HCG nivå

En tråd i 'Mars 2020' startet av Benedicte‍-, 12 Jul 2019.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Benedicte‍- Andre møte med forumet

  Hei. Jeg har vært bekymret for sa. Tok hcg blodprøver i går og fikk beskjed i dag at de ligger på 137. Har googlet litt og det står litt forskjellig. Hva er ditt hcg nivå og hvor langt er du på vei?

  :sad010Høres det normalt ut?? :anyone
  [IMG]
   
  Last edited: 12 Jul 2019
 2. Benedicte‍- Andre møte med forumet

 3. Perleonske_94 Forelsket i forumet Marsboere 2020 Assistert-jentene

  Jeg er 4+0 eller 4+1. Babyverden og preglife har visst en dag forskjell. Tok blodprøve igår og min var også 137.
   
  • Liker Liker x 1
 4. Benedicte‍- Andre møte med forumet

  Tusen tusen takk for at du svarte meg :happy:
  Da er vi to om den hcgen :dance008 gleder meg til fortsettelsen. Da er det liv i magen heldigvis :love017
   
 5. Majjj89 Betatt av forumet

  Jeg lå på 448 på tirsdag. Da var jeg 4+5. Regner med at du skal ta en til prøve? :happy: Det er stigningen man ser på, vanskelig å si noe ut fra bare en enkelt prøve.
   
 6. Perleonske_94 Forelsket i forumet Marsboere 2020 Assistert-jentene

  Var ikke lagt opp til en til prøve hos meg. Men ringte legekontoret idag i håp om å få en neste uke. Føler meg ikke helt trygg når det er så tidlig og vi hadde prøverør.
   
  • Liker Liker x 1
 7. huahei Betatt av forumet

  Én hcg-prøve sier jo ingenting annet enn at man er gravid. Hvis det er behov for hcg-blodprøver, så skal det alltid tas med to døgns mellomrom, da det er doblingen som sier noe om svangerskapet er riktig, ikke nivået. Legen som beordret kun én prøve har altså misforstått litt tror jeg.
   
  • Liker Liker x 2
  • Enig Enig x 1
 8. Perleonske_94 Forelsket i forumet Marsboere 2020 Assistert-jentene

  Fikk beskjed at hvis den er under 100 ville de ta en til. Så lenge den var over var de trygge på resultatet. Dette er på privatklinikk ettersom vi har hatt prøverør. Så får tul også om 3-4 uker.
   
 9. Benedicte‍- Andre møte med forumet

  Jeg må nok bestille en time til da :) men skal på tidlig ul nå til mandag for å se om det er noe liv. Så smda avventer jeg til jeg ser hos gynekologen. Er det jeg er redd for, at jeg har mista pga blødninger.:(
   
 10. Benedicte‍- Andre møte med forumet

  For min del tror jeg det var mest for å se om jeg enda var gravid etter blødninger. Har blødd i 3 dager nå. Ikke mye men synes det var så skummelt.
   
 11. huahei Betatt av forumet

  Ja, det viser jo at man har graviditetshormoner, men det viser ikke om man fortsatt er gravid. Var det for å bekrefte graviditet etter hjemmetest? Ellers gir det jo ingen mening.

  Men det gir jo ikke svar på om du er gravid enda med én prøve? Om man aborterer så har man jo hcg i kroppen en stund etterpå. Man må se hvordan nivået utvikler seg, ellers gir det faktisk ikke noe svar. Blødninger kan jo være helt normalt, eller det kan være tegn på at noe ikke stemmer. Det finner du ikke ut før du ser på stigningen. Jeg hadde 1700 i hcg i kroppen og blighted ovum for eksempel. Alt var dødt, og ingenting som det skulle, men fortsatt masse hcg. En prøve to dager senere viste at det hadde sunket til 1400. Så lenge du kun tar en prøve, vet du ikke om nivået ditt er bra eller dårlig. Det kan synke sakte, stå i ro, eller stige som det skal, det finner man ikke ut før prøve nummer to. Så lenge du blør hadde jeg krevd ny prøve med en gang, og gjerne også bedt legen lese seg opp på hcg.
   
