Belgisk vaffel

Nemi73

Elsker forumet
I dag har vi kjøpt oss belgisk vaffeljern, og nå har jeg stekt en hel haug med vafler.. Noen som har lyst på rykende nystekt belgisk vaffel og vaniljeis ???
 
jaaa[:D]
 
sleng over en snuppa[;)] 
 
Ååååååå det er så sinnsykt godt!!!! Gleder meg til vi skal til usa til sommeren da skal jeg spise det til frokost!  nam nam!!!!!!![:)]
 
nei har ikke lyst på det i det heletatt[:'(]
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Joooooooo selfølgelig har jeg det[:D] jeg vil også ha belgisk veffelhjern[&o] slemme nemi som frister sånn[:D]
 
hva er forskjellen på norske vafler og belgiske vafler?
 
vafler er iallefall nam nam[8D]
 
ORIGINAL: Byttanå:Nikki!

jeg tenkte det var sånne amreikanske tykke noen jeg


Tykke sånn som amerikanere?? [8D]
 
ORIGINAL: Byttanå:Nikki!

nikki er lost....blir de tykkere i det eller?

 
Spesiell røre som er gjær i .. Og de blir tykkere og saftigere.. Helt himmelsk med is til [:D][:D][:D]
 
Nå ble jeg å nysgjerrig!

Jeg som har klart og holde meg unna denne tråden med vilje helt til nå!
 
HAr lagt inn på oppskriftstråden jeg!
HAr jo ikke prøvd den da, men jeg SKAL idag!
hehe!


Belgiske vafler

Har du vært i Brüssel, har du trolig kjent duften av disse uimotståelige belgiske vaflene… Fra boder i shoppinggatene, på T-banestasjoner og cafèer stekes disse tykke, lekre og mektige godbitene. Den belgiske vaffelen kan neppe hevdes å være et sunt mellommåltid, men den metter lenge.



150 g smør
4 dl melk
4 egg, skilt i plommer og hvite
500 g hvetemel
100 g sukker
1 ts vaniljesukker
25 g gjær
3,5 dl vann
1 ss nøytral matolje

Smelt smøret og hell i melken. La det hele bli fingervarmt.
Bland hvetemel, sukker og vaniljesukker og rør inn melkeblandingen og eggeplommene.
Rør gjæren ut i lunkent vann og bland dette inn i røren sammen med oljen.
Visp eggehvitene og bland dem inn i røren til slutt.
La røren heve i ca ½ time.

Stek vaflene i varmt spesialjern for belgiske vafler.
Om det er et gammeldags vaffeljern som brukes på ovnen, så husk å snu jernet når røren er helt i, ellers vil vaffelen brenne seg fast. Stek vaflene gylne på begge sider, og avkjøl på rist.
Dryss evt med sukker ved servering.


Oppskriften er tilsendt fra Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt

 
ORIGINAL: Byttanå:Nikki!

OPPSKRIFT!!!!!!!!!!!!!!!!!=)
hvor mye koster dette vaffeljernet? fåes det på butikker her?


Oppskrift er jo lagt ut av chicka.. Belgisk vaffeljern kjøpte jeg på Kitch`n til 549,-  [8|]

Kitch’n
Arendal
Arena Amfi, Vesterveien 4
4836 Arendal
Tlf:
37 31 06 45

Man-fre:
10-20
Lørdag:
10-18
 
mmMmmMm [:D]
 
Back
Topp