Ferie og ulønna permisjon

En tråd i 'November 2020' startet av Viica, 7 Jan 2021.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Viica Betatt av forumet

  Jeg er ferdig med permisjonen den 22.juni, men har planer om ulønna permisjon ut 2021. Noen som vet hvordan det er med ferie/feriepenger da? (muligens dumt spørsmål men :bored:)
  Blir det beste da å ta ut 5 uker med ferie fra den 22. og så ulønna etter det? Er det noen andre løsninger på dette som lønner seg mer økonomisk, f.eks å ikke ta ferie, kun rett i ulønna perm?
  Noen som har mer peiling enn meg på hvordan dette fungerer? :)
   
  • Liker Liker x 1
 2. GulleGuttNov2020 Flørter med forumet Novemberlykke 2020

  Om du tar ut ferie eller ikke har ikke supermasse å si, du vil få feriepenger i juni uansett. Siden du har fem uker ferie regner jeg med de trekker deg i feriepenger for 1 uke. Feriepengene har du jo tjent opp i fjor, så de er ikke påvirket av det du gjør i 2021. I 2022 derimot vil du ikke få feriepenger for tiden du er i ulønnet perm.
  Det er litt avhengig av tariffavtaler og bedriften du jobber i hvordan det blir spesifikt for deg.
  5 uker ferie = fire uker lønnet fri og 1 uke som trekkes fra feriepengene. Du kan dermed ta fire uker ferie og be om å få den femte utbetalt. Du kan også overføre ferie til neste år, siden du ikke tjener opp noe ferie i 2021. Dette er egentlig et litt stort og innviklet tema med en del variasjoner for hvordan de ulike bedriftene gjør det innenfor regelverket, så det mest effektive er nok å ta det opp med din nærmeste leder.
   
  • Liker Liker x 1
 3. Viica Betatt av forumet

  Tusen takk for utfyllende svar :) Dette var kompliserte saker ja, så får ta det med arbeidsgiver!
   

Del denne siden