Jeg har et barn på 6 år, og jeg er litt usikker på hvordan det er lurt å gjøre med kveldsmat når vi spiser forholdsvis sen middag. Han har alltid vært glad i mat, særlig brødmat, ikke like ivrig på middag, men han har aldri vært spesielt småspist. Han har kraftig kroppsbygning, men det siste året har han nok lagt på seg litt. Jeg tror ikke han er overvektig, men vi ser at vi nå bør passe på så han ikke blir det, da vi ser at han er glad i mat og kan spise mer enn nødvendig.
Vanligvis spiser vi middag mellom kl. 17 og 17.30 en gang, og han pleier å få kveldsmat kl. 18.45. Kveldsmaten er vanligvis to brødskiver med kjøttpålegg eller ost. Jeg ser at det nok ikke er nødvendig med en sånn kveldsmat såpass kort tid etter middag. Men sønnen min vil alltid ha kveldsmat, sikkert mest fordi det er blitt en rutine, men også fordi det smaker godt.
Hva vil du/dere råde meg til å gjøre i forhold til dette? Bør vi kutte kveldsmaten helt (han legger seg alltid innen kl. 19.30)? Eller er det greit å redusere til f.eks. en brødskive, eller å gi bare frukt f.eks.?
Vi har forøvrig et kosthold som er ganske i tråd med offisielle kostholdsråd, så vi spiser ganske sunt. Han spiser sjeldent søtsaker, men i helgene blir det ofte litt usunne middager, og kanskje boller, vafler e.l. i stedet for lunsj en av dagene.
Vanligvis spiser vi middag mellom kl. 17 og 17.30 en gang, og han pleier å få kveldsmat kl. 18.45. Kveldsmaten er vanligvis to brødskiver med kjøttpålegg eller ost. Jeg ser at det nok ikke er nødvendig med en sånn kveldsmat såpass kort tid etter middag. Men sønnen min vil alltid ha kveldsmat, sikkert mest fordi det er blitt en rutine, men også fordi det smaker godt.
Hva vil du/dere råde meg til å gjøre i forhold til dette? Bør vi kutte kveldsmaten helt (han legger seg alltid innen kl. 19.30)? Eller er det greit å redusere til f.eks. en brødskive, eller å gi bare frukt f.eks.?
Vi har forøvrig et kosthold som er ganske i tråd med offisielle kostholdsråd, så vi spiser ganske sunt. Han spiser sjeldent søtsaker, men i helgene blir det ofte litt usunne middager, og kanskje boller, vafler e.l. i stedet for lunsj en av dagene.