Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notat: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Nei jeg gjør ikke det heller, jeg bare lurer. Jeg er veldig ujevn i hvor mye jeg spiser, så jeg har tenkt litt på det om det er jevn spising som er viktig. Om man kalkulerer for at forbrenningen går ned litt om kaloriunderskuddet blir for stort, og man veier seg en gang i uken, vil man da gå ned i vekt om det totale forbruket for den uken er mer enn inntaket.Jeg ville vel strengt talt ikke gått en dag uten å spise. Det som teller når du skal ned i vekt er at det går mer ut enn inn. enkleste måten er å spise normalt sunt og bevege seg hver dag
Usikker på om det egentlig er svar på spørsmålet ditt, men jeg er avhengig av jevnt inntak for å gå ned. Når jeg spiser for sjeldent så går kroppen i sparemodus, så de gangene jeg skal gå ned så spiser jeg hver 3 time fra jeg våkner til jeg legger meg + mellommåltid. Dette er essensielt for meg for å holde forbrenningen igang
I forhold til DITT spørsmål så hadde det ihvertfall ikke fungert for meg å droppe å spise en dag
Hmmm. Så da er det vel kanskje så enkelt som at det er individuelt da. Siden det går så opp og ned med matinntaket mitt så vet jeg ikke hva som er best for meg. Jeg gikk en periode på lavkarbo, og spiste to ganger om dagen. GIkk ned masse da, men det blir vel litt feil å sammenligne forbrenning på lavkarbo og lavkalori?
Jeg har forsåvidt litt tro på 5:2 dietten. Men jeg ønsker ikke å leve på slike "dietter" når barna er i en alder hvor det blir synlig for de at mamma spiser annerledes. Når jeg skal ned så legger jeg derfor om kosten innenfor det normale. Jeg spiser jevnere og oftere, jeg spiser lett varianter av ulike matvarer, og jeg øker faktisk matmengden (samt kutter søtsaker naturligvis). På denne måten går jeg ned jevnt og kjapt (ihvertfall 1 kg i uka) uten å trene i tillegg. Denne måten gjør at jeg faktisk holder jeg på trivselsvekt fordi kostholdet kan videreføres ved at jeg tillater mer kalorier i kosten, selv om det fortsatt er samme type mat (norsk husmannskost) problemet mitt er når jeg går opp ved for stort kaloriinntak (gjerne søtsaker) og at jeg slutter å spise jevnt!
Nå har jeg derimot vært gravid og stresser ikke med å gå ned foreløpig! Kose med baby nå - finne motivasjon til vektreduksjon senere
Jeg gikk på ekstrem lavkarbo før (ufrivillig da, er så sær i matveien. Skulle egentlig ligge på 30-40 om dagen) så jeg var i ketose. Effektivt!Problemet med det at man ikke spiser, er at forbrenningen går ned fordi kroppen tror at det er lite mat å få og må spare på energien.
Med det sagt så er kroppen vår laget for å faste. "Før i tiden" spiste de mat da de stod opp, kanskje et måltid på dagen og et større et på kvelden, etpar timer før de la seg.
Har du hørt om å få kroppen til å gå i ketose? Det er ganske effektivt for å gå ned i vekt.
Jeg gikk på ekstrem lavkarbo før (ufrivillig da, er så sær i matveien. Skulle egentlig ligge på 30-40 om dagen) så jeg var i ketose. Effektivt!
Jeg prøver å spise skikkelig gjennom dagen, så denne tråden er ikke for å få tips til hvordan jeg skal gå ned i vekt. Men jeg er nysgjerrig på dette med kalorier, og prøver å forstå hvordan det henger sammen.
Ikke noe lurt å ikke spise en dag, og spise normalt resten av uka. Det vil gjøre forbrenningen din i ubalanse! I verste fall vil det virke mot sin hensikt, siden kroppen går inn i sparemodus hvis du ikke tilfører den energi på en stund. Er nok mye smartere å kutte ned det totale kaloriinntaket litt. Trenger ikke være så mye heller. Eventuelt være litt mer i aktivitet på en daglig basis.