Disse polarbrød/mini stjerne/hjerte brødene :)

Her er min versjon på knallgode polarbrød:

2 dl lettkokte havregryn

1 liter hvetemel

2 dl sammalt hvete finmalt

5 dl ekstra lett melk

100 gr meierismør

0,5 dl sukker

1 ts salt

1 pakke tørrgjær

Kok opp havregrynene sammen med 2,5 dl av melken. La det koke sammen til en løs havregrøt (ca ett par minutter) ta så kjelen av platen og rør inn smøret i terninger slik at det smelter. Når smøret har smeltet rører du inn salt og sukker samt resten av melken. Du har nå en romtemperert masse som du blander sammen med mel og gjær i en bakebolle. Bland godt sammen til du har en smidig deig. Denne deigen bør behandles litt varsomt så ikke bruk kjøkkenmaskin til dette formålet. Når deigen er formet lar du den heve under lokk i 30-45 minutter.

Når deigen er ferdig hevet kjevler du ut deigen (jeg gjorde dette i tre omganger) til den er 1 cm tykk deretter stikker du ut den formen du vil ha. Bruk ett glass, pepperkakeform - whatever. Legg de over på bakeark og prikk de lett med en gaffel før du lar de hvile i ti minutter før steking.

Stek polarbrødene på varmluft, midt i ovnen på 250 grader i ca seks minutter.

Dekk de til med et kjøkkenhåndkle mens de kjølner.

Denne skal jeg prøve idag!!!!:D naaammis tror jeg d blir:D


Sent from my iPhone using BV Forum
 
Har glemt dem litt i fryseren! Hvor lenge holder de seg?


Sent from my iPhone using BV Forum
 
Back
Topp