Baking

TezK

Betatt av forumet
Jeg skal lage muffins til et selskap
Kan de lages dagen før? Bør de settes kaldt eller går det fint i romtemperatur ?
Samme med glasuren best å vente til dagen etter?
 
De kan bli litt tørre dagen etter. Hvis de skal lages før ville jeg ha fryst de ned uten glasur. Tatt de opp den dagen de skal spises og tatt på glasur når de var tint.
 
De kan bli litt tørre dagen etter. Hvis de skal lages før ville jeg ha fryst de ned uten glasur. Tatt de opp den dagen de skal spises og tatt på glasur når de var tint.

Signerer denne. Jeg er ikke særlig begeistret for muffins annet enn når de er nystekte, men dette er metoden jeg ville valgt.
 
Kommer an på hvilken type røre du bruker. Feks så er gulrotmuffins og rører med kefir/rømme/creme fraish minst like god dagen etter. Er det «vanlig» røre ville jeg laget samme dag, eller fryst ned.
 
Ostekrem skal helst lages dagen før. Hvis du oppbevarer muffinsene i en lufttett beholder kan du fint bake dem dagen før.
Annen glasur er det samme det med. Men muffins går fort, så gjerne samme dagen om du bare skal ha melis på f.eks.
 
Jeg pleier alltid å lage dem dagen før, og pynte de med frosting når de har blitt kalde og oppbevare dem kjølig klare for transport i matboden. Lager som regel typen store cupcakes med forskjellig typer fyll, skjærer av toppen rett så de trekker til seg fyll og frosting og ikke har noen hard stekeskorpe og bruker muffinsuthuler + fyller med ønsket fyll. Feks, sjokoladeganache, vanilje, salt karamell eller lemoncurd og deretter frosting med ønsket smak oppå der igjen. At de ikke er saftige på festdagen har jeg aldri opplevd.

Deilig å slippe å stresse med sånt samme dag. Bruker stort sett samme fremgangsmåte når jeg lager etasjekaker, evt fungerer det å bake dagen før, oppbevare dem lufttett og skjære av toppen og pynte samme dag de skal brukes. Det fungerer også helt strålende.
 
Back
Topp