For mye amming?

En tråd i 'Amming og ernæring' startet av AnnikenH, 7 Okt 2019.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. AnnikenH Andre møte med forumet

  Har en liten en på 7 uker. Han ammer HELE TIDEN, dette har han gjort siden han var 1 uke gammel, så er ikke økedøgn. Jeg leser på nett at hyppig amming er vanlig, at ned i kun 2 timer mellom hver amming er normalt, hvis jeg får til 2 timer mellom hver amming er det luksus og da må det ha vært noen andre med meg som distraherer han fra lukta. Hvis han kunne få velge så hadde han valgt maks 3 kvarter mellom hver amming, men for det meste 30 min. Når jeg er alene (noe jeg stort sett er som alene mor) så får jeg strekt det til å gå 1time (og kanskje 15 min) mellom ammingene, men da griner han! Han legger helt fint på seg, rundt 250-300gr i uka, så det er ikke at jeg ikke produserer nok, men han blir ekstremt fort sulten virker det som. At på til nekter han å bli lagt ned, han må konstant «underholdes» og sover ikke på dagen, hender han sover 10-15 min hvis han sovner på puppen. På Natta kan han gå 4 timer uten mat, men som regel ikke mer enn 2 timer da heller. Når han ammer ammer han aldri i mindre enn 30 min. Er alt dette normalt? Han sliter også med luft i magen. Kjenner jeg føler meg som en ganske så dårlig mor da alle snakker om hvor koselig amming er, og jeg bare går å gleder meg til han blir gammel nok til å slutte å amme, og vurderer sterkt mme :(
   
 2. Klatremus Lillemann Juni12s allviter/orakel VIP

  Det er helt normalt.
  Like normalt som at det går noen timer imellom.

  Det kan like godt være kosen og nærheten som er viktig, at han bare føler seg trygg med puppen i munnen.
  Spiser han jevnt og effektivt når han spiser? Eller er det bare at han ligger med puppen i munnen?
  Eller at han har stort sugebehov. Prøvd smokk? Han er stor nok til å ikke bli sugeforvirret nå. Så prøv det hvis du ikke har prøvd det.

  Han trenger nok litt hjelp til å sove. Så små trenger sjelden å underholdes på den måten. Det må ikke skje noe hele tiden. Og er ikke uvanlig at babyer bare vil sove på noen. Har du bæresjal/bæresele? Det kan avlaste armer og skuldre. Og du kan få gjort noe.
  Eller bare rett og slett legg dere i senga og sov og hvil sammen begge to.
  Husk at han har vært kortere utenfor magen enn inni, og det er skummelt å komme ut i en stor verden uten å ligge inntil noen. :)

  Det er unntakstilstand en god stund med små babyer, og vi må bare innrette oss etter baby.

  Det er ikke sikkert mme vil hjelpe heller hvis det er nærheten han vil ha, mme vil mest sannsynlig ikke endre noe på at han ikke sover mer.

  Søvn avler også søvn, så jeg tenker at hvis du får han til å sove mer, så vil det kanskje løse hyppig amming også.
   
 3. Zephyra Forumet er livet VIP Sommerfuglene 2017 Januarlykke 2020

  Ja dette er normalt, du er ikke en dårlig mor, du gjør en fantastisk jobb! Du lar han styre måltidene nå, og det er helt supert! Han regulerer melkemengden du produserer, og puppen er så mye mer enn bare mat. Tarmen er umoden, så magesmertene er helt normalt uansett, og har ikke noe med ditt kosthold å gjøre, det vet jeg er en typisk ting å få høre fra andre. Les litt om det fjerde trimester, og om kveldsuro så forstår du at dette er en helt vanlig baby :happy:

  Mme kan virke fristende i denne perioden fordi det går mange myter rundt om at de blir mettere og sove lengre. Men det som er tilfelle er at mme er mer tungt fordøyelig og babyen kan bruke mer energi på å fordøye det og derfor tilsynelatende virke som de går lengre før de trenger mer. Mme kan gi mer mageknip enn mm gjør, så det er ikke gitt at det blir mer soving, kanskje tvert imot. Jeg anbefaler deg bæretøy, både for at babyen skal få sove mer på dagtid, og for at du kan få armene fri mens den sover :happy: Har du noen andre du iblant kan støtte deg til for en time out, for å hente deg inn? Noen som kan trille en tur/bære en tur? Det er slitsomt, det forstår jeg, men det blir bedre. Om du orker å fortsette ammingen tror jeg at det går seg til, og om du er usikker på noe rundt det anbefaler jeg deg å ta kontakt med ammehjelpen :)

  Ps, ikke bry deg om at andre prater om all kosen. De hadde det nok også tungt, men for det første så er det lettere og huske det positive når man først er forbi den fasen. Deretter så er det fortsatt nesten litt tabu og si at noe er tungt, så folk har en tendens til å skryte på seg at ting var bedre enn det i virkeligheten var ;)
   
 4. AnnikenH Andre møte med forumet

  Takk for svar!
  De gangene det faktisk går 2 timer mellom spiser han jevnt og effektivt, når det bare går 30 min så sutter han bare litt og ligger med puppen i munnen. Regner med at det da bare er kos?
  Han tar smokk, uten den tror jeg han ville ligget på puppen 24/7

  Han liker ikke bæresjal eller bæresele av en eller annen grunn. Bare legge oss i sengen har jeg ikke prøvd, kanskje jeg skal prøve det
   
 5. AnnikenH Andre møte med forumet

  Takk for svar!
  Ja alle sier det er kosthold, men jeg holder meg unna det vanlige, løk, kål, jordbær, osv. Og spiser variert, så ikke noe som går igjen som han kan reagere på hele tiden.

  Hmm ja kanskje jeg bare må vente en god periode til før jeg evt. vurderer mme.
  Har heldigvis mamma som kommer og hjelper meg noen timer på kvelden som regel.

  Han liker ikke bæresele eller bæresjal av en eller annen grunn. Noen tips der?

  Ja de husker vel bare det positive og vil ikke snakke om hvor slitsomt det faktisk kan være.
   
 6. Klussedull Forumet er livet Maiblomstene 2016 Junibarna 2019 Julibarna 2019

  Det er i stor grad helt normalt. Noen har laaange måltider (min eldste kunne lett bli liggende i en times tid per pupp), andre spiser hyppig.

  I magen fikk babyen mat konstant, kjente aldri på sult og var tett inntil deg hele tida, mange babyer bruker derfor lang tid på å forstå verden utenfor, hvor de blir sultne, må ha klær på, det er kaldt, lyst, du er plutselig borte litt (det er kanskje bare do og dusj for deg, en evighet for babyen) etc etc. Det er der puppen er genial, den er det nærmeste babyen kommer magelivet igjen - og de fleste elsker det. Klart vi mammaer ønsker oss gjerne disse myteomspunne babyene som spiser effektivt i 10-15 minutter, så får de smokk og ligger i vugga i 3 timer til neste måltid. Men realiteten er nok at det du opplever er langt mer normalt :)

  Her har bæresjal vært redningen med begge. Eldste likte det fra første sekund, yngste trengte å ammes i bæresjal i starten i tillegg. Nå er han 3 måneder og storkoser seg da, var bare de første ukene hvor han og spiste konstant (lilllarve aldrimett). Er noen fine tips her https://www.bereglede.no/babyen-liker-baereselen/

  Minstemann hadde mye kveldsuro, så med ham måtte jeg flere ganger gå ut for at han skulle roe seg. Altså han i bæresjalet, ammer og så gå en kveldstur.

  Hvis den hyppige spisingen ikke roer seg, samme med luftplagene (også dessverre vanlig, fordøyelsessystemet til baby skal lære seg å jobbe) kan det være lurt å undersøke om overproduksjon kan være problemet, evt låsninger, stramt tungebånd etc. Vanligvis vil de fleste oppleve mer system på ammingen gradvis mellom 6 uker og 3 måneder. På begge mine var det nærmere 3 måneder før ting ble lettere. Eldste fikk mme og morsmelk de første 8 ukene ;) yngste fullammet. De første ukene er tunge, intense og man tviler på seg selv daglig uansett nesten, det er slitsomt! Og du gjør en knalljobb!
   
