Kan svare på denne en gang til og utdype litt: veldig mange steder står det at fosteret får samme promille som mor, men få steder står det hvordan og etter hvor lang tid med ordentlig kildehenvisning. F.eks referer
http://www.bevissteforeldre.no til en reviewartikkel fra 2000 i et ikke spesielt anerkjent tidsskrift (lav impactfactor), og når jeg leser gjennom artikkelen, så finner jeg ikke den påstanden bekreftet. Grunnen til at jeg lurer er fordi alkohol forbrennes kontinuerlig i kroppen, så jeg lurer faktisk på om den bittelille alkoholmengden man får fra f.eks kefir kunne rukket å påvirke fosteret. Min kunnskap om biokjemi sier nei.
Men nå lette jeg litt mer og fant denne. Fortsatt ikke fantastisk journal, men bedre og nyere artikkel:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/22595965/ Her står det i sammendraget at "One to 2h after maternal ingestion, fetal blood alcohol concentrations (BACs) reach levels nearly equivalent to maternal levels. Ethanol elimination by the fetus is impaired because of reduced metabolic capacity. Fetal exposure time is prolonged owing to the reuptake of amniotic-fluid containing ethanol by the fetus. Alcohol elimination from the fetus relies on the mother's metabolic capacity. Metabolic capacity among pregnant women varies eightfold (from 0.0025 to 0.02gdl−1h−1), which may help explain how similar amounts of ethanol consumption during pregnancy results in widely varying phenotypic presentations of FASD".
Så med dårligste forbrenningen vil ferske hveteboller og kefir være innafor