dere ketylose-eksperter!!

solstråla

Gift med forumet
har bestemt meg for å begynne på dette nå, men trenger noen tips...

-finnes boka tilgjengelig på nett, eller må man kjøpe den?
-hvordan skal man spise de første dagene, har ikke lyst til å vente på boka! hehe..
 
kutt ut alt som heter karbohydrater. dvs at du kan spise alt av kjøtt utenom innmat og fett og fett til det tyter ! :)
tror det er maks 10 gr pr dag.... det vil jo si ingenting nesten... lykke tl, det er en effektiv kur, men vær obs om du ikke har såå mange kilo som skal av... ;)
 
tror nok du må kjøpe boka, har ikke funnet den på nett. Men kan jo hver at de har den i den nærmeste bokhndelen så slipper du vente lenge på den.
Har du ultra (butikk-kjeden) i nærheten av deg, så selger de boka og vitaminene du må ha + bakemiks og soyaprotein.

Kutt ut Potet, ris, pasta og brød, og godter og brus (du kn drikke sukkerfri brus.)

Spis kjøtt, kylling, fisk og grønnsaker, så er du i grunnen godt i gang til du får boka, (noen grønnsaker har jo mer karbohydrat enn andre, vanskeli å liste opp her, men det serdu når du får boka)

Ellers kan du søke etter ketolyse oppskrifer på nett. ligger mange ute der rundt forbi. [:)]

Lykke til.
 
Boka selges på enkelte meny butikker vet jeg. Sammen med vitamintablettene og urinstix'ene.

Ville absolutt ha venta på boka, for å lese om kuren først. Mye nyttig og viktig informasjon, du bør lese før du setter igang.

Egg og bacon er en klassiker. Omelett med fløte (ikke melk), grillet kylling, brokkoli, blomkål.

Unngå mel og korn produkter. Og annet som inneholder mye karbohydrater.

Rent kjøtt og ekte smør og fett i form av fløte, cottage cheese, seterrømme osv er bra...og rønnsaker i form av brokkoli og blomkål

Ta en titt på www.lavkarbo.no masse nyttig lesestoff og hyggelige mennesker å søke råd hos

Masse lykke til[:)]
 
ketolyse.no har en kjempe grei og fin liste og forholde seg til... :)
 
sjekk også matportalen (tror det er det den heter)....der står det mye info om bl.a. karbohydrater i det meste av matvarer
 
