Har en sønn med cøliaki og baker alt brød selv fra bunnen av, bruker ikke pose blandinger da jeg synes næringsinnholdet der ikke er helt bra. Som flere sier er fiberhusk viktig. Det fungerer både som bindemiddel og gir saftighet i brødet (glutenfritt har en tendens til å bli tørt). Ellers er rikelig med væske viktig, deigen skal være klissete. Et tips for å øke næringsinnholdet i glutenfritt brød er å putte i kokte moste linser (kan godt brukte de på boks hvis man ikke orker å koke selv). Foruten økt næringsinnhold gjør linser brødet utrolig saftig i mange dager. Linser inneholder også stivelse som fungerer som bindemiddel og holder brøde oppe.
Har prøvd å bruke kikerter og bønner også, men synes linser gir best resultat og smak.
Et annet tips er når du skal lage rundstykker å steke de i muffinsformer (fordel deigen i formene med en isskje), enten engangsformer eller muffinsbrett, da holder de på formen selv om deigen er klissete