GBS i svangerskap - fødsel?

En tråd i 'Oktober 2021' startet av Lillafrosk, 30 Jun 2021.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Lillafrosk Forumet er livet Tilgangsansvarlig Oktoberbarna 2021♡ Sensommerlykke 2017 Assistert-jentene

  Spurte på svangerskap-forumet, men spør like godt her og. :)

  Flere her som har fått påvist GBS? Fått høre noe mer enn at man 'bare må ha AB under fødsel'?
  Noe flere restriksjoner dere har fått beskjed om?
  JM har liksom ikke sagt noe mer - og jeg skal selvsagt spørre hvordan det er på sykehuset her.. men, fått beskjed om at vannfødsel f.eks ikke blir aktuelt da, eller om de ønsker ekstra oppfølging av baby etter fødsel?
   
 2. mammatil2prinsesser&3prinser Forumet er livet Novemberlykke 2018 September 2012 VIP Oktoberbarna 2021♡

  Har ingen erfaring med det, men dytter opp for deg, søta:Heartred
   
 3. Luci Andre møte med forumet

  Jeg har fått påvist GBS, men litt i samme situasjon som deg. Følte det var lite informasjon å få.
  Har fått beskjed om at man skal legges inn når fødsel starter for å få AB, uavhengig av om vannet går eller det starter med rier. Ikke vente med å reise inn til føden.
  Jeg hadde en venninne som fødte nå nylig som hadde GBS. Fødselen var over på 2 timer fra start til slutt. Hun rakk ikke ta AB, denne skal visst virke i minimum 4 timer. Fikk bare beskjed om at de måtte følge med om babyen fikk feber de nærmeste dagene.

  Har dessverre ikke så mye mer å komme med:smiley-ashamed008
   
 4. Lillafrosk Forumet er livet Tilgangsansvarlig Oktoberbarna 2021♡ Sensommerlykke 2017 Assistert-jentene

  Usikker på om jeg heller rekker det. Fødsel var 11t med første og 5t med andre fra aller første rie.. jeg har 1t reisevei til sykehuset, så skal inn med en gang (med mindre jeg kjenner hurtig progresjon. Da blir jeg hjemme.).

  :p
   
 5. Lillegull92 Forelsket i forumet Novemberbarna 2021

  Jeg fødte i 2016 og hadde GBS da som nå. Min fødsel var 1 Time og 30 min fra vann av gang til hun var ute og fikk og satt en dose men AB under fødsel. Men siden jeg hadde så kort fødsel så trengte jeg bare den ene. Og nå det jo står det på helsekorte og di vet om det på sykehuset. :) Jeg går på ekstra kontroller til gyn for jeg hadde kort livmorhals sist
   
 6. Emmie L ✿ Flørter med forumet Oktoberbarna 2021♡

  Jeg fikk påvist GBS noen uker siden og ble informert av JM at hvis vannet går så skal jeg bli innlagt på sykehuset å få antibiotika intravenøs hver 3 time time til baby er født - men at jeg ikke nødvendigvis blir innlagt hvis jeg får rier og er under 4 cm åpning. Hørtes ut som det største problemet var at hvis vannet var gått så var det viktig med antibiotika med tanke på bakterier og infeksjonsfare for babyen.
  Ble litt lei meg først når hun fortalte at vannfødsel ikke var et alternativ, ettersom jeg lenge har sett for meg at det er slik jeg ønsker å føde mitt barn. Hun mente at jeg fortsatt kan bruke vann som smertelindring, men at jeg dessverre ikke kan føde i det mtp større risiko for overføring av bakterier til barnet. Det viktigste er jo at hun kommer trygt til verden, så har slått meg til ro med det :Heartpink Godt å høre at det er flere i min situasjon, var usikker på hvor vanlig det var blant gravide!
   
 7. Lillafrosk Forumet er livet Tilgangsansvarlig Oktoberbarna 2021♡ Sensommerlykke 2017 Assistert-jentene

  Virker som om vannfødsel er veldig individuelt fra sykehus til sykehus. Noen får lov, andre får ikke.
  Synes det høres rart ut at det er større risk for overføring dog. GBS ligger i skjeden uansett. :s

  Her er fødslene mine raske, så jeg rekker neppe AB hele 3 timer før fødsel. Jeg har 1t kjøring og må helst komme inn på første rie :p (det skjer ikke, må være sikker på at fødselen er i gang først.)
   
