Sånn for å kuppe tråden. Har du en god oppskrift? Jeg syns all couscous jeg lager blir så himla tørr!
Nå lager ikke jeg couscous fra pakke, jeg damper semulemel i tre-fire omganger og sitter og trykker det igjennom noe som ser ut som en sjaman-tromme
De få gangene jeg kjøper fra pakke, smaker den helt okay, det er ikke så ille, jeg bruker en del av kraften fra suppen sammen med vannet når jeg lager selve grynene.
Couscous her i huset er ikke noe vi serverer feks oppi en salat, hva farsken har couscous i salat å gjøre liksom

Det er jo bare barnslig...
Sånn og BARE sånn lager jeg sausen til couscous:
Hakker en eller to løk (spørs på størrelsen) i smått, har litt olje i en panne, legger i 1,5 kg med fårikålkjøtt, har på salt, pepper, Vegeta (grønnsakssalt fra Kroatia), curry (bruker kun den som heter Extra Hot Madras Curry, er litt kresen der), cumin og bittelitt kanel. Mens kjøttet steker i sausen legger jeg i løken sånn at den får stekt litt med kjøttet, heller jeg på ca 1,5-2 liter vann og lar det stå og koke. Mens det koker, kutter jeg 4-5 poteter, 3-4 gulerøtter og en halv squash i biter (squash i ganske små biter, det andre i normale biter).
Mot slutten av koketiden heller jeg oppi en boks med kikerter, eller bruker kokte kikerter som har kokt i en egen kasserolle.
Dette serveres med couscous, om jeg lager couscous fra pakke erstatter jeg ca halvparten av vannet med kokekraften fra kjøttet.