Første svangerskapskontroll

En tråd i 'Juni 2021' startet av Nutte, 15 Okt 2020.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Nutte Forelsket i forumet

  Hei dere!

  Førstegangsfødene og usikker på hvordan jeg skal gjøre ting her:joyful: Altså når er det vanlig å bestille sin første time til svangerskapskontroll?
  Har lest at det skal være rundt uke 8-12 og man kan velge mellom lege og jordmor. Jeg tenker lege først mtp alt av blodprøver og slikt:) Er i uke 7 nå, men når skal man ringe og bestille time?

  Og videre ønsker jeg oppfølging fra jordmor (fra uke 18-19). Når er det vanlig å bestille time til den?

  Takk for alle svar❤️
   
 2. Paeonia Glad i forumet Himmelbarn JuniJubel2021

  Jeg er 5+4 i dag, har bestilt time hos fastlege 12+1. Ved legekontoret mitt ønsker de ikke å sette opp time før det med mindre jeg trenger å ta opp noe da. Har enda ikke ringt helsestasjon/jordmor, men opplevde ved forrige graviditet at det tok litt tid for de å få meg inn i systemet og for dermed å sette meg opp på en time, så skader nok ikke å gjøre det snart :)
   
  • Informativ Informativ x 1
 3. IVFdrømmen Glad i forumet Tilgangsansvarlig JuniJubel2021

  Jeg har bestilt time til første svangerskapskontroll hos fastlegen neste uke, da er jeg 8+3. Mtp familiehistorikk med diabetes osv ville fastlegen ha meg inn da. Hørr med legen om du er usikker :happy: Det gjorde jeg.

  Jeg har også snakket med jordmor og ønsker også en samtale der. Skulle ringe etter jeg har vært hos legen :D Kunne få så fort jeg ville. Hun sa at jeg kanskje satt igjen med masse spørsmål jeg hadde glemt å stille f.eks eller bare at jordmor har en annen tilnærming enn lege ofte og da kunne det være fint å ha en samtale ❤️
   
  • Informativ Informativ x 1
 4. Spinnelill Forumet er livet JuniJubel2021 Juligull2021 ❤️ Februarskattene 2019 ❤️

  Er nok litt forskjell i kapasitet fra sted til sted, men er det dårlig kapasitet, er det lurt å ta kontakt så fort man kan :) ringte jordmor før uke 4 sist tror jeg :hilarious: men det var fordi de synes jeg var for sent ute da jeg ringte i uke 12 som førstegangsgravid, så skulle i alle fall ikke være seint ute i svangerskap nr 2 :p
   
  • Morsom Morsom x 1
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 5. Junijubel Glad i forumet JuniJubel2021

  Ville kontaktet både lege og helsestasjon/jordmor så snart som mulig, så setter de opp sine respektive timer :)
   
  • Informativ Informativ x 1
 6. Nutte Forelsket i forumet

  Oi, allerede ja! Det jeg tenker på er bare om man mister og man må avbestille timen... så drøyer den jeg:oops: Men har også skjønt at de helst vil ha deg inn rundt uke 12:) Så kan sikkert drøye den litt til da:joyful:

  Ja, leste at man burde bestille time til jordmor ganske tidlig for å sikre seg time! Men føler det liksom er for tidlig allerede nå:joyful:
   
 7. Nutte Forelsket i forumet

  Ser at det kan være lurt med ekstra oppfølging om det skulle være noe, ja:) Her er det ingen kjente sykdommer i familien, og jeg har heller ingen, så tror ikke jeg trenger en time så tidlig da.. Men det er bra at du får god oppfølging:) Er vel ikke alle byer som har kapasitet til det heller, så:eek:
   
  • Liker Liker x 1
 8. Nutte Forelsket i forumet

  Haha! Det var tidlig:hilarious::hilarious: men ja, er vel som du sier at det er vel forskjellig fra sted til sted! Aner ikke hvordan det er her! Om jeg er tidlig eller seint ute om jeg bestiller time til noe nå:wacky:
   
