Fortell om din igangsettelse?

En tråd i 'November 2020' startet av Liljepia90, 21 Aug 2020.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Liljepia90 Elsker forumet Tilgangsansvarlig Oktoberlykke2020❤ Novemberlykke 2020

  Grunnet en svært traumatisk fødsel med første barn (det som skjedde meg, skjer med 1% av landets fødende på årlig basis, altså maks uflaks), har jeg alltid sett for meg at de bare fikk ta nummer to med keisersnitt, ferdig snakka.

  Jeg får innvilget keisersnitt om jeg ønsker det, ingen vil tvinge meg til å føde vaginalt.

  Men, det hadde ikke falt meg inn at jeg kunne igangsettes på nesten egne premisser (etter 37+0 og estimert 3kg) og jeg ble svært overrasket over meg selv for at det faktisk finnes et snev av noe inni meg, som faktisk ønsker å føde vaginalt en gang til.

  Kanskje.

  De kan møte meg på det jeg er redd for og fjerne noen usikre faktorer. Det er 90% sjanse for at jeg ikke opplever det jeg opplevde sist og hvertfall at det ikke blir verre.

  Kanskje kan jeg få en fin fødselsopplevelse og barseltid? Kanskje kan jeg ta det tilbake og assosiere det med noe annet enn at det er noe av det verste jeg har vært med på?

  Så jeg lurer på om noen som har blitt igangsatt før, ønsker å fortelle om sin opplevelse? Hvorfor igangsettelse, hvor langt var du på vei, hvilket barn? Steg for steg, tiden det tok og bare opplevelsen generelt?

  Jeg har et par uker på meg før jeg må bestemme meg for pks eller igangsettelse.
   
 2. JanetJ Flørter med forumet

  Jeg ble satt i gang på overtid med andremann.

  Kombinasjonen av ei handlekraftig jordmor og at jeg var moden gjorde at det hele gikk fort.
  Kom inn på morgenen, tror det var kl 8. Jeg fikk klyx, deretter tok hun vannet, og så ringte hun om drypp og epidural mer eller mindre umiddelbart. Jeg fikk beskjed om at hun kom til å skru opp dryppet så og så ofte, at ting bare kom til å føles verre og verre, og at jeg sikkert ikke kom til å like henne så godt etter hvert...

  Jeg fikk raskt rier, de kom ofte og var effektive. Epiduralen gjorde at det hele allikevel var overkommelig. Rett over kl 14 var gutten født.

  Men dette er lenge siden (19 år!), og jeg har inntrykk av at fokuset på at ting skal gå mer naturlig har blitt sterkere. Ballong og piller, og lengre forløp. Og du vil jo dessuten bli satt i gang før termin, så det blir ikke helt det samme. Håper du får mer relevante svar enn mitt! Og masse lykke til.
   
 3. Liljepia90 Elsker forumet Tilgangsansvarlig Oktoberlykke2020❤ Novemberlykke 2020

  Oi, så fort det gikk! Antar at det i mitt tilfelle vil drøye siden jeg med all sannsynlighet ikke er moden i uke 37/38.
  Fikk pitocin under min spontane fødsel forrige gang fordi kroppen min fiksa ikke å få baby ned fødselskanalen (han sto skjevt), så jeg fikk kjenne på akkurat det sist.

  Får høre mer med legene hvordan de legger opp igangsettelsene nå, har hørt samme som du beskriver med ballong og piller før de henger drypp/tar vannet.