Dette kan du spise ubegrenset av:
[8D]
Akkar, tiarmet blekksprut, kokt
Akkar, tiarmet blekksprut, rå
And, kjøtt med skinn, ovnstekt
And, kjøtt med skinn, rå
And, kjøtt uten skinn, ovnsstekt
And, kjøtt uten skinn, rå
Avocado, rå
Baconcrisp
Baconost, smørbar
Bankekjøtt, salt
Bayonneskinke, kokt
Bladsalat, norsk, rå
Blod, okse, rå
Blåkveite, rå
Blålange, rå
Blåskjell, hermetisk, avrent
Blåskjell, rå
Bogskinke, hermetisk
Breiflabb filet, kokt
Breiflabb, rå
Bremykt
Bremykt, flytende
Brennevin, 60 vol-% alkohol
Brie, ost
Brisling, i olje, hermetisk, avrent
Brisling, rå
Brosme, rå
Brus, kunstig søtet, light, lett
Buljong, kjøtt, tilberedt
Burgerost
Camembert ost, lettere
Camembert, ost
Cheddar, ost
Crème Chérie mykost
Edamer, ost
Eddik 7%
Egg, eggehvite, rå
Egg, eggeplomme, rå
Egg, fra frittgående høns, kokt
Egg, fra frittgående høns, rå
Egg, kokt
Egg, rå
Egg, stekt i myk margarin
Egg, stekt i smør
Egg, stekt i uspesifisert fett
Egg, stekt uten fett
Eggerøre, stekt i fett
Eggerøre, stekt uten fett
Elg, steik, rå
Endivsalat, rå
Fenalår
Fiskesuppe, med mager fisk
Fleskepølse
Frityrolje
Gamalost
Geitost hvit, av geit- og kumelk
Gjedde, rå
Gräddost
Gås, kjøtt med skinn, ovnsstekt
Gås, kjøtt med skinn, rå
Gås, kjøtt uten skinn, ovnstekt
Gås, kjøtt uten skinn, rå
Hamburger, rå
Hamburgerrygg, kokt
Hare, rå
Havål, rå
Hjerte, rå
Hjort, rå
Horngjel, rå
Hummer, kokt
Hval, rå
Hvetekimolje
Hvitost, lettere, type Norvegia, Gulost
Hvitost, type Norvegia, Gulost
Hvitost, uspesifisert type
Hvitting, rå
Hyse kolje, rå
Hyse kolje, røkt, skiver, rå
Hyse, kolje, kokt
Hyse, kolje, røkt, skiver, kokt
Håbrann, rå
Høne, filet, kokt
Høne, filet, rå
Høne, kjøtt med skinn, kokt
Høne, kjøtt med skinn, rå
Høne, kjøtt uten skinn, rå
Jarlsberg ost, lettere
Jarlsberg, ost
Kaffe, pulver, tilberedt
Kaffe, traktet, kokt
Kalkun brystfilet, uten skinn, rå
Kalkun, brystfilet, uten skinn, ovnstekt
Kalkun, kjøtt med skinn, ovnstekt
Kalkun, kjøtt med skinn, rå
Kalkun, kjøtt uten skinn, ovnstekt
Kalkun, kjøtt uten skinn, rå
Kalkun, naturell/røkt
Kalkun, rull, krydderskinke
Kalv, koteletter, rå
Kalv, steik, rå
Kamskjell, kokt
Kamskjell, rå
Kanin, rå
Karbonadedeig, rå
Kaviar, av lodderogn
Kjøttdeig, rå
Klippfisk, saltet og tørket
Kokosfett
Krabbe, kokt
Krabbe, naturell, hermetisk
Kremost, urter
Kreps, kokt
Kveite hellefisk, rå
Kveite, hellefisk, skiver, røkt, rå
Kveite, skiver, kokt
Kylling, brystfilet, med skinn, rå
Kylling, brystfilet, rå
Kylling, brystfilet, stekt i fett
Kylling, brystfilet, stekt uten fett
Kylling, kjøtt med skinn, grillet
Kylling, kjøtt med skinn, ovnstekt
Kylling, kjøtt med skinn, rå
Kylling, kjøtt uten skinn, grillet
Kylling, kjøtt uten skinn, ovnstekt
Kylling, kjøtt uten skinn, rå
Kylling, lår, med skinn, rå
Kylling, lårkjøtt med skinn, ovnstekt
Kylling, med skinn, marinert, kjøpt, ferdigstekt
Kylling, vinge, kjøtt med skinn, rå
Kylling, vinger med skinn, ovnstekt
Laks, oppdrett, rå
Laks, oppdrett, skiver, kokt
Laks, røkt
Laks, vill, kokt
Laks, vill, rå
Lam, bogstek, rå
Lam, flatbiff, rå
Lam, fårikålkjøtt, rå
Lam, grytekjøtt, rå
Lam, indrefilet, rå
Lam, kotelett, rå
Lam, kotelett, stekt
Lam, lammeribbe, rå
Lam, lår med mørbrad, rå
Lam, lårsteik med mørbrad, ovnsstekt
Lam, lårstek, rå
Lam, sadel, rå
Lam, ytrefilet, rå
Lammerull
Lange, rå
Leskedrikk, kunstig søtet, drikkeferdig
Lever, kylling, rå
Lever, svin, rå
Lever, torsk, kokt
Lever, torsk, rå
Lime, rå
Linfrø, knuste
Lomre, rå
Lungemos, kjøpt
Lutefisk, kokt
Lutefisk, tørr vare, rå
Lyr, rå
Magerost, smørbar, 3 %
Magerost, smørbar, 7 %
Magerost, smørbar, 9 %
Maisolje
Makrell, juli-sept (fet), kokt
Makrell, juli-sept (fet), rå
Makrell, kaldrøkt
Makrell, mai-juni, kokt
Makrell, mai-juni, rå
Makrell, varmrøkt
Margarin uspesifisert, hard
Margarin uspesifisert, myk
Margarin, ICA, flytende
