Mormor pleier å lage "fisk i form", en variant med fløte og en variant med tomatsaus.
Fisk med fløte: Legg filet av sei eller torsk, evt begge deler, i en ildfast form. Hell over fløte og litt vann, krydre med det du foretrekker. Hun bruker vel pepper eller sitronpepper og salt. Ikke mer hokus pokus.. Har hun urter som f.eks dill, bruker hun det også.
Fisk med tomatsaus:
Legg fisk (sei eller torsk) i ildfast form, hell over hakkede tomater. Her bruker man bare det man selv foretrekker.. Hvitløk og chilli er gjengangere hos mormor

Begge formene serveres med potet og grønnsaker man liker. Purreløk og løk oppi selve formene gjør seg også
Kokt uer med potet, gulrot og eggsmør er godt!
Røkt torsk med potet og gulrotstuing
Kokt/dampet ferskfisk servert med potet, gulrot og godt smør (barn foretrekker ofte ferskfisk best om den er kamuflert i hvit saus....)
Sprøstekt ørret med potet og flatbrød
Fisk i karrisaus