  Men hadde du en fin opplevelse?
  Tusen takk for svar ❤️
   
 4. JanetJ Flørter med forumet

  Jeg syntes den fødselen var mye bedre enn min første, og var lettet over at det gikk så fort. Mend førstemann hadde jeg først et døgn med maserier og ingen søvn, og så 21 timer med aktiv fødsel. Måtte ha drypp og epidural til slutt da også, hadde vel det de to siste timene av fødselen eller noe. Og var helt fullstendig utslitt da det var over.
  Det var jeg ikke med nr to, da var jeg bare superhappy over ar han endelig hadde kommet til verden.
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 5. Jonemina Forelsket i forumet Novemberlykke 2020

  Jeg ble satt i gang sist på grunn av svangerskapsforgiftning på dagen 37+0. De forsøkte først med ballong. Det var ekstremt smertefullt, kjentes ut som de puttet barberblad eller noe inn der. De mente det ikke skulle gjøre vondt (gjett om selvtilliten før fødsel da gikk opp eller ned;)). For de fleste er det ikke noe vondt, altså, men jeg vil gjerne at andre ikke skal føle at noe er «galt med en» om det gjør det. De stoppet etter hvert, men jeg ville prøve igjen, da jeg jo hadde hørt det skulle være mest skånsomme/beste metode. Like vondt, og de fikk den ikke helt på plass. De sa at sånn var det av og til, og vi prøvde bare pille i stedet. Mellom 14 og 14.30 satte de inn en modningspille. Husker ikke helt hvor lang tid det tok, men tror det tok et par-tre timer, så sa det «knepp» og jeg tenkte at det må ha vært vannet. Fosset ikke noe, så kan ikke si det sikkert, men de trengte i alle fall aldri å ta det underveis. Rier begynte (veldig svakt) litt etter det, og så tok det seg opp. Etter hvert var det ganske slitsomt, med lite pause mellom riene. Det var egentlig mer slitsomt enn vondt (var selvfølgelig vondt, men ikke SÅ vondt som jeg var forberedt på). Fødselen varte ikke så lenge, så var ikke et stort problem at det var litt intenst. Pressing gikk fint, og litt før tolv kom lille skatten vår ut. Vi fikk litt mat, og pappaen sovnet av utmattelse;) Lille var visst stjernekikker, uten at de gjorde så mye ut av det. Trengte ingen sting eller noe. Men hun var selvfølgelig litt mindre enn hvis hun hadde kommet til termin, så det kan jo ha gjort det lettere. Alt i alt en veldig fin fødsel, og følte meg veldig trygg hele veien.

  Alle fødsler er uansett forskjellige, da, igangsatt eller ikke. Mitt høye blodtrykk kan potensielt ha påvirket gangen og intensiteten. Håper jo på et normalt forløp denne gangen, men tanken på å settes i gang er på ingen måte skremmende. Forøvrig er det veldig mange som settes i gang nå, blant annet som følge av at man ikke går like lenge på overtid som før. Så jeg tenker at sykehusene har veldig mye erfaring med det.

  Håper du får en bedre opplevelse denne gangen, uansett hva du velger:)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 6. Saasmund Forelsket i forumet Novemberlykke 2020

  Ble satt igang 9 dager før termin pga lite liv. Ble satt igang med en ballong. Morgen etter datt den ut og dem tok vannet mitt rundt 13 tiden samme dagen. Da kom riene med en gang og var ganske kraftige, men dabbet av til slutt. Fikk drypp, men ingenting hjalp, så presset ut ei frisk jente i 19 tiden :) Ikke noe traumatisk her, men håper å få oppleve at kroppen setter igang fødselen selv :happy:
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 7. Liljepia90 Elsker forumet Tilgangsansvarlig Oktoberlykke2020❤ Novemberlykke 2020

  Tusen takk for at du deler!
  Håper du slipper svangerskapsforgiftning denne runden og sitter igjen med enda en fin fødselsopplevelse :happy:
   
 8. Liljepia90 Elsker forumet Tilgangsansvarlig Oktoberlykke2020❤ Novemberlykke 2020

  Det fineste med min forrige fødsel var at den var spontan og lille kom når han var klar (på termin). Håper du får oppleve det denne gangen og takk for svar :happy:
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 9. Kulenr3 Flørter med forumet