Margarin, Mat og stek, Coop
Margarin, Melange
Margarin, Melange, flytende
Margarin, Soft Flora light
Margarin, Soft Flora, beger
Margarin, Soft Flora, folie
Margarin, Soft Oliven
Margarin, Vita Hjertego´
Margarin, Vita Hjertego´ lett
Margarin, Vita Hjertego´, flytende
Margarin, Vita Pro aktiv
Margarinost
Matfett, Flott
Medisterdeig, rå
Mozzarella ost, lettere
Mozzarella, ost
Norbo, ost
Normanna, ost
Norzola, ost
Nøkkelost
Nøkkelost, lettere
Okserull
Oliven, grønne, pickles
Olivenolje vanlig
Olivenolje, Extra Virgin, Jomfruolje
Omelett, stekt i fett
Omelett, stekt uten fett
Palmeolje
Peanøttolje
Pigghå, håbrann, rå
Piggvar, rå
Pinnekjøtt, råvare
Port Salut, ost
Pultost
Rabarbra, rå
Rapidsalat, norsk, rå
Rapsolje
Rapsolje, kaldpresset, Odelia
Rein, steik, rå
Reinkjøtt, røkt
Reinsdyrpølse
Reker, i lake, avrent
Reker, kokt
Ridderost
Rogn, torsk, hermetisk, stekt i fett
Rogn, torsk, kokt
Rogn, torsk, presset, hermetisk
Rogn, torsk, rå
Royal Blue, ost
Rype, bryst uten skinn, ovnstekt
Rype, bryst, uten skinn, rå
Rødspette filet, kokt
Rødspette, rå
Røye, rå
Røye, stekt uten fett/grillet
Salami
Salami, med mindre fett
Salatdressing, olje og eddik, Fransk dressing
Salt, bordsalt
Salt, bordsalt, jodert
Salt, havsalt
Salt, mineralsalt
Salt, urtesalt
Sau, fårekjøtt, lettsaltet, rå
Sei, kokt
Sei, rå
Seilaks, i olje, avrent
Sesamolje
Sesampostei/-pasta, vegetarpålegg
Sik, rå
Sikorisalat, rå
Sild, fetsild, sommersild, rå
Sild, fetsild/sommersild, kokt
Sild, kryddersild
Sild, røkt, bøkling
Sild, spekesild, utvannet
Sild, storsild, vintersild, rå
Sild, storsild/vintersild, kokt
Sjøtunge, rå
Skate, rå
Skinke, kokt
Skinkerull, Westfalerskinke
Smør
Smør, usaltet
Snegler, hermetisk
Solsikkeolje
Sopp, norsk, rå
Sopp, sjampinjong hermetisk, avrent
Soyaolje
Spekeskinke
Spinat, fryst, rå
Spinat, rå
Spisskål, rå
St. Paulin, ost
Steinbit, kokt
Steinbit, rå
Storfe, bankekjøtt, rå
Storfe, bibringe, rå
Storfe, bog, uten knoke, rå
Storfe, bogstek, rå
Storfe, entrecôtekam, rå
Storfe, entrecôtekam, stekt
Storfe, filetkam, rå
Storfe, flatbiff, rå
Storfe, høyrygg, rå
Storfe, indrefilet, rå
Storfe, kam, rå
Storfe, kjøtt, kokt
Storfe, kotelettkam, rå
Storfe, mørbrad, rå
Storfe, rundstek, rå
Storfe, steik, roastbiff, rosa stekt
Storfe, ytrefilet, rå
Storfe, ytrefilet, stekt
Sveitser, ost
Svin, bacon med svor, rå
Svin, bacon med svor, stekt
Svin, bog, rå
Svin, familieribbe, rå
Svin, familieribbe, stekt
Svin, flatbiff, rå
Svin, flatbiff, stekt
Svin, grillbein, rå
Svin, indrefilet, rå
Svin, kamkotelett, uten fettrand, rå
Svin, kamkoteletter, rå
Svin, knoke, rå
Svin, koteletter, kam med fettrand, stekt
Svin, koteletter, kam uten fettrand, stekt
Svin, midtribbe, med kam og svor, rå
Svin, mørbrad, rå
Svin, nakkekoteletter, rå
Svin, nakkekoteletter, stekt
Svin, sideflesk, lettsaltet, rå
Svin, sideflesk, lettsaltet, stekt
Svin, sideflesk, uten bein, rå
Svin, skinke, med knoke, rå
Svin, skinkestek, rå
Svin, stek uten fettrand, ovnsstekt
Svin, stek, med fettrand, ovnsstekt
Svin, tynnribbe, med svor, rå
Svin, ytrefilet, rå
Svinekam, røkt
Sylte
Taffelost, bacon
Te, svart, tilberedt
Torsk lettsaltet, kokt
Torsk, i skiver, rå
Torsk, lettsaltet i skiver, rå
Torsk, rå
Torsk, skiver, kokt
Tran, Møllers
Tran, Møllers Dobbel, kapsler
Tran, Nycomed
Tunfisk, i gele, hermetisk
Tunfisk, i olje, avrent, hermetisk
Tunfisk, i olje, ikke avrent, hermetisk
Tunfisk, i vann, avrent, hermetisk
Tunfisk, makrellstørje, rå
Tørrfisk
Uer lettsaltet, skiver, kokt
Uer, kokt
Uer, lettsaltet, rå
Uer, rå
Vann
Vann med kullsyre
Vin, hvitvin, tørr, 12 vol-% alkohol
Vin, rødvin, 12 vol-% alkohol
Vita Hjertego´ olje
Wienerpølse, med mindre fett
Åbor, rå
Ål, rå
Ål, røkt
Ørret oppdrett, kokt
Ørret, filet, røkt
Ørret, oppdrett, rå
Ørret, sjøørret, kokt
Ørret, sjøørret, rå
Østers, rå
 
