Blomkålsuppe

MSE88

Forumet er livet
Hva er din oppskrift? vil lære å lage skikkelig god fyldig blomkålsuppe:D:D
 
Jeg har en god blomkålkremsuppe[:)]
4 pers.

30     g Smør
10     g Løk
ca 30 g Hvetemel
1       L Blomkålkraft
Eventuelt lys kalvekraft
80    ml (0,8 dl) kremfløte

- Kok blomkål i vann med litt salt

- Fres løken i smør. Ha i melet og fres det hvitt. Spe med kraften og ta med blomkålbiter som ikke kan nytes til garnityr

- Trekk suppen i 15 minutter og passer den (sil den over i en ny gryte)

- Leger suppen med fløte


Legeringer
Å legere en saus eller suppe vil si å tilsette kremfløte eller en blanding av eggeplomme og kremfløte like før servering. Legeringen må ikke koke etter at eggeplomme er tilsatt. Hensikten med legeringen er å gi sausen/suppen en fyldigere smak og konsistens.
 
Min er kjempegod, men jeg er overhodet ingen kokk.. Den var et resultat av at jeg ikke fant poser på butikken og tenkte at det kan da ikke være såååå langt fra hvit saus?[8D]

Margarin smeltes i gryten, ha i mel og lag jevning. Ha i vann til ønsket konsistens, så litt melk. Ha i en masse gastromat[8D], noe pepper, og salt. Så har jeg i GANSKE mye blomkål. Hehe.. Nammis!
 
Koker opp 1 liter vann med to grønnskaksbulljong-terninger.
Og har ønsket mengde blomkål oppi det kokende vannet.
Når disse er møre så taes de ut av vannet.
Hell en fløte oppi og la det koke, lag en jevning av maizenna-mel, og tilsett suppen til du får den tykkelsen du vil ha.
Hell så blomkålen oppi igjen, og la den småkoke i noen minutter til.
 
Back
Topp