Forverring i magevondten

En tråd i 'Juli 2021' startet av Hageblomsten, 4 Sep 2021.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Hageblomsten Flørter med forumet

  Lillegutt har hele veien vært mye urolig. De første fire ukene kunne jeg ikke legge han ned for å sove om nettene, og han sov derfor kun på meg, med mating hver time. Det bedret seg når vi nærmet oss 6 uker. Da kunne jeg legge han ned, og han sov i 2,5 timer i strekk mellom matingene.
  Nå er han snart 8 uker, og den siste uka har vært veldig intens. Nå sover han litt for seg selv før han må ha mat og roer seg ikke før han ligger på meg igjen. På dagtid kan jeg ikke sitte og leke med han som tidligere, ettersom han bare gråter. Så hele dagen holder jeg han i kolikkgrepet mens jeg går frem og tilbake i stua, eller så har jeg han i bæresjalet. Nå har jeg så utrolig vondt av han, i tillegg til at ryggen begynner å bli veldig vond.

  På helsestasjonen får jeg bare beskjed om at det er helt normalt og en del av det fjerde trimester. Men jeg føler ikke at ting er som de burde. Vet bare ikke hvordan jeg kan gå frem for å hjelpe gutten min.
  Noen tips eller råd?
   
  • Hjertelig Hjertelig x 3
 2. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018


  Hvordan er det med bæsj? Og vektoppgang? Er det under en uke siden Rotarix-vaksinen?
   
 3. Hageblomsten Flørter med forumet

  Det begynte etter han fikk rotavirusvaksknen for rundt 1,5 uker siden, med eksplosive, veldig våte/vannete bæsjebleier. Men føler det har blitt verre, ikke bedre. Han følger vektkurven sin.
   
 4. Everlasting Elsker forumet Septemberlykke 2016

  Er det en ting som er blitt mer klart enn noen gang for meg, så er det at helsestasjonen bare skylder på at alt er normalt og at "alle babyer er sånn".

  Har vært der på gjentatte kontroller og sagt hver gang at babyen min ikke klarer å gape tilstrekkelig når jeg legger han til brystet. Har ikke fått noen hjelp, annet enn at de har sett når jeg har lagt til to ganger (når babyen gråt og da naturligvis hadde munnen åpen så jeg fikk inn puppen). Men det har ikke ringt i noen bjelle hos dem, annet enn å bare forsøke videre. Noe som resulterte i åpne sår på puppene og tanker om å bare gi opp amming denne gangen.

  Jeg har ammet to barn tidligere og har god ammeerfaring. Dro til slutt til kiropraktor hvor det viste seg at babyen hadde låsninger i kjeve, var stiv i nakke og rygg samt hadde kort tungebånd.

  Så jeg vil anbefale deg å oppsøke hjelp andre steder enn helsestasjon hvor de kun klarer å håndtere "helt normale" babyer. Er bare så frustrert, jeg skjønner at det ikke er sånn overalt. Men er en gjenganger at de ofte er gammeldagse og veldig generelle.

  Har du hørt om Wonder Weeks appen? Den tar for seg babyens utviklingssprang. Den stemte på en prikk på baby nr. 1.

  Kan babyen ha noen allergier? Av det du spiser?
   
  • Enig Enig x 3
 5. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  De første reaksjoner på vaksinen skal jo normalt gå over etter en uke. Men dersom han reagerer på for eksempel melkeprotein kan det bli verre jo lenger magen eksponeres for det, eller kolikk kan bli verre jo eldre han blir.
  Min lille ble verre og verre, og rundt 2,5 mnd var det verre enn noen gang. Da ringte jeg helsestasjonen og forklarte situasjonen og ble anbefalt å forsøke å kutte alt av melk. Det ble bedring i bæsjen her etter 4-5 fullstendig melkefrie dager på meg, men tok litt lenger tid før magen ble helt bra. Klistremerke er hun likevel fortsatt. 6mnd i dag og kan fortsatt ikke legges ned på dagtid for å sove, men har såvidt den siste tiden begynt å godta vogn. Men hun gråter fortere, høyere og mer enn storebroren, det er nok bare personligheten hennes. Men merker at hun er mindre plaget nå enn før jeg kuttet melk (og soya som hun heller ikke tåler).
  De symptomene hun hadde var
  • Eksplosiv, veldig rennende bæsj (ca alltid lekkasjebleier)
  • Skummende bæsj
  • Ganske ofte grønn bæsj
  • Blodspor i bæsjen flere ganger i uka
  • Veldig urolig på dagtid, flere runder med hylende type kolikkgråt daglig
  • Måtte bæres hele dagen
  • Vanskelig for å sove på dagtid, sovnet for så å våkne etter 5-10 min, generelt urolig lite søvn på dagtid, bare på meg i bæretøy og måtte ofte gå rundt hele tiden
  • Nesten alltid litt misfornøyd, grimaser i ansiktet, alltid klage/presselyder i våken tilstand. Lite smil og rolig øyekontakt
  • Sov roligere på natt og viste ikke de samme tegnene da. HS sa at det gjerne kunne være sånn, at de enten var mest urolige på dag eller natt


  Såklart kan uro være unormalt, men jeg kjente bare på meg at det ikke var normal uro hos babyen min, hadde forsåvidt også et eldre barn å sammenligne med og han var på ingen måter sånn som dette.
   