ORIGINAL: Charlotte B

kutt ut alt som heter karbohydrater. dvs at du kan spise alt av kjøtt utenom innmat og fett og fett til det tyter ! :)
tror det er maks 10 gr pr dag.... det vil jo si ingenting nesten... lykke tl, det er en effektiv kur, men vær obs om du ikke har såå mange kilo som skal av... ;)


Ikke riktig det nei, man skal ha minimum 15 gram om dagen, noen kan gå helt opp til 20 eller mer om dagen og enda være i ketose. Disse karbohydratene burde komme fra grønnsaker og salat og melkeprodukter (spiser en del seterrømme), og evt lavkarbobrød og nøtter.
Og man skal ikke overdrive fettet, men man skal ha en del fett ja. For å vite hvilket fett osv bør man lese boka.

Stemmer at man ikke burde på gå ketolyse om man vil ned mindre enn 10 kg, men det virker som om ts er ei som har mer enn bare 10 kg ekstra, kanskje?

Jeg har ikke tatt meg råd til å bestille boka, men har lest veldig på nett, og syns det går veldig bra. Men man må altså bestille vitaminene! [:)]

på www.ketolyse.no finns bok, vitaminer og informasjon.

www.næringsinnhold.no er en veldig fin side, søk opp matvarer og sorter etter karbohydrater. [:)] Greit om man vil sjekke en matvare i alle fall. [:D]
 
Rå kanin altså....? Vidunderlig!! [8D]
 
ORIGINAL: Jubelmusa

Rå kanin altså....? Vidunderlig!! [8D]


Min og Gollums favoritt.[8D]
 
Man kan nå ikke spise ubegrenset av alt det der da - man skal holde seg rundt 15-20 karbohydrater per dag og mesteparten av disse burde komme fra grønnsaker.. Ikke VIL man spise så voldsomt mye heller da for en av "bivirkningene" av kuren er at man blir veldig mett av måltidene og ikke tenker særlig mye på mat...
Jeg må minne meg selv på å spise....
 
ORIGINAL: Pearl

Man kan nå ikke spise ubegrenset av alt det der da - man skal holde seg rundt 15-20 karbohydrater per dag og mesteparten av disse burde komme fra grønnsaker.. Ikke VIL man spise så voldsomt mye heller da for en av "bivirkningene" av kuren er at man blir veldig mett av måltidene og ikke tenker særlig mye på mat...
Jeg må minne meg selv på å spise....


Den maten jeg listet opp inneholder 0-1 g karbs pr 100 g. Så jo i teorien kan du stappe i deg mengder av den maten som står der. Så skal du sprenge karbs budsjette ditt på noe av det som står der, må du virkelig trykke hardt i deg.[8D]

Her er mat som har 1-2 g pr 100 g

Agurk, norsk, rå
Artiskokk, rå
Asparges, hermetisk, avrent
Asparges, rå
Brelett
Brelett oliven
Bremykt
Brennevin, 40 vol-% alkohol
Brokkoli, fryst
Brokkoli, norsk, rå
Brokkoli, uspesifisert, rå
Cottage Cheese ost
Endivsalat, rå
Feta, ost med geitemelk
Fiskesuppe, med mager fisk, jevnet
Gamalost
Gjær, pressgjær
Gressløk, rå
Gryte, torsk, med tomat
Isbergsalat, issalat, norsk, rå
Kabaret, med fiskepudding og reker
Kinakål, norsk, rå
Kjøttboller, hermetisk
Kokosmelk
Lever, lam, rå
Leverpostei, hermetisk
Lungemos, kjøpt
Margarin uspesifisert, hard
Matlagingsfett uspesifisert
Mozzarella ost, lettere
Mozzarella, ost
Oliven, sorte, i olje, hermetisk
Persille, norsk, rå
Rømme, Crème Fraîche, 35%
Rømme, seterrømme, 35%
Sitronsaft, flaske
Smør
Smør, usaltet
Snøfrisk, smørbar geitost
Stilkselleri, stangselleri, norsk, rå
Tomat , importert, rå
Tomat, uspesifisert, rå
 
