Føde i vann

En tråd i 'November 2019' startet av Dr.Pepper, 20 Okt 2019.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. marrengs Forelsket i forumet Novemberbarna 19

  På sykehuset hvor jeg fødte får man ikke føde i vann. Men brukte vann som smertelindring, som ikke hjalp en døyt.. Vannet var altfor kaldt og de fylte det ikke skikkelig opp så jeg ble kald og fikk ingen «støtte» til magen under riene. Fant ingen god måte å takle riene på i badekaret, så etter noen rier ga jeg meg og ville opp:dead:
  Men har stor trua på at vann lindrer, så lenge man får rett temperatur! Dusjet hjemme før jeg reiste til sykehuset, det var himmelsk:happy:
  Håper du får muligheten til å føde i vann hvis det er ønsket ditt:happy:
   
 2. Tindo Forelsket i forumet Novemberbarna 19

  Så rart det er så ulik praksis.. På sykehuset jeg fødte sist (abc-avdeling) fikk jeg selv temperatur og mengde vann. Det skal ikke være noen medisinsk grunn til at man ikke kan ha varmt vann og utføre selve fødselen i vann om man er frisk. Så da handler det nok mer om at Jordmødrene er usikre.
   
 3. Mana92 Glad i forumet Septemberlykke 2021 Novemberbarna 19

  Såpass ja! Må være fælt å ikke bli trodd :(
  Både mimmi og mamma hadde sterke mensensmerter før de fikk barn, og mensensmertene dabbet veldig av etter de fikk barn. Håper jeg heller følger den familietradisjonen og ikke den med alle strekkmerkene på magen :hilarious:
   
  • Morsom Morsom x 2
 4. Sonniken Elsker forumet ❤ Oktoberbaby 2016 ❤ Novemberbarna 19

  Kanskje det er noe i det ja? Føler ikke at menssmertene har vært like ille etter at jeg fikk barn :) De var ganske uutholdelige til tider før jeg fikk barn!
   
 5. Mana92 Glad i forumet Septemberlykke 2021 Novemberbarna 19

  Så bra!:D Ja, håper virkelig det er noe i det :p Men du som har født før og har hatt sterke mensensmerter, følte du at fødselen var mensensmerter x 10? :oops:
   
 6. marrengs Forelsket i forumet Novemberbarna 19

  De fylte badekaret for meg, så det var ferdig fylt når jeg kom inn på rommet.. Veldig kjedelig egentlig:yuck:
  De har bare ingen jordmødre som kan ta imot babyer i vann her
   
  • Liker ikke Liker ikke x 1
 7. Sonniken Elsker forumet ❤ Oktoberbaby 2016 ❤ Novemberbarna 19

  Jeg vet ikke helt jeg, syns egentlig at det er ganske vanskelig å angi grad av smerte på den måten :p Når jeg har hatt sterke menssmerter har jo det vært veldig vondt i perioder, men det har liksom gitt seg relativt raskt. Riene varer jo en stund, og hos meg hadde jeg en ganske lang latensfase, så jeg ble ganske utslitt av det og...

  Nå var det jo slik at jeg gikk i over ett døgn med relativt ueffektive rier; de var veldig vonde og hyppige, men det skjedde relativt lite; så når ting gikk mer på frem var jeg fryktelig sliten.. Da oppleves jo ting også vondere..

  Men for å si det sånn; jeg gruer meg ikke noe for smertene, for jeg syns det var helt gjennomførbart, og mest sannsynlig tar det ikke like lang tid denne gangen, og om det skulle det så er ikke det krise heller :)

  Det jeg skulle ønske var at jeg ikke var så utålmodig sist, jeg forventet liksom at ting skulle gå så fort, og ble veldig skuffa når det ikke gjorde det. Jeg burde ha roet meg mer ned og fokusert mer på pust og hvile, og variert bevegelse fra starten av :p
   
 8. Ceres_ Glad i forumet Himmelbarn Novemberbarna 19

  Tar meg friheten å svare siden jeg har hatt invalidiserende menssmerter (begynte på hormonprevensjon før tenåra for å roe det), og mine rier har ikke vært som menssmerter x10, mer som menssmertene mine x1 000 000 dessverre :arghh:

  Har hørt at vond mens er lik vonde rier, men håper det ikke stemmer for alle.

  Dog er menssmertene nesten borte etter første fødsel! Har i stedet fått eggløsningsmerter som er nesten like ille, men de varer mye kortere.
   
 9. Mana92 Glad i forumet Septemberlykke 2021 Novemberbarna 19

  Ja, jeg skjønner! Takk for svar! Jeg får vell bare vente å se, og ta det som det kommer :hilarious:
   
 10. Mana92 Glad i forumet Septemberlykke 2021 Novemberbarna 19

  Haha neeeeeei, dette var ikke det jeg ville høre :hilarious:
  Men godt at mensensmertene nesten er borte! Det var jo godt å høre da :D
   
  • Liker Liker x 1
 11. Sonniken Elsker forumet ❤ Oktoberbaby 2016 ❤ Novemberbarna 19

  Men det er jo akkurat det med smerte at det er en veldig subjektiv følelse, og for min del var det nesten glemt etterpå, selv om det selvsagt var veldig vondt og varte veldig lenge :p Tror det har mye å si hvordan man tenker om det og hvordan man reagerer på smerten også; jo mer man anspenner seg eller blir redd/utålmodig jo verre blir det jo.. Er vel derfor det er så mye snakk om puste- og avspenningsteknikker :)
   
  • Liker Liker x 1
 12. Mana92 Glad i forumet Septemberlykke 2021 Novemberbarna 19

  Ja, sant, du har et godt poeng der! Jeg har en tendens til å holde pusten når jeg har vondt, så burde vell begynne å se litt på ulike puste- og avspenningsteknikker :) hehe
   
  • Liker Liker x 1
 13. Vente_Jente Andre møte med forumet

  Jeg prøvde badekaret da riene begynte å ta seg opp, men det var ikke mange minuttene før jeg var ute av det igjen.. når det er sagt klarer jeg ikke ligge lenger enn max 15 min til vanlig, så da er det nok kanskje ikke så rart;)
   
 14. Tindo Forelsket i forumet Novemberbarna 19

  Mens jeg har helt motsatt erfaring: ved første fødsel tok det lang tid før riene var like vonde som de verste menssmerter jeg har har hatt, og jeg følte jeg klarte å takle smertene nettopp fordi jeg har hatt vonde menssmerter før. Andre fødsel ble riene aldri verre enn menssmerter.
   
  • Liker Liker x 1
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 15. Mana92 Glad i forumet Septemberlykke 2021 Novemberbarna 19

  Takk for at du deler din erfaring! Må ærlig innrømme at jeg håper jeg er mer som deg hehe :hilarious: En veldig spennende tid i vente, og det er jo ikke såå lenge til jeg finner ut av det :)
   
  • Liker Liker x 1

Del denne siden