BeSafe ISi pluss

En tråd i 'Juli 2017' startet av Mærrylou, 12 Jan 2018.

Endre kallenavn | Kom i gang/Hjelp
 1. Elisabethh Gift med forumet Marsipanene 2019 ❤ Aprilbarna19 ❤ Julibaluba 2017

  Hellingen kan du lett måle selv. Det gjør du når bilen står på flatt underlag. Bruk mobilen din om du har iPhone. Gå inn på kompasset og sveipe til siden. Der er en fin sak som måler hellingen. Så null stress å måle selv. Uansett regner jeg med forhandleren gjorde akkurat det hos deg også! [emoji6] Spesielt når dere har snakka om det! [emoji4]
   
  • Liker Liker x 1
 2. Marrylou Forumet er livet It's gonna be May 2019 Julibaluba 2017

  Jeg var veldig fornøyd med nivået på kompetansen til de i butikken. De gjenntok jo alt jeg hadde lest meg opp til, og sammenlignet forskjellene på de ulike setene med god kompetanse. De anbefaler meg et testvinnersete, og klarer å snakke inngående om plusstesten setet har gått gjennom, så jeg tror de kan jobben sin :)
  Og ja, takk! Jeg så fabrikanten sin video som gjorde akkurat d som du beskriver med telefonen, helt genialt [emoji3]
   
  • Liker Liker x 1
 3. Elisabethh Gift med forumet Marsipanene 2019 ❤ Aprilbarna19 ❤ Julibaluba 2017

  Samme opplevde jeg på Mekonomen med samme setet. I tillegg hadde hu ene som jobba der samme setet sa hu! Og da kan hun virkelig montere det! Så i bruksanvisninga at det var helt rett også. De er flinke på slike butikker er min erfaring.
   
  • Liker Liker x 1
 4. Bårg Flørter med forumet

  Førstegangsmødre ass;)
   
 5. Marrylou Forumet er livet It's gonna be May 2019 Julibaluba 2017

  Hva mener du? At vi stresser for mye med at sikkerheten skal være ivaretatt?
   
 6. Bårg Flørter med forumet

  Ja men var ikke til deg:)
   
 7. Bårg Flørter med forumet

  Selvsagt skal barna sitte sikkert i bilen, det er en selvfølge. Og jeg stoler også på at de ansatte i butikken vet hva de snakker om. Og om de ikke har tatt kurs i bilsikkerhet så jobber de med dette hver dag. Måtte bare le av at man skal ta med kompass inn i bilen;)
   
 8. Håper på nr 4 Forumet er livet Tilgangsansvarlig Novemberlykke 2018 VIP Julibaluba 2017

  Man må det. Har man Android kan appen "Clinometer" lastes ned for å måle hellingen på stolen. Babystol bør være 45 grader. Stol nr 2 mindre alt etter alder på barnet. Mindre helling ettersom barnet vokser, mer sikkerhet:)
   
  • Liker Liker x 2
 9. Marrylou Forumet er livet It's gonna be May 2019 Julibaluba 2017

  Er jo d jeg og Elisabethh også har poengtert her inne. Vi stoler på butikke. Og d med kompass sier de også i butikken, enkel måte å sjekke med telefonen sitt kompass i forhold til om d er korrekt helling. Jeg blir litt oppgitt når enkelte her inne opptrer som bedrevitere og sier at du ikke skal stole på de i butikken. Men jeg kan godt bli kalt naiv jeg [emoji23] men jeg kan barnevernsfeltet, d er mitt arbeidsforhold, de i butikken skal kunne bilseter når de selger de ;-)
   
  • Liker Liker x 1
 10. Elisabethh Gift med forumet Marsipanene 2019 ❤ Aprilbarna19 ❤ Julibaluba 2017

  Ikke feil å ta sikkerheten til barna på alvor! Hva gjør du liksom? Bare lar det stå til og håper på det beste? Hellingen er viktig i forhold til sikkerhet. Regner med du har barnesete i bilen du også, og det hjelper lite om setet er feil montert. Ja, du vil ikke bli bøtelagt av politiet for feil montering, bare for å unnlate å bruke barnesete. Men i en kollisjon, så kan faktisk riktig montert sete bety at barnet får mindre skader enn om setet var veldig feil montert.
   
 11. Julilykke-17 Forumet er livet Marsboere 2020 Julibaluba 2017 Februarbarna 2020

  Vi ble forklart det med helling da vi kjøpte ny bilstol i romjula, så det er nok ikke alle selgere som er uvitende på det området. Jeg ønsket et sete med god hvilestilling siden vi kjører lange turer, og da poengterte han dette med helling ifht sikkerheten, og hvorfor vi burde bytte ut babystolen tidligere enn vekt- og lengdegrensa på babystolen tilsier.
   
