Fast føde

Fiona84

Shrek <3
Oktobermirakler 2013
VIP
Hallois. Er litt nysgjerrig på kva slags mat dei små her har fått smake på. Inspirert av en MC donalds diskusjon på Generelt. Her får lisja smake på alt av brød og bollar og slikt. Men har ikkje gitt ho kjøtt og slikt enno. Når kan ein begynne med det? Og litt krydder?
Kokte grønnsaker og poteter er jo greitt, men er det på tide å avansere kanskje? :)
 
Det er bare til å gi kjøtt og krydre maten litt. Bare pass på saltmengden:)
Kjøtt finnes jo i glassmaten fra 6 mnd, for eks spagetti bolognese.
Ellers kan du også la hun få spise selv, ved å gi små biter av kjøtt på tallerken.
Brødskive med leverpostei kan hun også få.
 
Det er bare til å gi kjøtt og krydre maten litt. Bare pass på saltmengden:)
Kjøtt finnes jo i glassmaten fra 6 mnd, for eks spagetti bolognese.
Ellers kan du også la hun få spise selv, ved å gi små biter av kjøtt på tallerken.
Brødskive med leverpostei kan hun også få.
Ja, leverpostei har blitt en hit:) men kva slags kjøtt gir du? Bør vel vere mest mulig reint kjøtt. Kjøttdeig har jo mykje salt feks. Og kjøttkaker. Eller det er kanskje så små mengder at det går greitt?
 
Har gitt kjøttdeig også, men har da gitt den typen med mindre salt. Ellers bruker vi stort sett karbonadedeig. Av dette har jeg laget karbonader, kjøttkaker og spagetti bolognese.

Torsk, sei, kyllingfilet og medisterkaker er andre ting han har fått smake.

Nå er veslegutt veldig kresen, og har sine sære matvaner.
Nå er vi inne i en periode hvor han ikke vil ha noe middag, eneste er tomatsuppe.
Vi fortsetter prøve, både med hjemmelaget og glass...
 
Har gitt kjøttdeig også, men har da gitt den typen med mindre salt. Ellers bruker vi stort sett karbonadedeig. Av dette har jeg laget karbonader, kjøttkaker og spagetti bolognese.

Torsk, sei, kyllingfilet og medisterkaker er andre ting han har fått smake.

Nå er veslegutt veldig kresen, og har sine sære matvaner.
Nå er vi inne i en periode hvor han ikke vil ha noe middag, eneste er tomatsuppe.
Vi fortsetter prøve, både med hjemmelaget og glass...
Takk for masse tips:) me får prøve litt forskjellig:-D kjekt!
 
Jeg gir henne alt jeg spiser(med unntak), for er jo dt hun skal like fremover:) Har jeg taco f eks som er litt sterk får hun bare litt og ikke en hel middag:) Prøver å ha typiske norske middager som er veldig babyvennlig, men er så glad i meksikansk og annet spennende at jeg bare prøver å venne henne til det med en gang :p hehe!
Salterikke maten, men sjekker heller ikke ingrediensene på det jeg kjøper.. Burde man dt? (Ikke særlig hønemor:p)
 
Jeg gir henne alt jeg spiser(med unntak), for er jo dt hun skal like fremover:) Har jeg taco f eks som er litt sterk får hun bare litt og ikke en hel middag:) Prøver å ha typiske norske middager som er veldig babyvennlig, men er så glad i meksikansk og annet spennende at jeg bare prøver å venne henne til det med en gang :p hehe!
Salterikke maten, men sjekker heller ikke ingrediensene på det jeg kjøper.. Burde man dt? (Ikke særlig hønemor:p)
Samme her! I dag har hun spist Synnøves scampi med salsa:p Fikk ikke så mye scampi, da, siden de er salte, men salsaen gikk ned på høykant, med chilli og det hele:D Hun fikk egen middag en time tidligere, så hun bare "sosialspiste" litt med oss, men det ble to-tre ss med salsa og 1/2 scampi, tenker jeg:) Jeg lager det meste av middagene hennes selv (kjøper litt glass av og til), og jeg krydrer som bare det. Det eneste jeg ikke tilsetter er salt og sukker, men om det er litt salt i noen av ingrediensene, bruker jeg det likevel i små mengder. Jeg skulle lage noe "fiskeboller i hvit saus-inspirert", og da lagde jeg hvit saus uten salt, men brukte tre fiskeboller i tillegg til en god torskefilet. Det ble åtte middager av det, så blir omtrent 1/3 fiskebolle pr middag. Det tenker jeg går greit:) Ellers har jeg har brukt dill, persille, oregano, spisskummin, pepper, basilikum, hvitløk, gressløk, chilli, ingefær... Synes fort maten blir tam uten salt, men det hjelper godt med litt andre kryddere. Har fungert fint her, så kjøra på, sier jeg:D


Sent from my iPhone using BV Forum mobile app
 
Her lar vi hun smake det vi spiser og drikker med unntak selvfølgelig :)

☆ Englemamma, mamma til Natalia & prøver på nr 3 ⚘ Uten prevansjon siden 17. juni ... håper å få 2015 nurk ♡☆tester når symtomer melder seg
 
Samme her! I dag har hun spist Synnøves scampi med salsa:p Fikk ikke så mye scampi, da, siden de er salte, men salsaen gikk ned på høykant, med chilli og det hele:D Hun fikk egen middag en time tidligere, så hun bare "sosialspiste" litt med oss, men det ble to-tre ss med salsa og 1/2 scampi, tenker jeg:) Jeg lager det meste av middagene hennes selv (kjøper litt glass av og til), og jeg krydrer som bare det. Det eneste jeg ikke tilsetter er salt og sukker, men om det er litt salt i noen av ingrediensene, bruker jeg det likevel i små mengder. Jeg skulle lage noe "fiskeboller i hvit saus-inspirert", og da lagde jeg hvit saus uten salt, men brukte tre fiskeboller i tillegg til en god torskefilet. Det ble åtte middager av det, så blir omtrent 1/3 fiskebolle pr middag. Det tenker jeg går greit:) Ellers har jeg har brukt dill, persille, oregano, spisskummin, pepper, basilikum, hvitløk, gressløk, chilli, ingefær... Synes fort maten blir tam uten salt, men det hjelper godt med litt andre kryddere. Har fungert fint her, så kjøra på, sier jeg:D


Sent from my iPhone using BV Forum mobile app

Haha, utrolig bra! Heldig hun er som får scampi:D
 
Back
Topp