  Sniker fra oktober, siden det mest sannsynlig blir novemberbarn :p

  Ble satt i gang 12 dager over tiden med andremann. Fikk ballong på formiddagen og den datt vel ut på kvelden. Hadde svake rier/murringer, så fikk beskjed om å møte på føden 9 dagen etterpå. Etter kontroll, samtale og klyster fikk jeg fødestue 11, og da tok de også vannet og satt på måler på hodet til baby.. Fikk gode rier ca med en gang og fikk litt déjà vu til første fødsel, og ba om epidural i 14 tiden på 6 cm. Liten time etterpå følte jeg at jeg måtte presse, men jordmora sa jeg nettopp hadde 6 cm åpning så jeg måtte bare slappe av litt til.. Lå en time til og spilte candy crush mens det presset på. Epiduralen tok alt av smerte og jeg kjente bare press. Rundt 16 innbilte jeg meg at jeg måtte på do helt til jeg innså at det faktisk var hodet som var på vei ut. Ropte på jordmor, og et par minutter og to press etterpå var gutten ute 16.04. Hun rakk ikke få på seg hansker en gang. Ikke måtte jeg sy heller! En mye bedre opplevelse å bli satt i gang en min første fødsel. Håper det går like smud denne gangen :happy: Så en kan virkelig ha en god opplevelse fordi om en blir satt i gang altså.. Jeg var forresten også veldig lite moden til å være andregangs og 12 dager på overtid :p
   
 10. Jgri000 Glad i forumet ❤️ Septemberlykke 2020 ❤️

  Sniker
  Hvordan de starter fødsel kommer an på hvor moden du er, er du ikke moden blir det ballong, hormoner også ta vannet om du må, mer moden men ikke nåkk så hormoner også vann, er du veldig moden tar de fleste vannet med en gang :)
  Ble igangsatt pga stort barn i uke 38+4 sist, starten ca kl 12 med hormontråd da jeg var ganske moden. I 7/8 tiden på kvelden fikk jeg sjekk pga hyppige maserier uten effekt (ikke veldig vonde) ble bestemt å ta ut hormontråden da det bare stresset barn og håpe kroppen jobbet videre selv, fikk også klyster. Stoppet ca helt opp så la meg til å sove. Dagen etter fikk jeg ny hormontråd på morgenen i 8/9 tiden, kjente ingenting før i 8 tiden på kvelden da det ble justert på tråden før en CTG måling. Da startet rier, lå i ca 40 min med måling, fikk sjekket åpning etterpå og disse riene hadde jobbet så de kunne ta vannet. Tok vannet ca kl 21, baby var ute 22.50.
  Fødselen var intensiv uten særlig pause, men hadde under 3 timer med smerte, 1 time av dette var pressing og en 50 min med greier smerter, kanskje 1 time med ordentlig smerter der jeg brukte lystgass. Kjente aldri på dette med å være sliten og var i veldig god form etter fødsel.
  Neste fødsel nå skal også igangsettes pga stort barn, og ønsker dette også selv :)
   
 11. Tirili Forelsket i forumet Novemberlykke 2020

  Kan jeg spøre hvor stort barn du fikk og hvor stor neste er beregnet å bli?
   
 12. Jgri000 Glad i forumet ❤️ Septemberlykke 2020 ❤️

  Han jeg fikk var ca 5 kg, neste har ikke noe beregnet fødselsvekt men ligger 26% over, så er allerede estimert til 3650g i uke 36+5 :)
   
 13. MaTe Glad i forumet Novemberlykke 2020

  wow. Godt du får oppfølgning her!
   
  • Enig Enig x 1
 14. Tirili Forelsket i forumet Novemberlykke 2020

   
 15. Jgri000 Glad i forumet ❤️ Septemberlykke 2020 ❤️

  Så kjedelig, veldig heldig her og fått vekstkontroll i uke 28, 32 og 36, er nå planlagt igangsetting i uke 38 igjen. Ville hørt med jordmor om du ikke kan kreve å komme inn på en vekstkontroll i uke 32/33 om det er mulig, så kan de ha sammenligningsgrunnlag til den i uke 36.
   

Del denne siden