Dere som bruker Holle grøt

BareEnMamma

Glad i forumet
*MIA*
Her bruker vi bare hirsegrøten fra Holle foreløpig, har kjøpt havregrøten også, men tenkte å innføre gradvis om et par uker. Men spørsmålet var når skal man begynne å ha olje og jern (aprikos o.l.) i den? Har alltid litt frukt i den for at den skal smake litt mer, men fikk beskjed om at jeg ikke tengte å ha olje i den enda, men når blir det nødvendig? Har noen ganger brukt kokosolje i den (smaker godt), men har også kjøpt inn raps slik at lillegutt ikke tror at alt smaker kokos :)
 
Tror det er fra 6 mnd at de sier noe som at vi kan ha i litt olje i grøten - men vil tro at om man har en rund og god baby så er ikke det nødvendig...men det siste er bare min synsing ;)

Vi har ikke gitt ekstra jern til noen av de to "store" her. Og ingen av dem har fått noe annet enn hjemmekokt grøt eller hollegrøt.

Vi bruker hollegrøt når vi ikke har tid til å koke grøt.

Nå når han er 6 mnd får han havre- og hirsegrøt. Havregryna kjører vi i mikser så det blir finere (men blir jo ikke helt mel). Også kjøper vi hirseflak på helsekosten. Hirseflak har nesten like høyt innhold av jern som "kjøpegrøt" i vanlige matbutikker. Hirseflakene vi har i hylla nå har 9 mg/100 g og kjøpegrøt i matbutikkene har jeg blitt fortalt at har 10 mg/100 g. Hirseflakene trenger man ikke å bløtlegge i forkant av at man koker grøten ;) Vi koker opp for en dag av gangen (til frokosten). Legger bare grøten over på glass og setter i kjøleskapet. Når det er ett nytt grøtmåltid tar vi bare ut det vi trenger og varmer opp. Vi har i hjemmelaget sviskepuree.
 
Tror det er fra 6 mnd at de sier noe som at vi kan ha i litt olje i grøten - men vil tro at om man har en rund og god baby så er ikke det nødvendig...men det siste er bare min synsing ;)

Vi har ikke gitt ekstra jern til noen av de to "store" her. Og ingen av dem har fått noe annet enn hjemmekokt grøt eller hollegrøt.

Vi bruker hollegrøt når vi ikke har tid til å koke grøt.

Nå når han er 6 mnd får han havre- og hirsegrøt. Havregryna kjører vi i mikser så det blir finere (men blir jo ikke helt mel). Også kjøper vi hirseflak på helsekosten. Hirseflak har nesten like høyt innhold av jern som "kjøpegrøt" i vanlige matbutikker. Hirseflakene vi har i hylla nå har 9 mg/100 g og kjøpegrøt i matbutikkene har jeg blitt fortalt at har 10 mg/100 g. Hirseflakene trenger man ikke å bløtlegge i forkant av at man koker grøten ;) Vi koker opp for en dag av gangen (til frokosten). Legger bare grøten over på glass og setter i kjøleskapet. Når det er ett nytt grøtmåltid tar vi bare ut det vi trenger og varmer opp. Vi har i hjemmelaget sviskepuree.

Takk for supert svar :) Planen min var å lage grøt selv, men ble litt fort vandt til Holle sine..

Ville du delt oppskriftene dine? Kanskje jeg får litt motivasjon igjen :)
 
På pakka til Holle står det at man skal tilsette olje ved 6mnd alderen.
 
Takk for supert svar :) Planen min var å lage grøt selv, men ble litt fort vandt til Holle sine..

Ville du delt oppskriftene dine? Kanskje jeg får litt motivasjon igjen :)

Ja, alt for lett å venne seg til ferdiggrøt :p

Ikke noe avansert grøtlaging her assa ;)

Vi har kjørt en hel pose havregryn i blenderen, sånn at det blir litt mer melete. Også har vi bare helt dette over i en plastboks sånn at det man ikke må knuse det fra gang til gang ;)

Jeg tar 3 ss malt havregryn og 2 ss hirseflak i gryta. Heller i så mye vann som det virker som jeg trenger. Sette det på plata og rører under oppkok. Det blir alltid sånn at jeg tar oppi mer vann. Kanskje 2 dl til sammen. Blir det for mye vann så bare koker jeg det litt lengre. Men jeg rører hele tiden.

