Betale for lege

En tråd i 'Juni 2021' startet av CK993, 5 Des 2020.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. CK993 Andre møte med forumet

  Noen som vet om det er riktig at jeg har fått regning for at jeg ringte legen min pga jeg var bekymret ang en liten blødning jeg fikk? Samt sendte jeg inn en e-konsultasjon for å spørre om influensavaksine i svangerskapet som jeg også har fått regning for? Fått to regninger på over 200kr for at jeg har stilt legen min to spørsmål. Står jeg må betale innen 24 timer ellers får jeg fakturagebyr i tillegg, og legekontoret er jo stengt frem til mandag. :bored:
   
 2. Trultemor88 Gift med forumet JuniJubel2021

  Faktura for vaksine er nok riktig, da den ikke går under svangerskapsomsorg.. Men høres ikke helt riktig ut at du skal betale for spørsmål om blødning... Ikke betal og ring dem på mandag. Kan hende de har glemt å huke av at du er gravid feks.
   
 3. CK993 Andre møte med forumet

  takk for svar! Synes det var litt merkelig for en telefonsamtale på under ett minutt ang en liten blødning:( trodde alt som gjaldt svangerskapet var gratis. Ringer de uansett på mandag og finner ut av det:happy:
   
 4. Trultemor88 Gift med forumet JuniJubel2021

  Jobber selv på legekontor og jeg syns det høres rart ut. Men alle leger har ulik praksis. Men ja. Så lenge det er svangerskapsrelatert skal man i hovedsak Ikke betale da det blir dekt av helfo.
   
 5. krølle... Forumet er livet August 2018 Påskekyllingene 2020

  Jeg har fått regning for telefonkonsultasjon ang sykemelding (hyperemesis) hele svangerskapet...
   
 6. CK993 Andre møte med forumet

  hmm.. har tenkt tanken om kanskje bare svangerskapskontrollene er gratis - men ikke om man bestiller legetimer eller lurer på noe utenom dette? for når jeg var der for å skrive helsekort og ta blodprøver betalte jeg ingenting.
   
 7. MorenTilTo Glad i forumet JuniJubel2021

  Trodde alt ifm. svangerskap var gratis?
   
 8. MorenTilTo Glad i forumet JuniJubel2021

  Jeg har iallfall ikke betalt noe for ekstra-konsultasjoner ifm. svangerskapet! Regner med det skal være likt for alle :)
   
 9. MorenTilTo Glad i forumet JuniJubel2021

  Ring å hør, det gjorde jeg en gang og slapp å betale da det var gjort en feil :)
   
 10. Bahamas Betatt av forumet JuniJubel2021

  Jeg har ikke betalt for noen timer som har med svangerskap å gjøre. Har ekstra blodprøver og oppfølging pga lavt stoffskifte, betaler heller ikke for disse timene.
   
 11. CK993 Andre møte med forumet

  ja det bør det jo være. Var det jeg trodde også, at det som gjaldt svangerskap var gratis. Ringer legekontoret på mandag og forhører meg ang det :happy:
   
  • Hjertelig Hjertelig x 1
 12. Mummimamma21 Blir kjent med forumet JuniJubel2021

  Jeg har blitt overrasket over at jeg må betale. Jeg har to ganger hatt konsultasjoner pr. telefon for å få sykemelding. Disse var på 10-15 minutter, og måtte betale rundt 200 kroner pr. gang. Og første svangerskapskontroll måtte jeg betale 237 kroner for. Det går jo greit liksom, men veldig overrasket over at det ikke er gratis..
   
 13. MorenTilTo Glad i forumet JuniJubel2021

  Det ville jeg sjekket opp i! Skal være gratis oppfølging i svangerskapet, og alt svangerskapsrelatert :)
   
 14. Veivalsa Forumet er livet Marshmallows2021 Himmelbarn Febbisbebbis'18 Snøfnuggene 2018

  Det meste er gratis, men ikke det som betyr utstyrsutgift og det kan gjelde ting ifbm svangerskap. Du kan betale for utstyr ved influensavaksine og Glukosebelastningstest for eksempel.
   
  • Enig Enig x 1
 15. Paeonia Glad i forumet Himmelbarn JuniJubel2021

  Jeg måtte betale for henvisning til OUL, litt merkelig. Kan forstå utstyrsutgifter, men en henvisning til en OUL sendt på første svangerskapskontroll. :confused005 Var ikke store summen da. Ellers måtte jeg betale full pris når jeg var innom legen før første kontroll for å få sykemelding. Etter det har alt vært gratis, både fysisk time og e-konsultasjon, utenom henvisningen da :p
   
  • Vinner Vinner x 1
 16. Trultemor88 Gift med forumet JuniJubel2021

  Det er ikke riktig... Det er absolutt svangerskapsrelatert og skal dekkes av helfo! Hadde jeg vært deg hadde jeg tatt kontakt med legekontoret og bedt om å få det refundert.
   
 17. Trultemor88 Gift med forumet JuniJubel2021

  Det er heller ikke riktig :hilarious: for noen surrete legekontorer dere har :hilarious:
   
 18. SKims Betatt av forumet JuniJubel2021

  Jeg har ikke betalt for svangerskapskontroll, vaksine, ekonsultasjon eller henvisning. Alt skal vel være gratis når det er svangerskapsrelatert.
   
  • Liker Liker x 1
  • Enig Enig x 1
 19. Trultemor88 Gift med forumet JuniJubel2021

  Ja det er sant... Men alle må betale for vaksiner. For vaksiner er ikke dekt av helfo siden det er valgfritt. Å sende regning for henvisning til oul blir helt feil da det er en del av svangerskapsomsorgen. Om man ønsker henv. Til tul blir det noe annet...
   
 20. Paeonia Glad i forumet Himmelbarn JuniJubel2021

  Hihi nei synes det var litt finurlig å skulle betale for en henvisning alle har rett på. Men å begynne å diskutere det med legen kjente jeg at jeg ikke orket altså. :rolleyes:
   

Del denne siden