Gi opp amming?

En tråd i 'August 2014' startet av Zara85, 29 Sep 2014.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. krokus Elsker forumet Augustmødrene 2014

  20 ganger i døgnet høres helt uholdbart ut :confused: Veldig sant at det er lett å si til andre at mme ikke er noen krise, samtidig som man er mye hardere mot seg selv og syns det er forferdelig vanskelig å "gi opp". Uff. Du kan jo amme i tillegg så lenge det ikke blir for slitsomt, og så lenge det er melk og småen vil ha? Så får dere begge litt mer av mm-fordelene. Ikke vær så hard mot deg selv!!
  Edit: kanskje en ammehjelper kan ha tips? Det er gjerne damer som har vært gjennom litt ammeutfordringer selv, tror jeg.
   
  • Liker Liker x 1
 2. to_gullgutter<3 Betatt av forumet Augustmødrene 2014

  Huff, ja det var mye! Kan høres ut som han plages litt med magen da, siden han spiser så ofte og dermed ikke får med seg ettermelka, hvis han spiser lite og ofte, liksom?
   
  • Liker Liker x 1
 3. to_gullgutter<3 Betatt av forumet Augustmødrene 2014

  Ps ville også spurt HS om råd ang. Ammingen, eller ringt ammehjelpen :)
   
  • Liker Liker x 1
 4. AnnMari Glad i forumet Augustmødrene 2014

  Jeg har samme dillemma som deg med at han er ufornøyd og vil ha mat OFTE! Han går opp 300 g i uka og jeg har mer enn nok melk. Jeg ringte ammehjelpen i dag og forklarte. Jeg fikk beskjed om at dersom de ligger der og ser ut til å sove og bruke deg som smokk er det forde de venter på neste flow. Brystet spruter mest i 5 min for å så ha en pause. Det spruter hvert kvarter ca. Så babyen ligger da å småsuger for å vente på neste flow. De signaliserer at de er klare og venter på mer. Dersom barnet var utilfreds og slipper brystet kan man gi bryst nr to for da er de utålmodige og vil ha mer. Babyer drikker forsåvidt i søvne som regel også. Jeg har som regel helta min av når han ligger slik å småsutter i søvne. Det var visst feil for da er de egentlig ikke ferdige og blir fortere sultne igjen. Hvis det ikke hjalp å la lillemann gjøre seg ferdig hver gang skulle jeg gjøre metoder mot overproduksjon, for det kan gjøre barna utilfreds også. Håper vi finner metoder for våre små som funker. Her har lillegutt sovet veldig godt i ettermiddag så han var nok bare ikke mett.. :( han har forsåvidt også ofte bæsj og løs bæsj. Dette er vanskelig for dem å trykke ut og de blir da grinete av det. Dette skulle også bli bedre i løpet av noen dager av at han fikk spise seg ferdig. Mer fet melk med andre ord og fastere bæsj som han ikke trenger grine ut..
   
  • Liker Liker x 2
 5. Fru V Glad i forumet Augustmødrene 2014

  Dette var veldig informativt, takk for at du delte det :-D Nå vet jeg hva jeg har gjort feil til nå! Man lærer så lenge man lever :)

  Hva mente de med metoder mot overproduksjon forresten?
   
 6. Zara85 Gift med forumet Augustmødrene 2014 Julibarna2014

  Hmm.. Dette kunne vært kjekt å visst.. Dessverre er det for sent for meg nå.. :(

  Åneei.. Blir angrepet av en enorm anger for at jeg ga opp for fort nå.. [emoji22]

  Sent from my iPhone using Tapatalk
   
  Last edited: 6 Okt 2014
 7. AnnMari Glad i forumet Augustmødrene 2014

  Hu gikk ikke inn på det i tilfelle det ikke det var det. Men på ammehjelpen står det om det sa hun. Så på det nå. Legger inn link om 2 min... Skal finne den.
   