 9. Paeonia Glad i forumet Himmelbarn JuniJubel2021

  Ja, var innom i går for henvisning til TUL, så da satt han like godt opp en time allerede. :) Og om du skulle være så uheldig at du mister, så kan det jo være fint å ha fastlegen å snakke med uansett? Jeg hadde time i uke 12 sist, og når jeg mistet beholdt jeg timen og fikk snakket litt med legen min, det gjorde godt. Men så lenge fastlegen ikke har flere ukers ventetid på time kan du jo selvsagt drøye :)
   
 10. Nutte Forelsket i forumet

  Ja, det er kanskje det lureste:) Så får de heller bare sette timen flere uker frem i tid om jeg ringer for tidlig:rolleyes:
   
 11. Nutte Forelsket i forumet

  Aha:) Jeg har TUL til mandag, pga IVF. Kanskje gynekologen har noe fornuftig å si ang timebestillinger?:joyful:
  Ja, det er et poeng! Legen kan vel brukes til å snakke om slike ting også:happy:
   
 12. Paeonia Glad i forumet Himmelbarn JuniJubel2021

  Ååå det er ikke lenge til da :joyful: Men aner ikke om gyn har noen formening om det altså.
   
 13. Mamma til T&T Forelsket i forumet JuniJubel2021

  Jeg har tenkt å ta kontakt med Jordmor i uke 12. Jordmoren her har fulgt meg med mine to første og jeg digger henne :Heartpink men med tanke på at jeg mistet i m og sa i juni og aug har jeg lyst å vente til jeg er mer sikker :Heartred
   
 14. Høstsol Betatt av forumet JuniJubel2021 Assistert-jentene

  Så bra og høre at det er flere som lurer på slike ting! ;)
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 15. keia Forelsket i forumet JuniJubel2021 Desemberlykke 2018

  Jeg bestilte jordmortime igår. Er 4+3. Fikk time 9/11 :)
   
 16. Irms91 Forelsket i forumet JuniJubel2021

  Jeg skal allerede til jordmor på mandag :) er da 6+0 :) hun fortalte meg at de ønsket meg inn tidligst mulig ... kanskje for å bli kjent skikkelig osv ... men godt å vite at de er genuint interesserte i å få gravide inn tidlig og tar jobben sin på alvor :)
   
  • Enig Enig x 1
 17. LilleTusta Flørter med forumet

  Jeg skal kun til ultralyd onsdag 28.10.2020, da er jeg 7 +2.

  Jeg har ikke ringt legen og sagt jeg er gravid enda?
  Men jeg har vært igjennom prøverør da?

  Men må jeg fortsatt ringe legen?

  Aldri vært gravid før, hahahaha!
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 18. IVFdrømmen Glad i forumet Tilgangsansvarlig JuniJubel2021

  Jeg er også gravid med prøverør :) Måtte ringe legen og jordmor akkurat slik som alle andre. Jeg ringte legen når jeg var allerede ca 4+0. Kunne sikkert ha venta litt, men jeg var så utålmodig :hilarious: Han ville ha meg inn når jeg var 8+3 (neste tirsdag). Var også på tidlig ultralyd når jeg var 6+5 :)❤️
   
 19. Miffy2017 Betatt av forumet JuniJubel2021

 20. LilleTusta Flørter med forumet


  Åja, har faktisk ikke tenkt på å ringe legen, før jeg så denne tråden her :laughing002

  Jeg er 5 +4 idag, og har vist det siden 9 dager etter befruktning, utrolig hvor tålmodig jeg egentlig har vært da :laughing025

  Har de på tråden her nå, eller venter på å komme igjennom... Tar jo evig tid!
  Kjenner jeg er spent og utålmodig mtp ultralyden.. Bare under 2 uker igjen da, men livredd for og miste i mellomtiden :schoked025
   

Del denne siden