hehe... måtte flire litt av den listen...
men, dette blir spennende!!1

og ja, jeg har nok betydelig mer enn 10 kg å gå ned...
legen spurte meg om jeg hadde vurdert denne kuren, så derfor jeg har sjekket den ut litt mer!!

jeg begynner i morgen, og skal sjekke ut en menybutikk så fort jeg kan, for å finne boka og vitaminene...
 
Jeg vil bare tipse deg om at det kanskje ikke er så lurt å finne alt du kunne tenke deg å like på en sånn kur. Vent med brøderstattninger og mengder med søtstoffer. Det enkle er ofte det beste.[:)]

Spis det du liker best av det du kan spise. Du vil være veldig sulten til å begynne med, men det gir seg, men tillat deg selv å spise når du er sulten like vel.

På obs får du store poser med blomkål og brokkoli blanding, det er snertent å ha i fryseren, samt koteletter er billig og enkelt å ta opp når du trenger mat til deg selv.

Ikke overdriv mengden egg i begynnelsen, egg er det første du blir lei av.[8D]
 
ORIGINAL: Mesaana

Jeg vil bare tipse deg om at det kanskje ikke er så lurt å finne alt du kunne tenke deg å like på en sånn kur. Vent med brøderstattninger og mengder med søtstoffer. Det enkle er ofte det beste.[:)]

Spis det du liker best av det du kan spise. Du vil være veldig sulten til å begynne med, men det gir seg, men tillat deg selv å spise når du er sulten like vel.

På obs får du store poser med blomkål og brokkoli blanding, det er snertent å ha i fryseren, samt koteletter er billig og enkelt å ta opp når du trenger mat til deg selv.

Ikke overdriv mengden egg i begynnelsen, egg er det første du blir lei av.[8D]


takk!!
dette var bra tips...
skal ut å storhandle en av de nærmeste dagene, skal skrive laang liste!!
 
ORIGINAL: Emmeline

En ting jeg har lurt på, man kutter jo alt av karbohydrater, men må man da leve på denne kuren resten av livet da eller? altså med et lavt inntak av karbohydrater? Har skjønt at det er en etterfase av denne kuren hvor man spiser noe mer enn de 15-20 grammene, men man kan vel aldri gå tilbake til "normal" kost uten å gå opp igjen? Typ ha potet og pasta til middag hver dag, brød til lunch og kvelds osv?


Man kutter ikke alt, men man kutter ned til det minimale. Og ja, når man går på ketolyse må man være forberedt på å legge om til et lavkarbo kosthold på mer permanent basis. Når man avslutter kuren øker man inntaket av karbohydrater og matvarer gradvis og over lang tid, for å holde vekta. Og det er vel en offisiell mening blandt de som slanker seg på lavkarbo at alle burde være forsiktigere med karbohydrater, i det minste verstingene som sukker, hvitt mel, ris og poteter.

Men dette samme gjelder jo når man slanker seg med å kutte kalorier. Man kan jo ikke gå fra 1600 kalorier daglig til 2500 den dagen man nål målvekta. Det sier seg selv at man må øke gradvis og finne ut hvor kroppen trives og hvor man holder vekta. Og det var jo en grunn til at man la på seg, så for folk som har mer enn et par-fem kilo overvekt er det jo en livsstilendring som må til.
 
jeg skal bare bruke dette for en kortere periode, 1-3 mnd eller noe...
så skal jeg tilbake til den normale, sunne kosten jeg pleier å spise, kanskje med enda mindre karbogydrater i hverdagen...
 
fin tråd.. den skal jeg lagre! [:D]
 
*huke av her*



ellers kan jeg anbefale: http://vero.blogg.no som følger ei jente som går på Ketolyse-kuren.


Hun har virkelig vært superflink synes jeg.
 
Jeg må også få bort ganske så mange kg så dette var kjekt!
 
Back
Topp