 12. Perleonske_94 Forelsket i forumet Marsboere 2020 Assistert-jentene

  Der vi har tatt prøverør tas det en blodprøve 10 dager etter innsett for å bekrefte eller avkrefte en graviditet. Er hcg under 100 tar de en ny for å sjekke om det stiger eller synker, er det over 100 trenger en ikke det. Også er det tidlig ultralyd 3-4 uker etterpå. Da får en jo også svar på om det har fortsatt å vokse eller sluttet å utvikle seg. Hjemmetesten tok jeg mens jeg ventet på resultatet fra blodprøven.
   
  • Liker Liker x 1
 13. Benedicte‍- Andre møte med forumet

  Wow. Detvar jo veldig tullete av legen da. Jeg avventer til mandag etter ul. Så får jeg heller ga faste prøver å sjekke hcg. Takk for svar. Det tenkte jeg ikke på i det hele tatt.
   
 14. huahei Betatt av forumet

  Da forstår jeg, for å bekrefte graviditet uten mistanke om noe annet så er det greit nok med kun én prøve :)

  Om du får ultralyd så er det også lurt med hcg i tillegg. Men ikke etter du bikker uke 7-8, for da begynner ofte doblingstiden å bli lenger. Hcg når jo en topp rundt uke 8-10, og så synker det igjen. Har hørt tilfeller der fastlege har bedt om hcg-prøver, og gitt diagnose begynnende spontanabort i uke 9, fordi hcg ikke steg (noe som er helt vanlig). Det er det som er så skummelt når de bestiller slike prøver uten å ha nok kunnskap om det. Nå har jo du fått en falsk trygghet (selv om det mest sannsynlig er bra altså), fordi legen ikke visste at det er doblingstiden som forteller om alt er bra, ikke nivået.

  Jeg ble jo gravid igjen nå uten mens mellom forrige svangerskap (MA/BO), og fikk tidlig ultralyd fordi jeg har mistet flere ganger. Selv om ultralyden ser ok ut, så får jeg hcg-prøver i tillegg, fordi en ultralyd kan se bra ut uten at ting vokser som det skal (ofte venter man jo 1-2 uker mellom ul, mens hcg kan man finne ut om alt er korrekt i løpet av to døgn).
   
  • Liker Liker x 2
 15. Benedicte‍- Andre møte med forumet

  Takk for fint og utfyllende svar. :Heartred:Heartred
   
 16. Tigerbaby Forumet er livet Tilgangsansvarlig Himmelbarn Novemberbarna 19 Oktoberlykke 2019 Assistert-jentene

  Ikke stress med nivåene, positiv er positiv.

  Samme mennesket kan ha forskjellige hcg i samme tid av to forskjellige graviditeter, så det sier egentlig fantastisk lite om noe som helst.

  På klinikken min blir du bedt om å ta en hjemmetest og tidlig ul senere, that's it.
  Eneste gangene de har målt hcg hos meg (lege og sykehuset hjemme) er ved store blødninger og usikkerhet om hvor det har vært plassert.
   
  • Liker Liker x 1
 17. Mollo Andre møte med forumet

  Fikk beskjed fra min lege etter en blodprøve at det var en liten stigning på den..
   
  Last edited: 14 Jul 2019
 18. huahei Betatt av forumet

  Etter bare én prøve? Hvor langt var du på vei da du tok den? Har du noen andre tegn på at noe ikke er som det skal?
   
 19. Benedicte‍- Andre møte med forumet

  Var og tok ul i dag og var desverre abort :(:(
   
 20. Perleonske_94 Forelsket i forumet Marsboere 2020 Assistert-jentene


  Sender deg klem og lykke til videre :Heartred
   

Del denne siden