under omrøring. La sausen småkoke i ca. 10 minutter under omrøring. Sausen skal være forholdsvis tykk. Ha i halvparten av osten, og smak til med salt, pepper og muskat.
Legg lasagneplater, kjøttsaus og ostesaus lagvis i en ildfast form. Dryss over med revet ost.
Stek på 225 grader i 30-40 minutter. Kjenn etter med en pinne eller en spiss kniv om pastaen er ferdig. La lasagnen hvile i ca. 10 minutter før den serveres slik at den får "satt" seg.
Server med en tomatsalat eller en grønn salat ved siden av.
TIPS:
Du sparer mange kalorier på å lage hvit saus uten smør, bruke karbonadedeig i stedet for kjøttdeig og bruke lettere hvitost i ostesausen.