  • Liker Liker x 1
 12. Julilykke-17 Forumet er livet Marsboere 2020 Julibaluba 2017 Februarbarna 2020

  Automat og en skinnjakke....?[emoji23] Jeg har en Volvo v50 vi på sikt skal bytte ut, da er skoda superb, volvo xc70 og subaru outback av de vi vurderer. Greit å høre litt erfaringer fra andre som har sånne biler
   
 13. 87'modell Forumet er livet

  Flott at du møtte på en av ytterst få med den kunnskapen. Det jobbes hardt kontinuerlig for å lære opp ansatte i butikkene rundt omkring, men selv de største aktørene gir ofte livsfarlige råd, som å kun følge det som står i loven fremfor anbefalingene. :/
   
 14. lykke_liten Forumet er livet Julibaluba 2017

  Det kommer veldig an på hvem man møter i den aktuelle butikken. Jeg kjenner folk som har blitt rådet til å bruke beltestol til en toåring fordi toåringen «var for stor til bakovervendt sete». Problemet med butikker er at de ikke går på kurs angående bilsikkerhet, hvem som helst kan jobbe med å selge bilstoler i en barnebutikk. Du kan møte på folk som virkelig kan bilsikring og har lest seg opp veldig mye, men du kan også møte personer som ikke har snøring på hvordan man fester en bilstol, eller hvor store barna burde være før de går over til beltestol. Poenget er vel at man skal være kildekritisk, og ikke ta alt for god fisk. Det som er skummelt er mennesker som stoler blind på forhandlere fordi «de kan det de jobber med», når det dessverre ikke alltid er tilfelle, og da kan man fort ende opp med folk som snur barna sine fremover alt for tidlig, at stoler ikke er riktig montert, at hellinga er helt feil. Det viktigste er å lese seg opp selv før man går uvitende inn i en butikk og stoler på alt de sier :)
   
 15. Marrylou Forumet er livet It's gonna be May 2019 Julibaluba 2017

  Ja, har ikke dere skinnjakkepakke i bilen dere eller??? [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
   
  • Liker Liker x 1
 16. Elisabethh Gift med forumet Marsipanene 2019 ❤ Aprilbarna19 ❤ Julibaluba 2017

  Jeg ville egentlig vært kritisk til alle kilder. Det er lurt å ha full kontroll selv. Tror de fleste som blir rådet til beltestol til en toåring vet det blir feil, og går et annet sted. Det er jo slik i alle bransjer, at det er noen som ikke kan det de driver med. Selv var jeg på Mekonomen. Jeg vil tro at de som jobber der en flinkere enn de som f.eks jobber på Barnas Hus. Selv om du helt sikkert kan finne dyktige og dårlige folk begge steder. Jeg møtte i hvert fall to stk på Mekonomen som virkelig kunne bil og som kunne dette med barneseter. Og jeg har lest meg opp på barneseter. De sa også at de hadde merket seg at diverse forum på nett hadde noen diskutert og ment at dette setet (som er plusstestet og vunnet flere tester) var veldig dårlig, noe de ikke kunne forstå at folk drev og sa når testene viser noe annet. De sa de fulgte nøye med alle tester og alt som kom opp om setene de solgte også. Man skal i hvert fall være kritisk til synsing på nett, for der er det mange bedrevitere.
   
 17. lykke_liten Forumet er livet Julibaluba 2017

  Dessverre er det mange sol tar det forhandlere sier for god fisk. Jeg har sett mange eksempler på folk har snudd 2-3 åringer etter anbefalinger, fordi de ikke vet bedre å tror at de som jobber med dette kan alt. Du har også foreldre som gir faen og sier at fordi de har fått beskjed om å snu 2-3 åringen av forhandlere, så er det den beste løsningen.
  Jeg har til og med sett folk skriver at de har festa babystolen til Biltema med to punktsbelte, noe som er både ulovlig og farlig. Når de fikk beskjed om at det ikke kunne festes med to punkt (ingen babystoler kan lovlig festes med to punkt) så sa de at set går heeeelt fint og dette hadde de gjort i ni mnd så de visste bedre enn alle andre :p
  Det er også mange som mener at det og det setet er bra fordi det har gjort bra i forskjellige tester, men de ser da ikke på hva stolen har gjort det bra i. For eksempel er det mange stoler som gjør det bra mtp pris eller brukervennlighet (montering er enkel, da gjerne isofix stoler). Men at de ikke gjør det bra i kollisjonstester.
  Den viktigste testen er plustesten, det er jo den eneste testen som tester belastning på nakken. Men den vet ikke alle om.

  Har hørt både positivt og negativt om izi plus. Det er en god stol og en sikker stol, men at den kan være vanskelig å stramme selene i når barnet sitter i
   
 18. Elisabethh Gift med forumet Marsipanene 2019 ❤ Aprilbarna19 ❤ Julibaluba 2017

  Om du er så lite opplyst at du stoler på noen om at du kan snu en 2-3 åring, så lurer jeg nesten på hvordan de vet hvordan babyer blir til altså. Men det er dessverre skremmende hvor dumme noen folk er. Heldigvis er det et fåtall mennesker. Jeg har møtt folk som ikke visste at babyer måtte ha bilstol og satt og kjørte med babyen på fanget. Da begynner man virkelig å lure. Det er også ulovlig og farlig.
  Izi plus er plusstestet og skårer høyt der. Det er en god stol. Jeg syns ikke beltene var vanskelig å stramme mens jenta mi satt i stolen, det er jo en snor for akkurat det, og den var samme sted som babystolen hun hadde (annet merke), helt fremme ved beina. Om du ikke får stramma beltene, så kan det jo være en produksjonsfeil.
   
 19. lykke_liten Forumet er livet Julibaluba 2017

  Ja det er skremmende hvor mange dumme folk det finnes. Noen skulle rett og slett ikke ha reprodusert seg :p
   
  • Liker Liker x 1

Del denne siden