  • Enig Enig x 1
 7. Zephyra Forumet er livet VIP Sommerfuglene 2017 Januarlykke 2020

  Angpebde bæring, det kan være låsninger som klussedull sier, prøv kiropraktor eller osteopat.

  Angående maten du holder deg unna, dette med løk, kål og jordbær er dumme myter som gjør at mødre bare klandrer seg selv hver gang barnet gråter og har mageknip. Det påvirker ikke melken, det er bare umodent fordøyelsessystem. Jeg trodde også dette med min første og så raskt et "mønster" med at hver gang jeg så spiste det så fikk han mageknip. I virkeligheten var det vel heller sånn at hver gang han hadde mageknip satt jeg og overanalyserte alt jeg hadde spist for å se hva jeg hadde gjort galt denne gangen. Så ble jeg stresset av skylden og overførte mitt stress til babyen som fortsatte og gråte...:banghead: Enkelte barn kan selvfølgelig reagere på enkelte ting i mors kosthold, men det første som bør utelukkes da er melkeprotein, altså at mor må kutte ut all melk i kosten i ukesvis for å se. Men igjen, det er nok bare at alt er så umodent.

  Det er ikke sikkert dette er til noe trøst, men bare for p forklare hvor forskjellige barn er og hvor normalt det er med den ammingen og kun sove på puppen. Min yngste sov kun på oss frem til 9 mnd, både natt og dag. Lå aldri et øyeblikk i vogn eller seng alene. Hatet bilstolen, sov kun på fanget, på puppen eller i bæretøy. Da lærte jeg meg med bæretøy for å si det sånn, min første var nemlig vognunge :rolleyes: Men til gjengjeld sov natten igjennom med samsoving og puppen tilgjengelig, bare spiste i søvne :happy: Hadde jeg skulle styrt med å få henne på eget rom eller i egen seng så hadde jeg ikke fått mange minuttene med søvn det første året..
   
 8. B Elsker forumet

  Det høres helt normalt ut for meg. Du skal overhodet ikke føle deg som dårlig mor! Å være alene med et barn må være knalltøft, og tenker at du jo må vurdere hva som fungerer for deg u din situasjon, du skal jo ha et levelig liv. Når det er sagt,så vil jeg også si at det går i perioder dette med hvor mye de spiser, og det blir for de fleste mer system på sakene når de blir litt eldre. Selv merket jeg stor forskjell da vår første ble 4-5 mnd. Plutselig var han mer tålmodig. Måtte ikke ha mat så med en gang som da han var mindre. Hadde bedre tid. Senere samlet ammingen seg meget rubdt en del tidspunkter, for de får jo rutiner. Sover på bestemte tidspunkt,samme med mat. Det blir lettere etterhvert.

  Luft og vondt i magen er helt normalt, og har normalt ikke noe med mors kosthold å gjøre. De er født med umoden fordøyelse,og har en del vondt. Det er nok veldig uvanlig med babyer som aldri har vondt i magen. Det også blir bedre jo eldre de blir.
   
 9. AnnikenH Andre møte med forumet

  Tusen takk, godt å høre at det er mange andre som også har de som vil amme hele tiden

  Han vil ikke sitte i verken bæresjal eller sele, håper at han hvertfall vil det fra da han kan holde hode selv, så jeg slipper å ta med bilstolen på butikken hele tiden.

  Da får jeg vente å se til etter 3 måneder om han har blitt noe «bedre»
   
 10. Iva82 Glad i forumet Himmelbarn

  Som alle andre sier det er normalt,har en på 6uker her uten rutiner som vil spise neste hele tiden men jeg vet at det blir bedre. En ting er å prøve å amme fra en bryst og ikke gi andre før første er tøm så at baby får melk med mer fett,det hjulpet til oss. Lykke til,det er slitsomt og det stemmer ikke at alle koser seg med amming og du er ikke dårlig mor!!!
   

Del denne siden