Dette blir nok til både frokost og kvelds her.

I grøten tar jeg en isterning med sviskepure - de er litt store, tror det tilsvarer en stor ss.

Sviskepure lager jeg vet å kjenne igjennom sviskene for steinrester (for jeg har opplevd at det har vært opp til 1/2 stein igjen), og det er ikke morro og plukke denne ut at munnen til mini.
Sviskene legger jeg i en gryte og fyller på vann så det akkurat dekker sviskene.
Setter lokk på gryta og lar det koke en stund (kanskje 15 min - men ikke sikkert man trenger å koke det så lenge, men de må være helt bløte).
Blir det lite vann i gryta underveis så fyller jeg på så det akkurat dekker sviskene (men det pleier ikke være noe problem).
Så tar jeg stavmikseren opp i gryta og moser alt godt.
Jeg lar viskene kjøle seg ned en del i gryta før jeg setter det i frysen.
Fyller opp ett isterningbrett, setter i frysen, tar brettet ut etter noen timer og trykker ut de nesten frossne svisketerningene over i en zip pose som jeg har skrevet dagens dato på. Så fyller jeg ett nytt brett og gjør det samme igjen. (har man flere brett slipper man å ta ut og fylle på igjen og sånn da ;) )
 
Ja, alt for lett å venne seg til ferdiggrøt :p

Ikke noe avansert grøtlaging her assa ;)

Vi har kjørt en hel pose havregryn i blenderen, sånn at det blir litt mer melete. Også har vi bare helt dette over i en plastboks sånn at det man ikke må knuse det fra gang til gang ;)

Jeg tar 3 ss malt havregryn og 2 ss hirseflak i gryta. Heller i så mye vann som det virker som jeg trenger. Sette det på plata og rører under oppkok. Det blir alltid sånn at jeg tar oppi mer vann. Kanskje 2 dl til sammen. Blir det for mye vann så bare koker jeg det litt lengre. Men jeg rører hele tiden.

Dette blir nok til både frokost og kvelds her.

I grøten tar jeg en isterning med sviskepure - de er litt store, tror det tilsvarer en stor ss.

Sviskepure lager jeg vet å kjenne igjennom sviskene for steinrester (for jeg har opplevd at det har vært opp til 1/2 stein igjen), og det er ikke morro og plukke denne ut at munnen til mini.
Sviskene legger jeg i en gryte og fyller på vann så det akkurat dekker sviskene.
Setter lokk på gryta og lar det koke en stund (kanskje 15 min - men ikke sikkert man trenger å koke det så lenge, men de må være helt bløte).
Blir det lite vann i gryta underveis så fyller jeg på så det akkurat dekker sviskene (men det pleier ikke være noe problem).
Så tar jeg stavmikseren opp i gryta og moser alt godt.
Jeg lar viskene kjøle seg ned en del i gryta før jeg setter det i frysen.
Fyller opp ett isterningbrett, setter i frysen, tar brettet ut etter noen timer og trykker ut de nesten frossne svisketerningene over i en zip pose som jeg har skrevet dagens dato på. Så fyller jeg ett nytt brett og gjør det samme igjen. (har man flere brett slipper man å ta ut og fylle på igjen og sånn da ;) )

Samme gjør jeg med all fruktmos jeg lager. Har eple, pære, mango og sviske i fryseren, så kan jeg variere litt i grøten og "dessert"/mellommåltid :)

Takk for tips til grøten, det er jo litt mer jobb, men sikkert mye billigere. Foreløpig lager jeg all grøt på morsmelk, men kan man det med hjemmelaget?
 
Samme gjør jeg med all fruktmos jeg lager. Har eple, pære, mango og sviske i fryseren, så kan jeg variere litt i grøten og "dessert"/mellommåltid :)

Takk for tips til grøten, det er jo litt mer jobb, men sikkert mye billigere. Foreløpig lager jeg all grøt på morsmelk, men kan man det med hjemmelaget?
Du kan lage hjemmelaget grøt basert på mm elle mme ja:)
Lager absolutt alt fra bunnen selv.
 
Back
Topp