Mye sukker og tomme karbohydrater er veldig uheldig på generelt basis, og spesielt i svangerskapet da det påvirker barnet. Det er mange studier som viser at høyt sukkerinnhold kan føre til 1. stort barn ved fødsel 2. overvekt senere 3. en varig "sug" etter junkfood med eldre alder. Så med det i tankene...
Fett! Fett er utrolig viktig å få i seg, spesielt i svangerskap.Samme med kjøtt, eggeplommer og kefir/surmelk/yoghurt iom at man ikke drikker rå melk i Norge.
Søtsug fikser jeg med:
4-6 eggeplommer
1-2 dl fløte
3-4 dl rå melk/kefir/(røros sin uhomogeniserte melk er ok)
1-2 ts honning eller maple sirup
1 banan
1-4 dl søte bær/frukt (mango, jordbær, ananas)
Hiv alt i en blender. La det være i frysen og rør litt innimellom. Blir en nydelig iskrem lignende smak.
Kan varieres med:
Jeg skipper bær/frukt og har i en ts hasselnøttpålegg for en fantastisk søt god iskremsmak
Ved å ha i eggeplommer gir du i mye næring som du trenger. I tillegg til fett. Fløten gir fett. Om du ikke tåler fløte melk så kan du bruke kokoskrem
Snop(også fantastisk etter fødsel)
Rent smør
1 - 4 ss kokosolje
1 ss maple sirup eller honning
En valgfri smak:
Kakaopulver
Lakrispulver
Kokosflak
Mandelflak
Frysetørket bringebær
Tørket frukt
Sleng alt i en miksmaster til du får nydelig fluffy krem! Bruk en kremsprøyte eller sånne isfikurer og del opp. Ha i frysen og spis når du vil ha! MMmmm <3
Hjemmelaget sjokolade:
Kakaosmør
Kaka
honning eller maple sirup
fløte eller kokoskrem
- Smelt 100 gram kakaosmør og 50 gram kakomasse i vannbad. Søt med 1-2 ts maple sirup eller honning, ha i 1 dl fløte eller kokoskrem. Hell i små figur brett og frys.