 6. Hageblomsten Flørter med forumet

  Føler det er litt sånn på vår helsestasjon også. Spurte barnelegen om det kunne være refluks, men det kunne ikke hun svare meg på.

  Samme problem her med at han ikke gaper høyt nok / riktig ved amming og har hatt konstant vondt i annenhvert bryst siden han ble født. Fikk sjekket tungebåndet, men det var visst helt som det skulle.
  Tenker å ringe manuellterapeut eller noe på mandag for en sjekk.

  Har appen, ja :) Skulle i utgangspunktet begynt med solskinnsperiode denne uka, men ble heller stikk motsatt.
   
 7. Hageblomsten Flørter med forumet

  Nå har jeg jo storesøster å sammenlikne med, og det er (dessverre) veldig likt som med henne. De første tre månedene ammet jeg med skjold, og trodde hun slukte mye luft når hun spiste. Pumpet også og ga på flaske, og følte det ikke var like mye vondt da. Etter tre måneder klarte vi å amme uten skjold, men fremdeles mye magevondt. Da hun var 6 mnd. anbefalte HS at vi prøvde mme uten melkeprotein (hadde allerede forsøkt en diett uten, men følte ikke det ga noen resultat). Det ble mye bedre med mme, som vi fikk på blåresept.

  Nevne dette for HS, men hun mente det ikke var melkeproteinallergi fordi avføringen ikke er skummende eller grønn, og vannete avføring var helt normalt når man fullammer.
  Fikk veldig lite informasjon om eventuelle symptomer på allergier, både nå og med eldste, og var ikke klar over at kolikk eller allergier blir verre des eldre de blir. Har bare hørt at det går over :shifty:

  Kanskje jeg rett og slett skal prøve å kutte ut meieriprodukter? Trodde ikke vi ville oppleve noen effekt før etter et par uker, men hvis det kan være bedring etter kun fire dager er jo det veldig bra!
   
 8. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018


  Når tarmen utsettes for noe den ikke tåler, blir den stadig mer irritert, så derfor kan symptomene gradvis også forverres.
  Med den historien du har med storesøster og lignende symptomer på denne babyen, ville jeg bare gått for helt melkefri diett. Det er verken farlig for deg eller babyen, og du må ikke egentlig ha helsepersonells godkjennelse først, men selv synes jeg det var lettere å sette skikkelig igang når HS også synes der var en god ide. For det ER jo litt kjipt å endre kosthold så drastisk når man allerede er sliten av babystyr, men om det funker er det også veldig verdt det.
  Ja, de første tegnene på bedring kom faktisk veldig raskt, selv om full effekt tar så lang tid som melkeprotein bruker på å gå helt ut av kroppen din, inntil 6 ukers tid. Jeg var også så usikker på om det virkelig var kumelkallergi fordi babyen gjerne kunne ha gode og dårlige dager om hverandre, men det ble liksom aldri helt bra og dette med bæsjen ble jo stadig bare verre og verre. Hatt nesten bare normal avføring så lenge jeg er fri for melk og soya
   
  • Enig Enig x 1
 9. Hageblomsten Flørter med forumet

  Fant dette på nettsiden til Norges astma-og allergiforbund:

  "Food protein-induced enteropathy (FPE): Kjennetegnes ved langvarig diaré de første ni levemåneder hos barnet, eller i løpet av få uker etter introduksjon av allergenet som gir symptomer. Hovedandelen av spedbarna som med FPE har tilvekstproblemer, og noen har malabsorspsjon (redusert opptak av næringsstoffer i tarmen). Det er ikke uvanlig at FPE utvikler seg etter at barnet har hatt en mage- tarminfeksjon."

  Det blir jo som en liten tarminfeksjon etter rotavirusvaksinen, og det var etter vaksinen at ting ble slik det er nå.
   
 10. Everlasting Elsker forumet Septemberlykke 2016

  Glemte å legge til at storebror her også hadde melkeproteinallergi (som jeg selv måtte finne ut av uten støtte og kunnskap fra helsestasjon). Men alle har ulike reaksjoner på allergi, og en baby trenger heller ikke å krysse av på hele lista over symptomer. Noen kan ha grønn bæsj, andre kan ha blod i den. Noen kan ha "tilsynelatende" normal avføring også.

  Synes det er så enkelt å si "jamen en baby gråter jo.. Jamen en baby har vondt i magen", for veldig ofte viser det seg å være en bakenforliggende årsak. :(
   
 11. Mams1987 Elsker forumet Oktoberbarna 2021♡ Sommerfuglene 2017 Januarlykke 2020

  Hei! Har du overproduksjon eller kraftig utdrivning? Det ga nye magevondt med min første, men regulerte det når nr 2 kom og da slapp han unna magevondt. Ønsket bare tipse deg om dette i tilfelle. Sjekk evt ut ammehjelpen.
   
  • Informativ Informativ x 1
 12. Bkno5123220 Andre møte med forumet

  Dere som gir semper dråper, gis det daglig? Isåfall hvor lenge? Står at det kun skal gis daglig i en kort periode..så usikker på når jeg bør kutte det ut
   

Del denne siden