 8. AnnMari Glad i forumet Augustmødrene 2014

 9. Fru V Glad i forumet Augustmødrene 2014

 10. Chica Flørter med forumet Augustmødrene 2014

  Du har jo gjort en knall bra innsats! Og prøvd lenge! ❤ Men når det er sagt, så skulle du virkelig angre deg, så er det faktisk mulig å ta opp igjen amming! :)
   
 11. Zara85 Gift med forumet Augustmødrene 2014 Julibarna2014

  Takk for det.. [emoji4] jeg tror jeg skal la det ligge.. Mini er så fornøyd om dagen, så da tror jeg det er det beste for oss.. [emoji4][emoji106]


  Sent from my iPhone using Tapatalk
   
  • Liker Liker x 2
 12. krokus Elsker forumet Augustmødrene 2014

  Det ville vært litt urettferdig mot deg selv, syns jeg, å angre. Det var ikke i den nåværende tilstanden du og baby var da du "ga opp". Det var vel i en mye mer slitsom og fortvilt tilstand? Hadde du hatt den kunnskapen da som du har nå, samt mer overskudd, kunne muligens situasjonen ha vært en annen.
  Vi erkjenner at det var opptil flere ting vi gjorde/ikke gjorde med førstemann som vi håper å gjøre annerledes nå. Jeg er likevel forsiktig med å ta for mye selvkritikk på det, for ting ble som det ble fordi vi ikke i daværende situasjon hadde muligheten til å gjøre det annerledes. Det er ikke gitt at vi får det til noe bedre denne gangen, men lov å håpe ;)
   
 13. Zara85 Gift med forumet Augustmødrene 2014 Julibarna2014

  Det er sant.. Det var en grunn til at jeg ga opp, og nå som han har det fint og jeg har mer overskudd er det lettere å sitte her med anger og etterpåklokskap.. [emoji12]
  Ja man lærer jo for hver unge, men man må være forsiktig med hva en forventer å få til.. Alle unger er jo ulike, og situasjonen kan bli helt annerledes enn hva en tenkte.. Vi får bare gjøre så godt vi kan, ingen som kan forvente noe mer enn det.. [emoji4][emoji106]


  Sent from my iPhone using Tapatalk
   
  • Liker Liker x 2
 14. Liea Venter i spenning Marsboerne2017 Augustmødrene 2014

  Jeg kjenner meg igjen i den "anger"-situasjonen. 2-3 dager etter vi begynte med mme, fikk jeg helt panikk og leste alt jeg kom over ang. å starte opp igjen melkeproduksjon og koble lille på brystet igjen. Før jeg kom på hvorfor vi hadde startet med mme og hvordan ting hadde fungert før det. Det var jo en grunn for at man gikk over på mme, og ikke bare det at man "gav opp" uten noen fornuftig grunn.

  Tror nok at ammepresset fører til at mange går altforaltfor langt før de vurderer mme. Som resultat = mindre barselkos og mer stress/deprimerte mødre med masse dårlig samvittighet.

  Jeg grudde meg virkelig til helsestasjonsbesøk når jeg skulle fortelle at jeg hadde sluttet å amme, men helsesøster ga meg en klem og forsikret meg om at min baby hadde det flott. Akkurat det jeg trengte i en tøff tid! :) Og som vi koser oss nå!!
   
 15. Zara85 Gift med forumet Augustmødrene 2014 Julibarna2014

  Å, så godt å høre.. [emoji4] da gjør vi nok det rette begge to.. [emoji4] jeg tror det er lurt å bare følge magefølelsen isteden, og gjøre det vi tror er best. Det er veldig ammepress fra alle kanter, spesielt fra oss selv, men jeg skal heller fokusere på at babyen har fått mm i to mnd og nå har han det veldig fint med mme. [emoji4]


  Sent from my iPhone using Tapatalk
   
 16. AnnMari Glad i forumet Augustmødrene 2014

  Blir folk av de som ikke får mm også. Jeg fikk minimalt da mamman min mista melka. Jeg har veldig bra immunforsvar. :)
   
  • Liker Liker x 2

Del denne siden