Hjelp! Tilbehør til skinkestek?

Marigullhøna

Glad i forumet
Januarskatter 2015
Skal ha på sparket familiemiddag i morgen og hadde en skinkestek på frysen. Har aldri laget det før, noen tips til tilbehør? :)
 
Pleier ha surkål, kokte epler og svisker, gulrot, brunsaus og poteter. Og gjerne tyttebær. Ganske pensjonistvennlig, men veldig godt
Syntes å huske at epler var godt... Hvordan lager du det? Lurte på å ta de i ovnen, men googlet litt og fant liksom ikke helt hvordan og hvor lenge...
 
Til skinkestek kan du ha nesten hva som helst, det spørs bare hvor tradisjonell du vil være. Vi lager gjerne majsstuing, potetmos og/eller søtpotetmos, soppstuing med brekkbønner og lignende. :)
 
Syntes å huske at epler var godt... Hvordan lager du det? Lurte på å ta de i ovnen, men googlet litt og fant liksom ikke helt hvordan og hvor lenge...
Skjærer steika i skiver, legger i ei ildfast form med litt vann el krafta dersom det er kraft til steika, og har aluminiumsfolie over. Usikker på hvor lang tid det må stå inne i ovnen.
 
Skjærer steika i skiver, legger i ei ildfast form med litt vann el krafta dersom det er kraft til steika, og har aluminiumsfolie over. Usikker på hvor lang tid det må stå inne i ovnen.
Etter at steika er ferdigstekt? Blir den ikke tørr?
 
Pleier som oftest steke steika god tid i forveien (eller kjøpe ferdigstekt), varmer den da i ovnen under folie slik. Legger skivene ganske tett, og med litt vann eller kraft i bunnen av forma så blir det ikke tørt.
 
Back
Topp