Endomtriose?

En tråd i 'Helse og velvære' startet av Lihsj, 24 Nov 2019.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Lihsj Elsker forumet Novemberlykke 2015

  Noen her som har endometriose?

  Jeg har aldri hatt særlig med menssmerter, har stort sett hatt stabil syklus. Jeg har to svangerskap bak meg, og vi har ikke hatt problemer med å bli gravide.

  I første svangerskap fødte jeg tvillinger i uke 26+4, og andremann ble født ett år senere i uke 34+6.

  Etter at jeg fikk barn har jeg fått voldsomme luftsmerter under menstruasjon. Jeg får ikke til å gå på do, ingen luft kommer ut, det er bare vondt. Jeg har også smerter under samleie, ved "dypstøt". Menssmertene er lik som de var før jeg fikk barn, altså moderate.

  Jeg har ikke gått på prevensjon på to år, og vi har ikke brukt kondom. Jeg har ikke vært gravid en eneste gang på de to årene(vi har heller ikke prøvd å bli gravide).
  Nå har vi prøvd i ett par måneder, uten hell. Denne måneden endte i kjemisk.

  Jeg har aldri fått noen grunn på hvorfor barna mine blir født før tiden, men jeg leser nå at endometriose kan være en årsak. Kombinert med de voldsomme luftsmertene og smerter under samleie lurer jeg på om jeg kan ha det.

  Er det noen som har endometriose, men som ikke har hatt problemer med å bli gravide, og som ikke har fått diagnosen før etter barn?
   
 2. Mrs.B Forelsket i forumet Påskekyllingene 2020 Febbisbebbis'18

  Jeg har endometriose og sleit med å bli gravid første gang. Andremann var kjempelett å få til. Men nå fant de ut av endometriosen før jeg fikk barn da så ikke helt samme situasjon som deg
   
 3. Bellabanan Guest

  Jeg har endometriose. 1. Barn fikk vi til naturlig etter 8 mnd prøving, hadde ingen anelse om endometriose før det aldri klaffet med barn nr 2.
   
 4. Kabakaba Elsker forumet Julegavene 2019

  Siden du klager over luftsmerter, så ser jeg ikke noen grunn til å mistenke endometriose. Ikke først og fremst ihvertfall. Opplever du luftsmerter, så ville jeg heller fått sjekket allergier/intoleranser hos legen. Laktoseintoleranse kan f.eks. utvikles over tid, det trenger ikke være noe man har fra man var barn. Eller at du har utviklet annen sensitivitet ovenfor enkelte matvarer. Om du ikke får til å gå på do, og magen bare kjennes sprengt ut, så tenker jeg straks på matintoleranse, ihvertfall. Under menstruasjon er det typisk å være litt ekstra øm og oppblåst i magen, så om du da i tillegg har en lettere intoleranse som brygger, så vil det forklare at du føler deg ekstra oppblåst og plaget akkurat under mensen.

  Jeg har endometriose, og kan love deg at det kjenner du under mensen! Det er ikke moderate/milde smerter. Men endometriose har ikke gitt meg luft i magen, det har derimot laktoseintoleransen. Da presser det veldig, og er vondt, og ingenting kommer ut.

  Hvor mye blør du under menstruasjon?

  Endometriose kan utvikle seg etterhvert, så vidt jeg vet, så du trenger ikke å ha hatt det før du fikk barn for å kunne ha fått det nå. Men snakk med legen din om dette. Endometriose kan kun bekreftes via laparoskopi, og de henviser ikke til det med mindre de har kraftig mistanke om endometriose. Å sjekke for matintoleranser er mye enklere, og vil nok være det man sjekkes for før man sjekkes for mulig endometriose.

  Hvor vonde er luftsmertene dine? Får du til å reise deg og stå opp rett? Gå og bevege deg rundt? Eller ligger du i forsterstilling?
   
  • Enig Enig x 1
  Last edited: 24 Nov 2019
 5. Lihsj Elsker forumet Novemberlykke 2015

  Jeg har ingen allergier eller matintoleranse. Smertene kommer kun under menstruasjon, og jeg har så vondt at det til tider er vondt å stå/sitte. Det er ikke smerter i magen, kun i endetarmen. Som om det ligger noe å blokkerer så luften ikke kommer ut. Det er også vondt å trekke ut tampongen.
  Før barn gikk jeg på prevensjon, og hadde gjort det i nesten 10 år. Hoppet mye over mensen, og hadde ingen plager.

  Menssmertene er moderate, i den grad at jeg ikke føler at jeg trenger å ta smertestillende. Men jeg har hatt så vondt under mensen at jeg har vært nødt til å støtte meg mens jeg går/står(dette skjer sjeldent, men har oppstått flere ganger de siste fire årene). Det er da smerte nedover lårene og beina.

  Jeg føler meg ikke ekstra oppblåst, og jeg har ikke mye luft i magen. Men med en gang jeg får mensen, altså i det øyeblikket det begynner å blø, så er det som om det bare stopper seg til og ingenting kommer ut, hverken luft eller avføring. Og med en gang jeg er ferdig med mensen, så er alt tilbake til normalt.

