Denne er veldig enkel, smaker godt, men tar litt tålmodighet!
- 3 pakker gjelè Friea Jordbær
- 300 g Philadelphia ost
- 1/3 l Føte
- Seter Rømme
- 1 dl sukker
- 150 g margarin (rom temperatur)
- 1/3 pk med Digestive kjeks
Bunnen;
Knus kjeksen i en bolle ha i smøret. Elt smør massen til den blir jevn og tykk, smør så den ut i bunnen av rundformen. La bunnen stå i kjøleskapet opp til en time før du putter i røra.
Bruk bakepapir nederst i rundformen, da løsner kaken fort fra bunden.
–
Du kan også bruke annen type kjeks som kornmo eller rett og slett blande. forskjellige typer kjeks.
Kroppen;
kokk opp 3 dl vann og hell i en pakke med gjelè, rør godt om. La så den stå og avkjøles mens du fikser resten av røra.
Jeg pleier å bruke sitron gjelè i “kroppen” men smaken kan du selv velge etter smak!
Pisk sammen osten og rømme. tilsett gjelè og rør godt om, sett så denne røra til side, mens du pisker fløta 0g sukkeret i sammen.
Putt så alt i en stor bolle og bruk en sleiv for å røre i sammen, forsiktig. Så heller du over røra i formen med kjeksbunnen. La denne nå stå i 5 timer +
Toppingen;
Følg pakke instruksene. avkjøl gjelen før du heller den over kake og 3 timer i kjøleskapet før servering.
Her kan du også være kreativ med å fylle overflaten før den stivner med sjokoladebiter/frukt/bær etter ønske