 8. Emmie L ✿ Flørter med forumet Oktoberbarna 2021♡

  Ja, enig der. Får vel bare se hva som faktisk blir å gjelde dagen jeg skal føde. Dem har sendt urinprøve til dyrking, fikk høre at GBS kan forsvinne en periode for å så dukke opp igjen. Så kan hende jeg ikke har det på slutten av svangerskapet - enda 3 måneder igjen. Skjønner deg godt hvis du har en litt lang vei til sykehuset og har hatt raske fødsler. Selv bor jeg 8 minutter fra sykehuset, så kan hende dem sender meg hjem hvis jeg ikke er åpen nok. Tror det varierer litt mtp hvor travelt og fullt det er på fødeavdeling. :)
   
 9. Lillafrosk Forumet er livet Tilgangsansvarlig Oktoberbarna 2021♡ Sensommerlykke 2017 Assistert-jentene

  Her tok de bare én prøve, tidlig i svangerskapet. De tar ikke noe ny her..
  Men står ingenting på sykehuset sine sider ang gbs og vannfødsel - at det skal ha noe å si..
  Og noen sykehus skriver at det ikke har noe å si. Andre sykehus sier som ditt.
  Teit at det ikke finnes noe generelle rutiner på sånt.

  Og, sant, du får antibiotika så det IKKE skal smitte.. så da skulle ikke vannfødsel være problematisk tenker jeg.
  Og OM man ikke rekker AB heller, så er faren for smitte ganske lav.. og om baby får symptomer, så får den antibiotika..
   
  • Enig Enig x 1
 10. Emmie L ✿ Flørter med forumet Oktoberbarna 2021♡

  Ja, er frustrerende at det ikke finnes bedre svar og rutiner rundt dette. Skal ta det opp en gang til med både jordmor og lege, jordmor virket litt usikker på reglene men sa hun skulle undersøke dette til neste time. Føler det er viktig at det ligger en relevant grunn bak at de tar bort en av alternativene til fødsel for den gravide. Kan skrive en oppdatering hvis jeg får vite nå mer :)
   
 11. Lillafrosk Forumet er livet Tilgangsansvarlig Oktoberbarna 2021♡ Sensommerlykke 2017 Assistert-jentene

  Har googlet meg i hjel, og spurt flere steder; og eneste konkrete jeg finner, er.. "man bør gi AB under fødsel". Men de er ikke engang enige om hvor ofte, og hvor lang tid før fødsel man minimum trenger for å oppnå effekt.

  Også, eh, siden man ikke har screening av ALLE gravide på gbs, så er det jo mange som føder med GBS, uten å vite det. Så, ja. Jeg er enig, det burde være grunner for å ta vekk alternativer.. men mye er bare prosedyrer fordi sykehuset har bestemt sånn. ><
   
  • Enig Enig x 1
 12. Lappeteppe Blir kjent med forumet

  Jeg fødte på Sørlandet sykehus Kristiansand natt til tirsdag denne uken (som påvist bærer av GBS), og erfarte følgende:
  1. Jeg måtte komme inn med en gang vannet mitt gikk selv om det var vannavgang uten rier.
  2. Jeg ble flyttet over på observasjonsposten og fikk antibiotika hver tredje time til jeg hadde rier og ble flyttet tilbake til fødestuen - rakk også en runde antibiotika på fødestuen før lillegutt var ute.
  3. Jeg måtte bli på barsel i minst to døgn etter fødsel - det kom som en overraskelse på meg, det hadde jeg ikke hørt noe om på forhånd. Legen sa det var fordi babyen skulle «telles» flere ganger i døgnet - de sjekker da temperatur, pustefrekvens og puls for å se at det ikke er i ferd med å bygge seg opp noen infeksjon. Det nyttet ikke å si at jeg bor ti minutter fra sykehuset og gjerne kunne komme inn for sånne tellinger, jeg måtte bli på barsel.
   
  • Enig Enig x 1
  • Nyttig Nyttig x 1
 13. Lillafrosk Forumet er livet Tilgangsansvarlig Oktoberbarna 2021♡ Sensommerlykke 2017 Assistert-jentene

  Takk for svar
  Her må jeg inn med en gang uansett, pga rask fødsel, og å ligge to døgn på barsel har jeg pleid uansett, pga føllings-prøven (1t unna sykehuset, så ...).. Akkurat de tingene endrer seg ikke her..
  Men, virker som om sykehusene har veldig ulik praksis. Hos noen sjekker de visstnok ikke babyen jevnlig engang. Det er egentlig ganske frustrerende. At ingen har lik praksis, så finnes ingen generell info.
   
 14. Emmie L ✿ Flørter med forumet Oktoberbarna 2021♡

  Fikk melding av jordmoren min idag, hun har sjekket med fødeavdelingen og jeg får lovt å føde i vann tross GBS xsmile9 dette syns jeg var kjempe gode nyheter ettersom jeg hele tiden har hatt et stort ønske om å føde i vann! Nå håper man bare på normal fødsel med normal fødselsforløp slik at man faktisk kan velge å gjøre det den dagen :love2
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 15. Lillafrosk Forumet er livet Tilgangsansvarlig Oktoberbarna 2021♡ Sensommerlykke 2017 Assistert-jentene

  Herlig ❤️
  Jordmoren min sa at det ENESTE jeg trengte tenke på, var antibiotikaen.
  Så, håper også på vann. Men alt kommer så an på ><
   
  • Hjertelig Hjertelig x 2

Del denne siden