  Jeg blør egentlig normalt mye, ikke slik at jeg blør gjennom. Men jeg har kraftigere og lengre blødninger nå enn hva jeg hadde før jeg fikk barn. Jeg har slitt med lav blodprosent siden jeg fikk barn, og hadde alvorlig lav blodprosent og alvorlig jernmangel(anemi) etter at minstemann var født. Og må enda, tre år senere tar jerntilskudd.

  Jeg har slitt mye med urinveiene før jeg fikk barn, hadde mye urinveisinfeksjon. Ikke så plaget med det nå, men jeg får fort sviende følelse i urinveiene uten at det utvikler seg til urinveisinfeksjon.

  Det er som sagt IKKE magesmerter. Det er vondt i endetarmen om jeg må slippe en fis, og jeg får ikke til å gå på do. Og jeg har som sagt ingen allergier/intoleranse. Det er bare KJEMPEVONDT å fjerte/gå på do
   
 6. Lihsj Elsker forumet Novemberlykke 2015

  Har du mye menssmerter? Hvordan fant du ut at du har det?
   
 7. Kabakaba Elsker forumet Julegavene 2019

  Ok, jeg forstod det først som at du hadde luftsmerter i magen. Hvorfor tenker du at det er luftsmerter? Smerter i endetarmen og smerter ved avføring/forstoppelse er ikke det jeg tenker på som luftsmerter. Endometriose kan sitte ved endetarmen, og vil da forårsake smerter der. Endometriosen gjør vondt der den sitter, på et vis. Min endo har vært/er på egglederne, og dermed får jeg intense menssmerter. Mens er endo’en nær/ved endetarmen vil naturlig nok smertene komme her. Det at du ikke klarer å gå stødig er noe du burde nevne for legen.

  Smerter nedover lår er ikke typisk endo så vidt jeg vet, men mer typisk for ryggskade/nerver i klem. Så usikker på sammenhengen her, men om dette også kun oppstår under menstruasjon, så er det verdt å nevne for legen.
   
 8. Bellabanan Guest

  Ja veldig, hatt det i alle år, også veldig smerter under eggløsning. Vi gikk til utredning for å finne ut hva som var galt, sålenge vi ikke fikk flere barn. Alle symptomer viste til endometriose hos meg og måtte ta en laproskopi for å stadfeste det.
   
 9. Evlina Elsker forumet Oktoberfruene 2018 Assistert-jentene

  Hvis du er på fb, sjekk ut endometriose/adenomyose selvhjelpsgruppe. Det er sannsynligvis mange som kan svare deg der :)

  Endo er en mystisk sykdom hvor mye endovev kan gi minimale smerter og lite kan gi mye. Det kan sette seg overalt i magen, også på nerver sånn at foten blir affektert.

  Det er verd å bli henvist videre til spesialister for dette, spesielt om du ønsker flere barn. Sjekk ut fb, så får du sikkert noen svar :)
   
  • Liker Liker x 1
  • Enig Enig x 1
 10. Allekallenavneropptatt Glad i forumet Julegavene 2019

  Jo, strålende smerter nedover lår er ganske vanlig ved endo, spesielt ved DIE. Jeg har mye av det ifm eggstokksmerter.
   
 11. Kabakaba Elsker forumet Julegavene 2019

  Hva er DIE?
   
 12. Evlina Elsker forumet Oktoberfruene 2018 Assistert-jentene

  Dypt infiltrerende endometriose :)
   
 13. Allekallenavneropptatt Glad i forumet Julegavene 2019

  Jepp:)
   
 14. Kraakemor Blir kjent med forumet Himmelbarn

  Jeg har endometriose. Har alltid hatt sterke menssmerter fra tid til annen, helt siden jeg fikk mensen.
  Men det var ikke før jeg i 2018 (27 år) fikk diagnosen. Da hadde jeg cyster på eggstokken som ble operert.
  Har vært svært oppmerksom på symptomer i ettertid, og føler jeg kjenner det nesten hele tiden til en viss grad. Får vondt når luft passerer i nedre del av magen. Kan få vondt av gjøre nr. 2 spesielt når jeg har mensen. Stikker og murrer litt fra tid til annen. Får også vondt ved dype støt under samleie og kan også få litt murringer etter orgasme. Og det pulserer på en måte i eggstokken lenge før eggløsning, og av og til har jeg eggløsningssmerter som kan være litt intens.
  jeg har i tillegg matallergier. men merker ikke så mye til det.
  Jeg har dessverre ikke fått barn, men prøver og prøver. Nå gjennom prøverør. Per nå er endometriosen min til å leve med smertemessig, men jeg vet jeg har nye cyster og jeg sliter med å få barn så endometriose er min forbannelse i livet.
   
 15. Kraakemor Blir kjent med forumet Himmelbarn

  Må også legge til at jeg hadde tidlig vannavgang i uke 14 som førte til en senabort. Jeg har lest at endometriose KAN ha noen sammenheng med PPROM og andre uheldige svangerskapsrelaterte tilstander.
   

Del denne siden