Dine beste Oppskrifter

Aninee

Forumet er livet
Januarlykke 2016
La oss sammle opp våre beste oppskrifter, både Kaker og middag + tips, Barnemat og snacks!

Hadde vært kult å fått flere oppskrifter og matretter en de vanelige man alltid lager, siden det er de vi kan;P
 
2016-02-27-20-08-40.jpg
Denne er veldig enkel, smaker godt, men tar litt tålmodighet!


  • 3 pakker gjelè Friea Jordbær
  • 300 g Philadelphia ost
  • 1/3 l Føte
  • Seter Rømme
  • 1 dl sukker
  • 150 g margarin (rom temperatur)
  • 1/3 pk med Digestive kjeks


Bunnen;

Knus kjeksen i en bolle ha i smøret. Elt smør massen til den blir jevn og tykk, smør så den ut i bunnen av rundformen. La bunnen stå i kjøleskapet opp til en time før du putter i røra.

Bruk bakepapir nederst i rundformen, da løsner kaken fort fra bunden.



Du kan også bruke annen type kjeks som kornmo eller rett og slett blande. forskjellige typer kjeks.

Kroppen;

kokk opp 3 dl vann og hell i en pakke med gjelè, rør godt om. La så den stå og avkjøles mens du fikser resten av røra.

Jeg pleier å bruke sitron gjelè i “kroppen” men smaken kan du selv velge etter smak!

Pisk sammen osten og rømme. tilsett gjelè og rør godt om, sett så denne røra til side, mens du pisker fløta 0g sukkeret i sammen.

Putt så alt i en stor bolle og bruk en sleiv for å røre i sammen, forsiktig. Så heller du over røra i formen med kjeksbunnen. La denne nå stå i 5 timer +

Toppingen;

Følg pakke instruksene. avkjøl gjelen før du heller den over kake og 3 timer i kjøleskapet før servering.

Her kan du også være kreativ med å fylle overflaten før den stivner med sjokoladebiter/frukt/bær etter ønske;)
 
Har ikke bilde, men oppskrift på en laksemiddag:

-3-400g laksefilet
-500 pasta(fersk er best :p)
-1 fersk mozzarella
-1 glass pesto
-Ruccola

Skyll mozzarellaen og sett den i fryseren en halvtime før bruk.
Stek laksen i ovnen som angitt på pakken og kok pastaen som angitt(greit å koordinere slik at det blir ferdig nogenlunde samtidig :p)
Når pastaen er ferdig, hell ut vannet og ha litt smør med pastaen, rasp mozzarellaen over og ha over laksen som også er revet opp med gaffel eller lignende.
Serveres med pesto og ruccola som blandes oppi etterpå.
 
  • Ris fra i går!
  • 2 Gulrøtter
  • 1/2 løk
  • 1 dl Fryst erter
  • 2 stenger Selleri
  • 2 hvitløk båter eller smaktilsett med pulver
  • 2 egg
  • 4 ss med margarin
2016-01-26-17-13-40.jpg


sett på varm på platen. Ha i 2 ss med margarin i stekepanne. Skrell og kutt gulrøtter, løk og selleri (evt også hvitløk båtene, fres dem så i pannen) Fres gulrøtter og løken i pannen. Sett det så på en ny plate med svak varme. Så smelter du 2 ss med margarin, og ta i risen, stek risen til den for en gylden farge, Visp eggene i sammen før du heller røra i pannen med risen. Stek så risen, mens du hele tiden rører rundt slik at eggene blander seg godt med risen. Bland så gulerøtter, løk og selleri. Smak til med salt, pepper (evt hvitløk pulver)

I retten kan du ha i alt av grønnsaker etter smak og hva du har. Det som setter denne retten helt på topp er om du har i cashewnøtter. Enkel og rask rett!
 
Laksefilet i langpanne. Har wook grønnsaker i bånn, så laksen og så masse ost oppå. Kjempe godt med bakepotet med hjemmelaget kryddersmør. Bruker det som helgemat.
 
Innhold;

  • 1200g Marsipan
  • Nugatti
  • 2 pk Jorbær Gelè
  • 200g Kokesjokolade
  • 100g Melkesjokolade
  • 125g Delfia fett


Pannen som er brukt til denne oppskriften er 41*30*6 cm



Dekk pannen med bakepapir. Kjevl ut marsipanen med jevn tykkelse som dekker hele bunnen til pannen. Smør ut Nugattièn så den dekker marsipanoverflaten. Sett så pannen inn i fryseren.

Følg oppskriften på JorbærGelèn, du kan minke med 1/4. La gelèn stå på plata til den er kald. Hel så gelèn over i panna og sett den i kjøleskapet opp til 5 timer, eller neste dag!

Kjær opp platen i biter, enten i større eller mindre biter.

Smelt Kokesjokolade, Melkesjokolade og Delfia fettet i sammen. Så lar du sjokoladen bli temperert før du begynner å dyppe troika bitene inni.

en måte og sjekke om sjokoladerøra er temperert på, er å Dyppe en sjokoladebitt i røra, om den ikke smelter, kan du bare starte med å dyppe vær enkelt bit. ta bitene opp med en gaffel.

Legg så alle bitene på en plate med bakepapir, når alle er dyppa setter du platen tilbake til kjøleskapet over natten!



Ferdig produktet!



By im0gen • Posted in "Kjøkkenhagen", Husflid/Homemade, konfekt, Matoppskrifter, Uncategorized • Tagged blogg, blogge, gartner nybegynner, hus prosjekt, OppskrifterEdit
 
2c988c6b64ca23b700ba43d7b51b9294.jpg


Banan lapper

Fikk denne herifra helt geniale og lillemann elsker dem.

1 banan
1 egg
1 Neve havregryn eller hvetemel eller maismel
1 Ts bakepulver
1 dl vann eller melk
1 ss margarin ( smeltet ikke nødvendig)

Miks alt i sammen la stå i 10 min stek med olje om du ikke brukte smeltet margarin inni.


Det var en god lunsj for alle generasjoner. Falt til å med i smak hos mesterkokken bestefar som aldri hadde hørt om dette i sin karriere!
 
Back
Topp